Plusscouts op solextour

 

Elk jaar gaan de plusscouts van de Gelre groep een keer een dag op stap in plaats van de gebruikelijke avondopkomst. Dit jaar togen de plusscouts naar Laren (GLD) voor een solextour. In Laren aangekomen stonden de solexen al klaar en daarnaast nog een e-chopper voor ons, groet, lid Pieter. Er werd een mooie tocht gereden door de omgeving van Laren en na een kleine drie uur scheuren eindigde de tocht in het buurthuis van Laren alwaar beheerder Pieter zorgde voor koffie en iets lekkers. Het was mooi weer om te rijden en de plusscouts hielden het droog tijdens hun tocht.
Het bleef echter niet droog, op weg naar het clubhuis begon het te regenen en de in de kampvuurkuil geplande BBQ moest uitwijken naar de schuur naast het clubhuis. Daar is een mooie overkapping om onder te bbq'en. En zo werd de dag smakelijk afgesloten!

 

 

Start seizoen en open opkomsten

Vanaf 5 september 2020 zijn de reguliere opkomsten weer gestart voor alle speltakken van de Gelre groep. Heb je zin om eens mee te maken wat scouting zoal doet? Je bent van harte welkom bij de speltak van je keuze aan het begin van elke opkomst. Zie voor tijden en welke speltak bij jou past onder 'speltakken' in het keuzemenu boven aan de pagina.

De open opkomsten zijn intussen geweest. Heb je die gemist? Kom gewoon een keer aan! Zie hierboven.

Voor meer informatie mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

Start seizoen vanaf 5 september 2020

Aan de (ouders van) leden,

We zitten in een bijzondere periode vanwege de COVID-19 pandemie. Ongekende tijden en iedereen heeft hier direct of indirect mee te maken.
We hopen zo dat onze leden en hun naasten allen gezond zijn en blijven.

We gaan het scoutingseizoen weer opstarten. Wanneer je/uw kind weer opkomsten heeft, wordt door de leiding rechtstreeks met u gecommuniceerd.
Zo kan iedere speltak zich goed voorbereiden om corornaproof een opkomst te organiseren.
Alle leden/ouders ontvangen per mail de actuele maatregelen die we hanteren binnen de Scouting Gelre Groep.
Lees deze aandachtig door, ook met uw kind!

Wanneer je/uw kind naar een opkomst gaat, verwachten we dat aan deze maatregelen gehouden wordt!!

We gaan er een prachtig seizoen van maken en zullen zoveel mogelijk activiteiten door laten gaan!

Zomervakantie begonnen

De laatste opkomsten van het seizoen 2019-2020 zijn geweest en nu is het zomervakantie tot 5 september 2020. Dan starten de opkomsten weer (onder voorbehoud van de corona perikelen).
Iedereen een heel fijne vakantie gewenst, waarschijnlijk blijven veel leden in Nederland en daarom zeker mooi weer gewenst!

  

Boerenkoolfeest 25 januari 2020

Op zaterdag 25 januari j.l. organiseerde de Scouting Gelre groep weer haar jaarlijkse boerenkoolfeest. Om 15.00 uur startten de Bevers en Welpen met een leuk middagprogramma. Om 17.00 uur kwamen de oudere leden en ook veel ouders om samen boerenkool te eten. Een deel van de plusscouts kookten, voor het eerst, samen de boerenkool en het smaakte ook nog prima!

Omdat het dit jaar 75 jaar geleden is dat de groep gestart werd, is er een wedstrijd gehouden voor het ontwerpen van een speciale jubileumbadge. Britt Kalse van de vrijdag scouts was de winnaar en haar ontwerp is als badge uitgevoerd en uitgedeeld aan alle aanwezige leden. Zij ontving een fraaie rugtas waar de jubileumbadge al was opgenaaid.
                              

Daarnaast werd nog een powerpoint presentatie geshowd over de historie van de groep. Alle aanwezigen keken en luisterden met aandacht en zijn zo weer een stukje geïnformeerd over hoe het de groep is vergaan in al die jaren.


