Aanvang

Thema Programma’s Maaltijden
Bagage Post Bezoek en heimwee Afsluiting

Het kamp is eigenlijk de afsluiter en hoogtepunt van een scoutingseizoen, we zullen proberen om een beeld te schetsen wat het kamp inhoudt.

 

Voorbereiding

In januari beginnen voor de leiding de eerste voorbereidingen, nl. het verzinnen van een leuk kampthema. Wat later gaan we programma’s bedenken en uitwerken, locatie bezoeken, vergaderen enz, enz. Kortom er komt veel bij kijken voordat we daadwerkelijk vertrekken.

De week voor het kamp is er geen scouting omdat de leiding alles moet inpakken.

De welpen krijgen bij de laatste keer draaien een kampboekje mee waar alle informatie instaat en op vrijdagavond wordt de bagage ingeleverd. We kunnen beginnen.

 

Aanvang

Op zaterdagavond beginnen we altijd met de kampviering in de kerk van St. Jan. Vervolgens gaan we met bussen of auto’s richting de kamplocatie. Tijdens de mis is er maar een beperkte groep leiding aanwezig omdat op de kamplocatie hard wordt gewerkt om de boel op orde te krijgen.

 

Thema

Zoals eerder vermeld staat de gehele week in het teken van een thema, het loopt als een soort rode draad door de week heen. We proberen er altijd voor te zorgen om een thema uit te zoeken wat past bij de belevingswereld van de welpen, voorbeelden van afgelopen jaren zijn: Asterix & Obelix, Indianen en 1001 nachten.

Het thema wordt in een van de laatste weken bekend gemaakt.

 

Programma’s

De programma’s zijn een mix van actieve en rustige onderdelen. Dit varieert van knutselen tot het lopen van een lange tocht. Maar ook een uitstapje als bijv. zwemmen zal niet ontbreken. Tussen de programma’s geven wij de kinderen voldoende tijd om ook zelf iets te ondernemen of om gewoon te rusten. Dit kan zijn door het bouwen van hutten tot het lezen en schrijven in het logboekdeel van het kampboekje.

Het tijdstip van slapen verschuift enigszins, want als de kinderen bij aankomst al om 21.30 in bed liggen zetten ze binnen enkele ogenblikken de boel op z’n kop. Daarom gaan zij dan pas rond 23.00 naar bed. Wat later in de week zal dat tijdstip worden vervroegd naar 22.00 omdat de welpen daar behoefte aan hebben. Maar als een kind eerder naar bed wil kan dat natuurlijk.

 

Maaltijden

Zoals bij de weekenden al vermeld stond eten de kinderen in principe wat de pot schaft. Als zij echter iets echt niet lusten krijgen zij een vervangende (brood)maaltijd.  De maaltijden zijn afwisselen en er is bijna dagelijks fruit. De maaltijden op kamp, maar ook op de weekenden worden door onze kokkies Patrick, Koen en Miriam verzorgd.

 

Bagage

De bagage wordt vrijdagavond voor het kamp ingeleverd. Deze dient in een stevige tas te zitten, vuilniszakken worden niet geaccepteerd. Verder is het belangrijk om alle spullen te voorzien van een naam, denk ook aan washandjes etc. dit is voor kinderen vaak niet als eigen te herkennen.

De kinderen regelen zelf wat ze aantrekken, geef ze daarom thuis alvast de raad mee om iedere dag schoon ondergoed aan te trekken, wij attenderen de kinderen er wel op maar houden geen controle. Ook helpen wij de kinderen in principe niet mee met aan- uitkleden.

Scouting St. Willibrord is op geen enkele wijze aansprakelijk voor verloren spullen!

 

Post

Er is voor een welp niets zo erg als het niet ontvangen van een kaartje van het thuisfront, wees hier attent op aub, wij delen de kaarten van thuis uit zodra de kaart arriveert.

De welpen zullen zelf ook op twee momenten in de week een kaartje sturen. De kinderen krijgen van ons 2 postzegels en 2 kaarten. Meer kaarten versturen mag maar dan zal er zelf voor kaarten en postzegels gezorgd moeten worden.

 

Bezoek en heimwee

Helaas, bezoeken of telefoneren is niet mogelijk, ondanks dat u zo benieuwd bent naar alle ontwikkelingen in de blokhut. Als het moment van afscheid erg emotioneel is geweest kan er natuurlijk altijd door u gebeld worden om u evt. gerust te stellen.

Daarnaast moet u erop vertrouwen dat wij altijd contact met u opnemen bij heimwee, ziekte of artsenbezoek.

Toch nog nieuwsgierig naar het kamp: bezoek tijdens het zomerkamp deze website en u weet alles…….

 

Afsluiting

De vrijdag staat in het teken van afsluiten. Samen met alle andere speltakken zitten wij dan rond een kampvuur en verteld iedereen dmv een toneelstukje of liedje zijn of haar kampervaringen.

Zaterdagochtend is het opstaan, inpakken en terug naar Goirle. De kinderen krijgen of op locatie of in Goirle nog een kampherinnering mee naar huis. Als dan ook de bagage arriveert is het tijd om naar huis te gaan en is het scoutingseizoen weer voorbij.