Wij beginnen altijd met het openen van de middag, dit gaat volgens een jarenlange traditie.

De kinderen (welpen) zijn verdeeld over 4 nesten en zij staan in hun nest. Ėen van de leidinggevenden roept de gids van het nest dat deze middag het openen en sluiten zal verzorgen, het dienstnest, bij zich om de nesten te controleren. Als alles ok is verzamelt de leidinggevende de horde bij zich, dit door “Yallahiiiii………..” te roepen. De welpen komen uit hun nesten, gaan in een kring staan en leggen de belofte af. Na het hijsen van de Nederlandse vlag wordt er verteld wat het programma van de dag is.

 

Als het goed weer is lopen we via de paardenoversteek richting de Regte Heide. Daar spelen we diverse groepsspelen zoals levend stratego, smokkelspel, boompje veroveren etc. Natuurlijk is er een moment van rust waarbij we gezamenlijk ranja drinken en een snoepje eten. Er is ook vrij spel zodat de welpen hun eigen spel kunnen spelen.

Bij regen zijn we in het scoutinggebouw (HK) te vinden. We spelen dan bijv. gezelschapspelletjes, knutselen, Amerikaans hockey etc. Omdat het meestal niet zo prettig is om met een grote groep in een kleine ruimte te zitten, zullen we ook bij slecht weer even een frisse (natte) neus halen.

 

Bij het sluiten van de middag staan we weer in de kring en wordt de vlag gestreken en eindigen we met de kreet: Goede jacht en zonnig spoor, tot volgende week.