Bijdrage aan persoonlijke ontwikkeling


  • Bron:
Wat kun je bij Scouting bijdragen aan het individu?
Vragen die daarbij aan de orde komen zijn:
 
  • Waaraan zou je kunnnen denken?
  • Ga je daar actief of passief mee aan de slag?
  • En wat kan men bijdragen aan de maatschappij?

Persoonlijke ontwikkeling, maar hoe?

Eén van de punten waarop Scouting bijdraagt aan de persoonlijke ontwikkeling is op het gebied van leiderschap. Als je in groepjes een hike loopt, dien je de taken te verdelen. Al doende leer je dat: met 4 jaar per speltak en 6 tot 8 leden in een groepje, komt iedereen een keer aan bod om teamleider of assistent teamleider te zijn.
 
De Engelse Scouts doen veel op het gebied van skills: beroepsvaardigheden. (Dus nee, dat moet weer...) Het insigne systeem kan in die behoeften voldoen. Weet wel dat in Nederland de dienstplicht afgeschaft is en dat geldt dat (vrijwel) iedereen voor de wet gelijk is, en dingen als in dienst (of elders??) een opleiding scoren in een ontdekte passie (en vervolgens toch in de voetsporen van je ouders treden), hier niet mogelijk is. Het blijft hobby en passie, tenzij je zo ontdekt welke opleiding je wil gaan doen. (** Maarja een hobby of een passie kan ook in een "sebattical year" van pas komen.
 
enz., enz.
 

Actief of passief?

De huidige wet en regelgeving, is gefocust op het individu, en biedt geen mogelijkheden voor sturen van het individu, het staat je hooguit vrij: en zelfs dat niet. (Veel EU landen liggen op dat punt in puin. Dus richt men zich weer op Rome, want vele wegen leiden naar Rome. Maar past dat bij het originele Scouting spel?)
 
Mensen op hun plaats in de maatschappij wijzen, is dat anno nu? Oordelen dat iemand een "self made man" is, hoe lang is dat geleden?? Toch leveren andere systemen in de maatschappij, zoals het onderwijs en nascholingssysteem, dat soort mensen op.
 
"Alle welpies helpen, we worden kampioen!" En ook netwerken is errug belangrijk... Maar wee je gebeente als je mowgli wijst op een leemte in de plaatselijke gemeenschap en helpt die met een beroepsopleiding op te vullen! Dat is duidelijk een brug te ver, maar hoe dan wel?
 
In hoeverre zit je mensen die dat vanuit hun beroep doen, in het vaarwater?
 

Bijdragen aan de maatschappij?

Wat wil je dat (oud-)leden kunnen bijdragen aan de maatschappij? Je stopt bij de welpen, of de scouts, welke vaardigheden zijn dat, heel concreet? En belangrijker hoe kijken zij tegen hun tijd bij Scouting aan? ***)
 
Of bedoelen we met bijdragen aan de maatschappij: acties om geld in te zamelen voor een zomerkamp, of andere momenten die bedoeld zijn om de zichtbaarheid van de organisatie te vergroten?
 
 
**( Niets naars richting defensie of de dienstplicht, scouts zijn geen soldaten: Het ging erom, als het toch moet kun je er maar beter het beste van maken, door er op voorhand al eens over nagedacht te hebben, waar je wil dienen en waarom. Zowel mensen die dat wel moeten en mensen die tegen zijn, beide uitersten zijn welkom en hebben er baat bij.
***( Voor boze ouders: geef de leiding niet direct de schuld als ze het antwoord op zo'n vraag schuldig blijven, hoe financier en regel je dat, zie ook sturing aan de maatschappij.
 
 

Gemaakt op: 18 mei 2016, laatste wijziging: 18 mei 2016 door: Roland Masselink


 
 

 
[Terug naar de index] [Terug naar Home]