Na de boerenkool gingen de jongste leden en ouders weer huiswaarts. Maar voor de Scouts en Explorers begon het toen pas goed. Zij hadden die avond een dropping. Voordat ze vertrokken konden de deelnemers eerst nog jokers verdienen door vragen en puzzels op te lossen. De jokers konden ze vervolgens tijdens de dropping inzetten. Met een joker kon je je met een auto 1, 2 of 3 kilometer laten verplaatsen. Totaal hebben de Scouts 10 -15 kilometer gelopen. Ook de Explorers zijn gedropt. Na een korte nacht met weinig slaap werden de Scouts en Explorers op zondagochtend, na een stevig ontbijt, weer opgehaald door hun ouders. Een gave activiteit dus! 

Jubileumjaar geopend!

Tijdens het carbid schieten op 31 december 2019 is het jubileumjaar van de Gelre groep officieel van start gegaan door het onthullen van een spandoek
met de tekst: Samen houden we het Gelre vuur brandend! 75 jaar Scouting Gelre groep Twello 1945-2020.

De eerst volgende jubileumactiviteit is het boerenkoolfeest op zaterdag 25 januari. Verder volgen nog het jubileumkamp met Pinksteren en de reünie op 7 november 2020!

 

Fijne feestdagen en een feestelijk 2020

Bestuur en leiding van de Gelre groep wensen alle (jeugd)leden en hun familie heel fijne feestdagen en een feestelijk 2020!

 

Carbid schieten op 31 december 2019

 

Sinterklaas viering 2019

Op zaterdagmiddag 30 november kwamen Sinterklaas en twee van zijn Pieten op bezoek bij de Bevers en Welpen van de Gelre groep.
Ze kwamen in een stoere vrachtwagen gereden door Frank! Het werd een erg gezellige middag met spelletjes, pepernoten en cadeautjes.

Dank U Sinterklaasje en tot volgend jaar!  

  

18 mei 2019 open dag

Op zaterdag 18 mei was er weer een open dag voor kinderen van 5 tot 11 jaar bij de Scouting Gelre groep. Het was een kei-gezellige
en druk bezochte open dag. Met prachtig weer! We hopen dat de nieuwe kinderen het zo leuk vonden dat ze nog een keer terug komen.
Je bent van harte welkom. Je mag altijd vier maal meedoen zonder kosten en verplichtingen!
Kijk onder ´speltakken´ op deze site naar de juiste speltak voor jou! 

 

Koningsdag 27 april 2019

Het weer werkte in de ochtend niet zo mee, maar later werd het beter! Eerst naar de aubade bij het gemeentehuis, vervolgens organiseerden beide scoutinggroepen uit Twello een leuk en uitdagend aanbod aan spellen en activiteiten. Dank weer voor de inzet van alle vrijwilligers! Kijk voor meer foto´s in foto-albums.

 

 

 

Sint Joris kampvuur 20 april 2019

De plusscouts organiseerden weer een leuk en gezellig St. Joris kampvuur. Met muzikale begeleiding van Hans Schoneveld. De aanwezigen zongen enthousiast mee en kregen een video over St. Joris en de draak te zien. Soms even goed turen wegens de volop aanwezige zon, maar het verhaal en de boodschap waren duidelijk! 

ris kampvuur bij de Gelre groep van 19.00-20.00 uur. Alle leden en ouders zijn van harte welkom.

Scout-It-Out 23 maar 2019

Op zaterdagmiddag 23 maart j.l. organiseerde de Gelre groep de Scout-It-Out in het centrum van Twello. Op de Scout-It-Out presenteert de groep zich aan de bevolking van Twello. Het werd een leuke en spannende activiteit voor de Bevers en Welpen en gasten. Ze moesten op zoek naar 9 personen die speciale kousen droegen, wel apart dus om mensen te vragen hun sokken te laten zien. Maar de meeste mensen met speciale kousen hadden een band met de groep en meestal dus wel bekend bij de jeugdleden.

