Lid worden van scouting Goirle

Kinderen in de leeftijd van 3 tot 9 jaar kunnen aangemeld worden als (aspirant-)lid van scouting Goirle.

Als een kind wordt aangemeld wordt het indien nodig eerst op een wachtlijst geplaatst. De plaatsing op deze lijst gebeurd op datum van aanmelding. De eerst aangemelde kinderen staan hoger op deze lijst en komen dus eerder aan de beurt om deel te nemen aan de activiteiten.

Voor de groep kinderen ouder dan 11 jaar hebben wij altijd maar beperkt nieuwe plaatsen. Onze gidsen en verkenners krijgen intern een nl een grote hoeveelheid kinderen vanuit de welpen- esta- en kaboutergroepen.

.Uitzonderingen zijn mensen die verhuisd zijn naar Goirle en in de vorige gemeente ook al lid waren van scouting. Deze kinderen hebben voorrang op de wachtlijst en worden zsm geplaatst.

De rowans, sherpa's en pivo's nemen geen mensen van buiten af aan, dit mede door de opbouw van de groepsprocessen binnen de scoutinggroep.

Het kind krijgt een oproep om deel te nemen aan de introductiedag. Op deze dag zal (net als bij de basisscholen) elke groep draaien in de samenstelling van het jaar erop. Deze introductiedag is gratis en alleen voor de genodigde (nieuwe) kinderen.
Als het kind vervolgens gaat deelnemen aan de activiteiten, zal het als aspirant-lid meedraaien in een speltak. Dit betekent, dat het kind nog geen uniform heeft en zich oriënteert op de groep. Na ongeveer 4 tot 5 maanden zal gevraagd worden of het kind geïnstalleerd wil worden.
Als dat het geval is, volgt een installatie waarbij het uniform "aangekleed" wordt. Vanaf dat moment is het kind lid van scouting Goirle.

Vanaf het aspirant-lidmaatschap betaald u contributie voor het kind. Op de eerste zaterdagmiddag van het scoutingjaar zal de contributiebeheerder u vragen een automatische incasso in te vullen zodat e.e.a. vlot kan verlopen. De hoogte van de contributie is per speltak verschillend en loopt op van jong naar oud. Inbegrepen zijn:

·         alle kosten van de zaterdagmiddagen

·         kosten 2 - 3 weekenden (incl. maaltijden)

·         kosten zomerkamp (incl. maaltijden en huur accommodaties)

U kunt kinderen via internet opgeven door onderstaand formulier in te vullen en te verzenden.
Vul de gegevens in en u zult binnen een paar werkdagen een bevestiging ontvangen van de inschrijving. In de meeste gevallen zal uw kind eerst op een wachtlijst geplaatst moeten worden. De plaats op die wachtlijst wordt bepaald door de leeftijd en de datum van opgave.

LET OP: OP HET MOMENT VAN OPGAVE MOET UW ZOON / DOCHTER DE LEEFTIJD VAN 3 JAAR HEBBEN BEREIKT. JONGERE KINDEREN KUNNEN DOOR ONS NIET WORDEN GEPLAATST!

Voor nadere informatie kunt u zich vervoegen tot mevr. Hendrien Heemskerk, tel.nr: 013-5348149

Uw E-mailadres (invullen i.v.m. antwoord!!)
Naam van het kind    geslacht:
Adres
Postcode
Woonplaats
Tel.nr (zonder streepjes, met netnummer a.u.b.)
Geboortedatum kind
Wij hebben 3 groepen voor de leeftijd 7 - 11 jaar, namelijk welpen (jongens), kabouters (meisjes) en Esta's (gemengd) Als u dat wilt kunt u hieronder een voorkeur aangeven voor één van de groepen.
                               
Eventuele aanvullende op- of aanmerkingen:
 

Druk op een van deze twee knoppen :
   of