De radiostudio's van Vlitter


  • Bron: Hendrik van Harten, Scouting Stadskanaal
  • Gemaakt op: 8 mei 2001, laatste wijziging: 17 april 2016

Vlitter is behalve van zijn tv-studio's ook bekend om zijn radiostations. En de Kabouters worden door de directeur van een nieuwe zender, BAM FM, gevraagd om een paar radio-programma's te maken.

Eerste opkomst

In hun volkjes bereiden de Kabouters de uitzending voor. Er moet van alles besloten worden, zoals: wat voor onderdelen gaan we maken, wie presenteert wat, welke muziek gaan we draaien, hoe heet het programma, enz. Alles wat bedacht wordt, wordt genoteerd op de formulieren van het radiostation. De directeur heeft nog wel een paar extra regels, namelijk: ieder volkje heeft twintig minuten zendtijd en iedere kabouter moet minstens é&eactue; keer iets zeggen.

Omdat al dat denkwerk gauw gaat vervelen, wordt het denkwerk afgewisseld met spelletjes die te maken hebben met de radio. Halverwege de opkomst bekijkt de leiding / de assistente van de directeur alle ideeën en voorziet ze van commentaar. Na afloop van de opkomst is dus alles besloten. De directeur verzamelt de papieren.

Tweede opkomst

Voor de tweede opkomst heeft de leiding op een avond jingles gemaakt voor alle programma-onderdelen. Dit is dus een verrassing voor de Kabouters. Een melige stemming en een flinke berg bruikbare muziek helpt om een optimaal resultaat te krijgen.

Tijdens de tweede (en laatste) opkomst is een lokaal ingericht als opnamestudio (benodigdheden: mengpaneel, microfoon, cd-speler, boxen, bandrecorder, themaspulletjes). Om de beurt nemen de volkjes daar hun programma op, terwijl de rest in het andere lokaal spelletjes doet. De uitzendingen worden opgenomen op een cassettebandje. Aan het eind krijgen alle kabouters een briefje mee, waarop staat dat als ze een cassettebandje meenemen de volgende week, dat de uitzending dan daarop gekopieerd wordt. Leuk voor later!


 
[Vorige] [Thema opkomsten] [Zonder speltakthema]
[Bever thema] [Kabouter thema] [Welpen thema] [Esta thema]
[Home] [Email] [Sitemap]

HTML-Versie: © 1997-2016, Scouting Programma Site