Leden werven


  • Bron: Diverse
Hieronder een aantal teksten uit ledenwervingsfolders:

DOE-MEE-DAG '98

(Scouting OPV-Schoonoord, Oosterbeek)
 

Scouting, Echt iets voor jou!

Misschien heb je ze wel eens in het dorp gezien, de jongens en meisjes van Scouting. Zij zijn het die elke zaterdag nieuwe avonturen beleven in Oosterbeek en ver daarbuiten. Samen trekken ze er op uit, spelen ze waar ze willen, maken vrienden en vriendinnen, redden zichzelf zonder al te veel dingen mee te hoeven nemen en maken gewoon plezier.

Omdat scouts elke week weer een andere activiteit doen, vindt iedereen Scouting leuk. De leiding helpt je waar het nodig is. Maar ze gaan ervan uit dat als je weet hoe iets moet, je het liever zelf doet. Wellicht kun je na verloop van tijd zelfs dingen voordoen aan andere kinderen. Zo leer je niet alleen hoe je zelf een grote tent opzet, maar leer je dat ook voordoen aan jongere Scouts.

Op kamp gaan is ook iets wat Scouts vaak doen. In het eigen clubhuis, in de omgeving, naar Engeland of de Wereld Jamboree in Chili, en dan maken ze van vroeg in de ochtend tot s avonds laat plezier: spelletjes, speurtochten en s avonds een kampvuur of nachtwandeling met stormlantaarns, best spannend.

Dat maakt het nou zo gezellig, en... je kunt nooit eens een week "verliezen", er is namelijk niets te verliezen. Bij Scouting kun je alleen maar winnen, elke keer weer. Wel moet je natuurlijk je best doen. Moeilijk? Misschien, maar probeer het gewoon!
 
 

Voor ouders

Scouting:
Zo'n 125.000 jongens en meisjes in Nederland (en zo'n 32.000.000 op de hele wereld) willen meer dan alleen kijken naar spanning en sensatie op de buis. Ze willen zelf met leeftijdgenoten avonturen beleven. Het niet- competitieve spel van Scouting (voorheen: "padvinderij")  biedt ze deze leuke besteding van de vrije tijd. Daarbij staan ontplooiing, een groeiende zelfstandigheid, plezier, veelzijdige activiteiten en buitenleven centraal. Om kennis te kunnen maken met Scouting houdt Scouting OPV-Schoonoord op 12 september een DOE- MEE-DAG. Kinderen vanaf 5 jaar zijn van harte welkom om door mee te doen te ontdekken wat Scouting inhoudt.

Kosten:
De eerste 5 opkomsten zijn gratis en vrijblijvend. Wij trachten door allerlei acties de kosten van het lidmaatschap laag te houden. De contributie bedraagt tussen de f. 25,- en de f. 30,- per kwartaal. Kampen kosten rond de vijftien gulden per dag afhankelijk van de aard en de bestemming. De kosten van de uniformkleding zijn vergelijkbaar met die van dagelijkse kleding.
 
Vragen:
Mocht u vragen hebben dan kunt u altijd voor of na de opkomsttijd in het clubhuis bij de leiding van de speltak terecht of u kunt bellen met één van de contactpersonen uit deze folder.
 

DOE-MEE-DAG

Als je 5 jaar of ouder bent en wil weten wat Scouting jou te bieden heeft, kom dan zaterdag 12 september a.s. om 10:30 naar de Beukelaar. Beleef een spannend avontuur tijdens de DOE- MEE-DAG van Scouting OPV-Schoonoord. Voor deze dag hebben we de wereldreiziger Omniavenix uitgenodigd. Op de vele reizen die hij heeft gemaakt, heeft hij veel legendes gehoord....
Wat we verder gaan doen vertellen we nog niet, maar het belooft een spektakel te worden!
 

Adres:
.....
.....
.....
.....
 
 

DOE-MEE-DAG '97

(Scouting OPV-Schoonoord, Oosterbeek)
 

Scouting, Echt iets voor jou!

