Wie zijn de sherpa’s

De Sherpa’s is een groep van meiden in de leeftijd van 14 t/m 17 jaar.
Iedere zaterdagmiddag (14.00uur tot 17.00uur) komen de meiden op de scouting om van alles te ondernemen. De sherpagroep bestaat nu uit 7 meiden. De Sherpa’s draaien zonder LEIDING maar met BEGELEIDING. De begeleiding gaat er vanuit dat er zoveel mogelijk initiatief vanuit de sherpa’s zelf komt en begeleiden hen daar waar nodig. De sherpa’s maken zelf hun programma voor de zaterdagmiddag.

In tegenstelling tot de jongere speltakken binnen de scouting draaien de sherpa’s niet in een thema verhaal. De meiden kunnen zelf bepalen wat ze gaan doen op een middag. Dit kan heel divers zijn van middag koken, tot een quiz, film kijken, poolen, zwemmen, skeeleren etc. etc.

Sherpa’s hebben regelmatig een activiteit om een extra bijdrage te hebben voor kamp.
Activiteiten die de Sherpa’s o.a. doen zijn:

Weekend en zomerkamp.
3x per jaar hebben zij weekend. Eerste weekend is een overnachting medio november.
Tweede weekend is medio januari, dit zijn twee overnachtingen.
Derde weekend is een gezamenlijk weekend met de Rowans en de Pivo’s . Dit is meestal een buiten weekend. Dan slapen wij in tenten.

De Sherpa’s gaan ook mee op het zomerkamp. Zij hebben de keuze om met de gehele scoutinggroep mee te gaan of een andere locatie te zoeken. Zo zijn we bijv. vorig jaar naar Zeeland, Middelburg, geweest.
Als we met de groep mee gaan, staan we op het kampterrein en slapen in tenten. De sherpa’s hebben door een extra zakcentje bij te hebben verdiend meer de mogelijkheid om spectaculairdere activiteiten te doen. Dit is aan de sherpa’s zelf. Zij maken de programma’s, begeleiding stuurt hierin zonodig.