Scouting St. Willibrord Goirle

De nieuwe groepen in het kort

 

 

Zaterdag 21 juni was een informatiebijeenkomst over de nieuw op te richten groepen (speltakken geheten).

 

Zoals in de eerder verzonden brief gaan wij per september 2008 onze 4 welpen / kaboutergroepen omvormen tot 3 speltakken; Welpen, Esta’s en Kabouters. Om de keuze te verduidelijken een uitleg over deze groepen.

 

Welpen

Een groep jongens die spelen in het jungleverhaal. De leiding heeft namen uit het gelijknamig boek van Kipling. Wij willen benadrukken dat het geen samenvoeging is van de Sionie en Bandarlog! Het is een nieuwe groep met een nieuwe visie. De eerder genoemde namen zullen ook niet meer terugkeren.

 

Kabouters

Dat is de meidengroep van Scouting. Zij werken met het fantasiethema “BambiliŽ”. Een land waar ieder dorpje een eigen specialiteit heeft. De leiding heeft namen die afgeleid zijn van deze dorpjes. Ook hier geld dat de nieuwe kaboutergroep geen Puntmutsen of Wipneuzen gaat heten.

 

Esta’s

De nieuwste telg heet Esta’s, ofwel de speltak die zowel jongens als meisjes heeft. Deze groep heeft een zeer fantasierijk thema dat “Het kind met de hoge hoed” heet. Het speelt zich af in het land van Esta en het motto daar is “Je bent wat je draagt”. Het thema bied genoeg leuke uitdagingen alle kinderen.

 

Het is de bedoeling dat u samen met de kinderen een keuze gaat maken waar uw kind volgend jaar gaat draaien. De keuze kunt u invullen op het formulier dat bij de eigen leiding te krijgen is. Ook kunt u het daar weer inleveren. Uiterlijk 11 juli willen wij alle reacties terugzien. Het formulier gemist? U kunt het hier ophalen en uitprinten...

 

De huidige welpen en kabouters hebben in principe recht op de groep waar zij voor kiezen. Het kan dus zijn dat alle jongens ook voor de Welpen gaan kiezen. Het gevolg is dat er een grote groep ontstaat. Het enige wat wij natuurlijk wel na willen streven is een evenwichtige verhouding tussen jongens en meisjes bij de Esta-groep!

Waar mogelijk vullen wij de groepen aan met kinderen die op de wachtlijst staan.

 

De leidinggroepen zijn geformeerd, maar ook voor hen is dit alles een hele verandering. Wij zijn ook zeer blij dat deze vrijwilligers een nieuwe uitdaging aan willen gaan.

Dit alles staat gepland tijdens het overvliegen in september.

 

In de hal hangen nog 3 borden met wat informatie (oa welke leiding waar naartoe gaat). Eind juli plaatsen wij op deze site een lijst waarop u kunt zien welke kinderen naar welke speltak gaan.

 

Mocht u nog vragen hebben kunt u altijd contact met ons opnemen.

 

Jasper Snels, Patrick van Beurden, Gijs van der Wielen