Zo'n 125.000 jongens en meisjes in Nederland (en zo'n 32.000.000 op de hele wereld) willen meer dan alleen kijken naar spanning en sensatie op de buis.
Ze willen zelf met leeftijdgenoten avonturen beleven.

Iedereen is welkom:
Iedereen vanaf 5 jaar oud kan bij scouting terecht. Je geloof, huidskleur of afkomst, het maakt bij scouting niets uit: niemand wordt buitengesloten.

De formule:
Het Scouting programma kent een gouden formule: naarmate je ouder wordt als jeugdlid neemt je zelfstandigheid toe en de begeleiding af. Een formule die al vanaf het begin van scouting (rond 1910) wordt gehanteerd en uitstekend werkt. Scouting is dus niet alleen heel leuk maar je leert ook nog een boel. Goed samenwerken of leidinggeven bijvoorbeeld.
 Scouting is actief in het weekend, meestal een zaterdagmorgen of -middag, maar soms een  weekend of een hele week. Onze verkenners gaan zelfs om de vier jaar (zomer 98 weer) drie weken naar Engeland: rondtrekken, een internationaal kamp en ook in gastgezinnen. Ook de padvindsters bezoeken dan een internationaal kamp in Engeland. Kortom: Scouting staat voor Wereldwijd Avontuur.
 
Van fantasie naar Wereldwijd Avontuur:
Fantasie is het toverwoord voor de jongere speltakken. Tekenen, schilderen, knutselen, toneelspelen en muziek maken fantasie tot werkelijkheid. Natuurlijk zijn deze speltakken ook vaak actief met de natuur: bosspelen, kampvuur, hutten bouwen, broodjebakken, je kunt het zo gek niet bedenken.
Naar mate je ouder wordt, gaat de fantasie over in de groeiende zelfstandigheid. In kleine groepjes ontdek je dat er meer is dan het dorp of de stad waarin je woont. Natuur, sport en spel, een brug over een rivier bouwen met touw en hout of een musical in elkaar knutselen, scouts draaien nergens hun hand voor om.

Getrainde leiding:
Elke speltak wordt begeleid door ervaren leiders en leidsters. Scouting Nederland zorgt ervoor dat de leiding goed getraind en deskundig is. Voor de leiding zijn er professionele handboeken en elk jaar opnieuw zijn er cursussen en trainingen.

Herkenbaar:
Elk lid van Scouting Nederland draagt speciale kleding; een trui of blouse, soms nog een muts, pet, hoed of baret, een blauwe broek en de das van zijn eigen Scoutinggroep. Aan dit soort kleding herkennen alle 32 miljoen Scouts uit de hele wereld elkaar.

Actief bezig:
Bij Scouting ben je actief bezig, samen met je leeftijdgenoten. Je doet teveel om op te noemen en steekt er ondertussen ook nog wat van op ook. Kom de 13de kijken bij onze groep, en beleef het Wereldwijde Avontuur dat Scouting je biedt.
 

DOE-MEE-DAG

Als je tussen de 5 en 15 jaar oud bent en wil weten welk Wereldwijd Avontuur Scouting jou kan bieden, kom dan Zaterdag 13 September a.s. tussen 15:00 en 17:00 naar de Beukelaar. Scouting OPV- Schoonoord houdt dan een DOE-MEE-DAG. Reis mee met jouw toekomstige Speltak naar verre streken en ontdek dat Scouting inderdaad voor Wereldwijd Avontuur staat!
Ben je ouder dan 15 jaar en ook geïnteresseerd in Scouting, neem dan contact op met één van contactpersonen (zie hiernaast).
 
 

Adres:

....
....
....
 

Kaart:
 
 

Links naar folders elders op internet


 
 

Gemaakt op: 8 mei 2001, laatste wijziging: 17 februari 2016 door: Roland Masselink


 
 

 
[Terug naar de index] [Terug naar Home]