De Olympische Waterspelen


De spelers krijgen twee minuten om zelf twee, qua aantal gelijke teams te maken. Lukt ze dat binnen twee minuten niet, dan verdeelt de spelleider de overgebleven spelers.

1. Waterbal:

De bedoeling van dit spel is om zoveel mogelijk water in het doel (emmer) van het andere team te krijgen. Dit kan door de met water gevulde sponzen en of ballen leeg te knijpen in het doel van het andere team.

NB:

  • Er moet overgespeeld worden
  • de bal mag "bijgevuld" worden wanneer de spelers dat willen. Hiervoor staat naast de middellijn een met water gevulde emmer.

2. Water vangen:

Twee plankjes op elkaar vormen een "wip-wap". Voor elk team is er zo'n wip-wap. Om de beurt vult elke speler een bekertje en "stampt het omhoog". Hierbij proberen een aantal andere spelers het bekertje op te vangen.

3. Oberrace:

Met een dienblad met bekertjes met water moeten de spelers in estafette vorm een parcours afleggen. Aan het begin van het parcours vult een speler de bekertjes water, en aan het einde leegt de speler ze in een emmer. Wie heeft binnen een bepaalde tijd het meeste water naar de overkant gebracht?

4. Bekertjes water doorgeven:

De teams stellen zich op in een rij. De voorste krijgt een aantal bekertjes en een emmer met water. De spelers moeten de bekerjes over het hoofd, door naar achteren doorgeven. Achter worden ze geleegd in een emmer. Wie heeft bij het einde van het spel het meeste water in z'n emmer zitten?

5. Watergevecht

Laat de spelers droge kleren meenemen...

N.B.

  • Neem hiervoor droge kleren mee... Als leiding wordt je echt klets en klets nat...
  • Je zou het een meer officieel tintje kunnen geven door alle volkjes/stellen/bewoners van een bepaald gebied van de Jungle zich eerst te laten presenteren, zoals alle deelnemende landen dat aan het begin van de Olympische spelen ook doen.

 
[Vorige] [Thema opkomsten] [Zonder speltakthema]
[Bever thema] [Kabouter thema] [Welpen thema] [Esta thema]
[Home] [Email] [Sitemap]

HTML-Versie: © 1997-2016, Scouting Programma Site