Social media

          

Twitter nieuws

 

Wie is online

Zomerkamp 2013 – Kandersteg, Zwitserland!

Van 6 t/m 13 juli zijn we met de Explorers naar Kandersteg in Zwitserland geweest! 8 Dagen zomerkamp op een groot internationaal scoutingterrein waar jaarlijks duizenden scouts komen! Vroeg in de ochtend vertrokken we met 4 auto’s en een aanhanger vol met bagage op naar Kandersteg! Na een gezellige reis konden we de tenten opzetten en hadden we een week vol mooie activiteiten op de planning! Vanuit het kampterrein werden activiteiten georganiseerd zoals een bbq met andere groepen en de opening waar wij beide aan deelnamen. Toch gaaf om met groepen uit oa Engeland, Schotland, Spanje, Noorwegen, Zwitserland en Amerika op een kampterrein te staan! Tijdens deze week zijn we naar een kletterwald (klimparcour tussen bomen) geweest, zijn we wezen raften en naar de Oeschinensee, een super mooi bergmeer geweest. En heerlijk elke avond rond het kampvuur zitten, wat wil een scout nog meer! Kortom het was een super geslaagd en mooi zomerkamp!

Winterkamp

Hoi lieve bezoekers van de site. Wij zijn net op zomerkamp geweest (winterkamp) het thema was raar = leuk. We zijn toen met de hele welpengroep naar Bengeltjes geweest. Daar konden we veel klimmen, klauteren en springen op heel veel trampolines. Het was echt een super gaaf zomerkamp en we hebben heel veel leuke spelletjes gedaan!

Groetjes Tiram, Ennas, Ydnem, Aicram!

23-02-2013

Fietsen naar de oldemeijer!

Elke week opkomst bij de blokhut wordt natuurlijk ook saai. En om onze fietskwaliteiten van zomerkamp in stand te houden hebben we vandaag een spannende fietstocht naar de oldemeijer gemaakt! Maar al het water was weg! Zou een welp de stop eruit hebben getrokken? Geen probleem, het was toch te koud om te zwemmen, dan maar door de modder stampen!

28-9-2013

06 - Oktober - 2012 Uit de hand gelopen EHBO opkomst!

Dit keer was het thema van de opkomst EHBO. De jongens namen het in dit geval wel erg serieus.Er was een aparte jongens en meiden opkomst afgelopen zaterdag. De Dames waren binnen in creatieve stemming alvast de logboeken aan het maken voor de Pooltochten. Eenmaal toe aan een verfrissend kopje ranja stonden de jongens buiten. Ze zaten helemaal onder de blauwe plekken, bloedneuzen en schrammen. Gelukkig waren deze wel nep.

Zaterdag 19 januari was het koud!

Zaterdag 19 januari was het koud genoeg om op het vennetje een potje ''bezemhockey'' te houden. Niet met zijn allen tegelijk op het ijs, want daar ontstonden wakken door.Gelukkig hield het ijs het niet heel lang zo dat we binnen onze opkomst verder kon gaan lekker warm dus! Jassen uit en mutsen af, tijd voor wat actie en reactie!

 

De scouts mochten in een groepje vanuit ieder een eigen hoek van de blokhut een baan bouwen met spullen. Het doel: een bel laten rinkelen die in de gang hing. Alle spullen werden gebruikt, bankjes rechtop gezet om als domino stenen te laten vallen of katrollen die ballen weg moesten laten rollen. Kortom een erg uitdagende maar moeilijke opdracht.Natuurlijk kon de leiding het niet laten ook mee te doen en de uitdaging aan te gaan. Uiteindelijk ook de enige die het wel gelukt is! Dat bewijst maar weer een ding, de leiding is in alles goed en heeft altijd gelijk!

Tot op Winterkamp, hier gaan we heerlijk relaxen!