SPS - Home

Programma speurtocht


Probeer de helft van de tijd van een regio vergadering te vergaderen en houdt in de rest van de tijd een programma speurtocht. Leer hierbij leidinggevenden van andere scoutinggroepen en hun programma beter kennen en verdien de tijd die je in de regiobijeenkomst stopt dubbel en dwars terug.

Programma speurtocht


Stap 1: De voorbereiding

Voor het houden van een programma speurtocht wordt aan leidinggevenden uit verschillende groepen gevraagd om hun leukste programma van het afgelopen jaar samen te vatten op een A4'tje. Het liefst met een foto erbij. Aan het begin van de vergadering kunnen de ideeën verzameld worden. Lukt dat niet, dan kun je ook afspreken dat ze van te voren gemaild worden. Tijdens de vergadering kan iemand ze op de bomen in het bos hangen.
 

Stap 2: De speurtocht

Na de koffie en rook pauze van de vergadering worden groepjes gevormd (Het liefst met leidinggevenden van verschillende groepen door elkaar). Ieder groepje start bij een bepaald nummer verspreid over het parcours. Bij iedere nummer leest iemand het programma voor en wordt het idee kort besproken. Eventueel kun je aantekeningen maken om achteraf bij een vragen ronden nog vragen te stellen.
 

Stap 3: Vragenmoment

Wanneer iedereen klaar is met de speurtocht is er een vragenmoment, waarbij onduidelijkheden verduidelijkt kunnen worden. Als regioteam zou je kunnen uitleggen hoe sommige programma's zich verhouden tot de scouting methode. Ook zou je een prijs uit kunnen reiken voor het leukste programma.
 

Stap 4: Voor thuis

Kopieër de A4'tjes met de ideeën, voeg een leuke voorkant toe en niet het geheel tot een boekje voor thuis. Hiermee kun je je voordeel doen als je een nieuw programma moet samenstellen en
 


 
[Vorige / Arrière / Zurück / Previous] [International Version]
[ NL Nederlandse version] [ FR Version Française] [ DE Deutsche Version] [ GB English Version]
[Home] [Email] [Sitemap]

HTML-Version: © 1997-2016, Scouting Programma Site