De kinderen van 5 tot en met 7 jaar worden bij Scouting beversgenoemd. Bij de bevers ligt de nadruk op het spelen in de natuur. Ze doen samen met andere kinderen leuke spelletjes in een veilige omgeving. Zo leren ze spelenderwijs samen te werken onder leiding van deskundige vrijwilligers. De bevers spelen in het thema Hotsjietonia en gebruiken hierbij hun fantasie. Dit draagt bij aan de ontwikkeling van de kinderen.

  • Bevers: in verband met een tekort aan leiding is de beverspeltak voorlopig gestopt.

De kinderen van 7 tot en met 11 jaar worden welpen genoemd. Samen met de figuren uit het Jungleboek beleven ze de spannendste avonturen. Bij het spelen aan de hand van een thema gebruiken de welpen hun fantasie en dit draagt bij aan de ontwikkeling van kinderen. Dit alles gebeurt onder leiding van deskundige vrijwilligers spelen zij iedere week op het clubhuis of in de natuur.

  • Shantiwelpen: meisjes, zaterdag van 14.00-16.00 uur.
  • Zamiwelpen: jongens en meisjes, zaterdag van 14.00-16.00 uur.

De scouts van 11 tot en met 15 jaar heten scouts en het thema dat centraal staat bij deze groep is de ‘ontdekkingsreis’. Deze groep scouts is relatief zelfstandig en leert samen werken met anderen in de groep. Zo wordt de scout voorbereid op de volgende speltak waarin hij of zij zelf activiteiten gaat organiseren.

  • Scouts woensdag: jongens en meisjes, woensdag van 19.00-20.30 uur.
  • Scouts vrijdag: jongens, vrijdag van 19.00-21.00 uur.

Ben jij tussen de 15 en 18 jaar en wil jij je eigen plannen maken? Word dan explorer! De explorers organiseren hun eigen activiteiten zoals een expeditie in binnen of buitenland. 
De jongeren van 15 tot en met 18 jaar organiseren hun eigen activiteiten en maken hun eigen programma. Zo leren ze om te gaan met verantwoordelijkheden en worden ze zelfstandig. Zelfs buitenlandse reizen kunnen deel uitmaken van het afwisselende programma.

  • Explorers: jongens en meisjes, vrijdag van 19.30-21.30 uur.

Ben jij tussen de 18 en 21 jaar, heb je een eigen mening en heb je wel zin in leuke buitenlandse uitstapjes? Word dan roverscout en organiseer samen met andere jongeren je eigen kampen en activiteiten. Als je wilt, kun je doorgroeien tot vrijwilliger, waarbij je andere jeugdleden begeleidt.

  • Roverscouts: gemengde groep, vrijdag van 19.30-21.30 uur.

Ben je 21 jaar of ouder? Dan zetten we jou graag in als vrijwilliger in de rol van leiding, bestuurder of in een ondersteunende functie bij Scouting.   Ook is er de mogelijkheid om plusscout te worden. Plusscouts zijn alle leden die geen vaste functie hebben binnen Scouting, maar wel lid zijn van Scouting. Als plusscout help je bijvoorbeeld regelmatig bij uitdagende activiteiten of evenementen. Maar ze hebben ook hun eigen activiteiten.  Binnen de Gelre groep hebben we de volgende speltakken voor 21 plussers:

  • Stam: gemengd vanaf 18 jaar, vrijdag vanaf 21.00 uur.
  • Plusscouts: gemengd, vanaf 25 jaar, elke 3e vrijdag van de maand om 21.00 uur.