SPS - Home

Tips & Truucs


Hieronder vind je een paar algemene tips en truucs.
 

Tips


 

Regiospelen voor Welpen en Kabouters

Eens of twee maal per jaar komen de groepen van de jongste leeftijdscategorien uit de regio samen om gezamelijk een gezellige middag te beleven.
 
Tijdens een regiospel middag staat kennis maken met de leden van een andere scoutinggroep centraal. Tijdens de opening blijkt uit een toneelstuk dat er een probleem is dat opgelost dient te worden. De meeste activiteiten leveren puzzelstukjes die uiteindelijk leiden naar de oplossing. Halverwege is er een rustmoment met limonade. Aan het eind van de middag komt iedereen weer bij elkaar en gaat er vaak een groot gejuich op als de oplossing gevonden is.

Scouting waarden:

  • Andere scouts ontmoeten: Sommige activiteiten zijn alleen met je eigen groepje van scouts uit je eigen groep. Deze zijn speciaal bedoeld voor wie nog moet wennen aan regio spelen. Andere activiteiten doe je samen met scouts van andere groepen. Zo leer je nieuwe vrienden kennen, of kom je erachter dat mensen uit je klas bij een andere groep op scouting zitten. Ook leer je soms over de cultuur en gewoontes van een andere scoutinggroep.
  • Public relations waarde: Door je met de leden van een groot aantal groepen te laten zien op een zichtbare locatie, laat scouting zich zien aan de buitenwereld en weet men dat het er is.
  • Progressie lijn: Al vind je het bij de welpen en kabouters misschien nog eng om deel te nemen aan een regiospel; je leert al snel ook leden van andere groepen bij jou in de buurt kennen, al is het alleen al bij naam. Bij de volgende leeftijdsgroep, de scouts kun je meedoen aan landelijke activiteiten op interessegebied; en kun je -als je dat wilt- landelijke contacten met andere scouts opdoen en onderhouden. Bij de scouts en de rovers kun je tenslotte meedoen aan de jamboree en ook internationaal vrienden en kennissen maken.
  • Het kader van een regio binden: Samen werken aan een project en resultaat behalen smaakt naar meer en ondersteund de organisatie structuur, zeker als er 's avonds een barbeque of klein feestje voortoe is. Deze sociale structuur helpt mee om de organisatie te dragen en uit te dragen naar de buitenwereld.

Meer dan genoeg om eens te kijken naar verschillende mogelijkheden om een regiospel te houden.

Op naar Wereldwijd avontuur voor Scouts


 
 
Niet gevonden wat je zocht?
  powered by FreeFind
[Home] [Email] [Sitemap]

© 1997-2016, SPS / HTML door: Roland Masselink