PUNTMUTSEN

Wie zijn de puntmutsen?

De puntmutsen zijn 1 van de 2 kaboutergroepen van scouting st. willibrord Goirle, onze groep bestaat uit net iets minder dan 30  kinderen tussen de 7 en de 11 jaar. 
Iedere zaterdag middag tussen 14.00 uur en 16.30 uur spelen wij in het land van
bambiliė . Dit land bestaat uit dorpjes, elk dorpje heeft zijn eigen activiteit die we elke zaterdag doen.

Wat doen we zoal?

De puntmutsen doen echt van alles. Zo kan het zijn dat we naar de bossen gaan om spelletjes te spelen of een tocht te lopen , maar ook kan het zijn dat we op het scouting gebouw zelf iets koken, knutselen of spelletjes spelen.
Elke middag beginnen we met het zingen van het openingslied, en hijsen we de vlag.
 

Ga je mee, ga je allemaal eens mee,

Naar dat land aan de zee.

Waar we alle groot en klein

Praten zingen bezig zijn

Spelen in het bos of bij een rivier

Werken per volkjes hebben plezier

Waar is dat land hoe heet dat land

Dat land heet  Bambambiliė Bambambiliė

Bambambiliė Bambambiliė

Vervolgens beginnen we met het programma voor die zaterdag middag, afhankelijk van het weer  gaan we bijvoorbeeld in het bos een spel spelen, of binnen in het scouting gebouw spelen. Ook kan het zijn dat we Goirle in trekken om in het centrum een spel te spelen.
Als afsluiting van de middag zingen we het sluitingslied, en strijken we de vlag.

Ga je mee, ga je allemaal eens mee,

Naar dat land aan de zee.

Waar we alle groot en klein

Praten zingen bezig zijn

Leren op school en dromen ik bed

Helpen een handje en maken veel pret.

Een week gaat vlug dan zijn we terug

In het land dat heet Bambambiliė Bambambiliė

Bambambiliė Bambambiliė

 

Weekend

Ook gaan we ieder jaar 3 maal op weekend, de eerste keer is maar 1 nachtje,  dit is voor de nieuwe kabouters om er aan te wennen om een weekend weg te zijn, en om met zoveel kabouters samen te zijn. Deze overnachting blijven we op het scoutinggebouw.

De tweede keer gaan we 2 nachtjes weg, ook dan blijven we normaal gesproken op het scoutinggebouw. Je snapt natuurlijk dat we dan dus veel meer tijd hebben om hele leuke dingen te doen.

Het derde weekend slapen we in tenten, dit kan in een bos zijn maar het kan ook zijn dat we achter op het terrein van de scouting onze tenten op zetten.

 

Zomerkamp

Ieder jaar gaan we tegelijk met de rest van scouting Goirle op kamp.

We zijn dan dus met alle puntmutsen afgereisd naar een locatie buiten Goirle. Hier vermaken we ons een gehele week aan de hand van een thema, dit thema zal als een rode draad door de gehele week lopen.(thema“s uit het verleden zijn bijvoorbeeld shrek, piraten, de wereld rond in 7 dagen, suske en wiske)

Tijdens deze week zullen we via deze site vertellen en laten zien wat we gedaan hebben, zodat pappa“s en mamma“s thuis ook bij kunnen houden wat we gedaan hebben.

 

Kom er bij

Ieder jaar na de zomervakantie beginnen we met een nieuw scouting jaar. De oudste kabouters vliegen over naar de gidsen, en de oudste bevers komen naar ons toe. Tegelijk beginnen er dan nog meer nieuwe kabouters die dan tegelijk met ons allen het nieuwe scouting jaar in gaan.

Waneer we dan in januari zijn beland, worden de nieuwe kabouters geļnstalleerd  dit is voor de kabouters een heel belangrijke gebeurtenis, omdat ze er vanaf dan helemaal bij horen. Vanaf dan draag je ook iedere week een uniform en ben je dus niet meer te herkennen als “nieuwe“ kabouter.

Dit uniform bestaat uit een blauwe spijkerbroek, groene blouse met insignes, en een groepsdas. En voor goed weer hebben we t-shirts.

Lijkt het je leuk om ook bij de puntmutsen te komen dan kun je inschrijven via deze site.

 

Leiding

Om natuurlijk alles in goede banen te leiden en de programma“s te verzinnen is er de leiding. Op dit moment hebben we als leiding: Wiwo, Driemske, Razer, Woeber en Brommel.

Op weekend en kampen (en heel soms ook op een zaterdag) komen onze hulp leiding en kokkies ons helpen, zodat we heel veel pret hebben en zodat onze maagjes goed en gezond gevuld blijven. Onze hulp leiding en kokkies zijn: Wiggel, Smoortje, Drintel en Wampie.

Het lijkt zo dat het nogal veel leiding is, maar we zijn altijd nog opzoek naar meer leiding, lijkt het je leuk om leiding te worden bij ons, kom dan eens op zaterdagmiddag binnen wandelen of neem contact met ons op.