Wie zijn de bevers?

Het is de jongste speltak van de Scouting met jongens en meisjes van 5 t/m 7 jaar. De bevers spelen in het huis Hotsjietonia. Dit is het huis van Lange Doener en hij woont hier samen met zijn vrienden en huisdieren.

 

Een middagje bevers:

Elke zaterdagmiddag komen alle bevers naar het scoutinggebouw voor een middagje bevers. De middag begint om 14:00 uur met het openingslied:

 

Ik sta hier en jij staat daar,

we spelen altijd met elkaar.

We maken samen veel plezier,

en daarom zijn wij hier.

Want wij zijn echte bevers, wij doen alles samen,

we delen alles eerlijk zoals het moet.

Wij zijn echte bevers, wij doen alle samen,

He, He, He, zing maar met ons mee.

 

Daarna begint het programma, dit kan echt van alles zijn! Als het lekker weer is gaan we meestal lekker naar de Hei. Daar doen we allerlei leuke spelletjes zoals: hutten bouwen, sluipertje, boomtikkertje en nog veel meer. Ook hebben we bij het gebouw een schitterend achterterrein waar we heel de middag kunnen spelen, voetballen en kampvuur maken.

Maar het kan natuurlijk ook gebeuren dat het regent en dan blijven we binnen. We gaan dan meestal iets knutselen, doen spelletjes of gaan iets lekkers bakken in de keuken. Zo hebben we al een keer appelflappen gebakken en van papier manche een echte spin gemaakt!

 

Tijdens de middag drinken we altijd gezellig samen een lekkere beker ranja met een snoepje. Van al dat spelen krijg je namelijk best dorst.

 

Om 16:30 uur is de middag weer voorbij en zingen we samen het sluitingslied:

Bevers gaan nu weer naar huis toe,

pak de handen van elkaar.

Stap maar door de deur naar buiten,

want volgende keer, de volgende keer,

dan zijn wij er lekker weer

TOT VOLGENDE WEEK!!!!!!!!!!!!!!!!