 

 

Gelre groep nu ook op Instagram

Volg onze groep nu ook op Instagram: https://www.instagram.com/scoutinggelregroeptwello/?hl=nl

 

Boerenkoolfeest 2019

Het was weer een geslaagd Boerenkoolfeest op 26 januari j.l. Vanaf 15.00 uur tot 17.00 uur deden de Bevers en Welpen leuke spelletjes in en rond het clubhuis. Om 17.00 uur kwamen de oudere leden en de ouders er ook bij om samen boerenkool te gaan eten. Maar voor dat dit ging gebeuren was het eerst tijd om een aantal mensen die gestopt zijn in hun functie te bedanken voor hun inzet. Dat waren Rens, Dirk-Jan, Ruud en Martin (zelfs 15 jaar inzet als leider en bestuurslid). Helaas was Nienke niet aanwezig, zij stopte bij de Explorers. Ook was Pim er niet om bedankt te worden voor 10 jaar inzet als leiding en bestuurslid. 
Daarna volgde een grote verrassing voor Ron Nieuwenhuis, Arjen Hutterd en Marco Nissink. Alle drie zetten ze zich al ruim 25 jaar in voor de Gelre groep. Ron als scoutsleider en materiaalmeester, Arjen in het verleden als scoutsleider en tegenwoordig als materiaalmeester en Marco in het verleden als explorerbegeleider maar tegenwoordig als de technische man van die groep die voor alle techniek in het clubhuis verantwoordelijk is. Alle drie werden onderscheiden met het bronzen waarderingsteken van Scouting Nederland. Hulde voor deze mensen! Daar moet je het als vrijwilligersorganisatie toch van hebben! Na de heerlijke boerenkool, gekookt door Renzo en Leon, gingen de jongste leden en ouders naar huis. Voor de scoutsleeftijd begon het toen pas met een avondtocht. Na een onrustige nacht werd het weekend op zondagochtend om 11.00 uur beëindigd. Dank weer voor de inzet van de leiding.

 

 

Open opkomsten succes!


De open opkomsten op zaterdag 19 januari j.l. waren een succes. Een redelijk aantal nieuwe kinderen hebben kunnen ervaren hoe leuk en afwisselend
scouting is. Heb je de open opkomsten gemist? Geen probleem, je kunt altijd een keer zonder verplichtingen mee doen met een opkomst van de speltak
van jou keuze. OP zaterdag 26 januari is er een speciale opkomst: ons jaarlijkse boerenkoolfeest. Wellicht is het beter om een keer in februari te komen kijken.
Alle opkomsten van de Bevers (5-7 jaar) en welpen (7-11 jaar) zijn op zaterdagmiddag van 14.00 - 16.00 uur.


 

 

 

Vrijwilligersavond 10 november 2018

Op zaterdagavond 10 november was de jaarlijkse vrijwilligersavond, een avond waarop alle vrijwilligers die bij de Gelre groep betrokken zijn bedankt worden voor hun inzet. 
Het thema dit jaar was: de jongens tegen de meisjes!
Een zevental stamleden hebben een geweldige avond georganiseerd! Met veel aandacht voor de aankleding van het thema en met leuke uitdagingen voor beide teams (de jongens en de meisjes).
Beide teams speelden fanatiek en moedigden de teamleden aan die aan de beurt waren bij een uitdaging of bij een vragenronde. De enthousiaste gastheer Rens en de charmante gastvrouw Lise zorgden voor een goed verloop. Na 11 ronden was de uitkomst van de avond dat de ´meisjes` de winnaars waren. Goed gespeeld meiden!
Grote dank aan Liset, Lise, Nicole, Bob, Gijs, Rens en Dirk-Jan.

                                                                          

Installatie nieuwe Shanti-welpen


Op zaterdag 3 februari j.l. zijn een aantal nieuwe Shanti-welpen geinstalleerd. Van harte gefeliciteerd dames!
Voor de ouders werden lekkere hapjes gemaakt door alle welpen en leiding.
Na de installatie deden alle welpen, leiding en de aanwezige ouders samen nog een echt Gelre spel: Hollandse leeuwen.

Meer foto's onder "Foto-albums"

 

Meer foto's onder "Foto-albums"

 

 

 

 

 

 

 

Social media

Vindt scouting Gelre groep Twello ook op social media voor de meest actuele informatie!

https://nl-nl.facebook.com/ScoutingTwello/

https://twitter.com/gelregroep

https://www.instagram.com/scoutinggelregroeptwello/?hl=nl