SPS - Home

Das Scouting Region Gänsebrettspiel


Eine Region Spiel ist immer eine lustige Weg, um Pfadfinder aus anderen Gruppen kennen zu lernen. Das Verantstalten eines großen Gänsebrettspiel ist eine einfache Möglichkeit, ein Spiel mit den ganzen Region zu halten. Auf dieser Seite finden Sie weitere Informationen und Tipps für die Verantstaltung eines großes Gänsebrettspiel.

Großes Scouting Gänsebrettspiel für die Region


Globales Verlauf des Vormittags:

Het groot ganzenbord regiospel bestaat uit een opening, een spelronde en een afsluiting. Bij aankomst krijgt ieder groepje met deelnemers een pionnetje, dat kan een zandbak auto, een voorwerp uit de keuken, of iets uit een tweedehandswinkel of rommelmarkt zijn. Vervolgens krijgen de groepjes een nummer toegewezen. Bij dit nummer starten ze en beginnen ze met het spel. Het circuit loopt rond: dus het hoogste nummer ligt naast nummer 1. Daarom maakt het niet uit bij welk nummer je begint. De groepjes gooien met de dobbelsteen en zetten de pion vooruit en kijken of er een opdracht bij dat nummer hoort. Zoniet dan gooien ze nog een keer.
Staat er wel een opdracht op het nummer dan lezen ze die. Sommige opdrachten zitten elders in het terrein, dus dan moet het nummer gezocht worden en geeft de opdracht alleen maar aan waar.
Eén van de opdrachten is de limonade pauze, ga je eraan voorbij, dan mag je ook limonade en/of een koekje halen.
Soms moet je wachten omdat een opdracht al bezet is. Dat is leuk want dan kun je genieten van de show op het podium en zien wat andere groepjes van sommige opdrachten maken.

Verlauf des Spiels:

Het ganzenbord spel heeft alleen een verzamel moment waarop iedereen begin en een eindtijd wanneer het spel afgelopen is. Daarnaast is er een limonadepost.

Die Eröffnung

Bij de start van het spel wordt ieder groepje een pion gegeven en een nummer om het spel te starten. Deze kun je ook vanaf je eigen groep meenemen.

Die Aktivitäten

De activiteiten zijn deels doe activiteiten en korte spelletjes zoals bij het waslijnspel. Er zijn echter ook uitbeeld opdrachten, die je uit dient te voeren op het podium bij de jury. Doe opdrachten hebben te maken met expressie en toneel, zoals bij een kampvuur. Het doel is ook om er leuke suggesties voor het houden van een goed kampvuur aan over te houden.
De uitbeeld activiteiten varieren van zing een liedje met de letter ... voor de jury. Tot maak van deze startzin een klein toneelstukje, tot beeld een meesterwerk van rembrand van rijn uit, vertel wat erop te zien is en vergeet de lijst om het schilderij niet van iedereen die optreden nog eng vindt, maar al wel mee wil doen. Voor iedere uitbeeld activiteit krijg je punten van de jury.

Die Abschlussveranstaltung

Aan het einde van het spel kan nog bekend gemaakt worden welke groepjes de meeste punten van de jury gekregen hebben. De winnaar kan de act die de jury het meest kon waarderen nog een keer voor iedereen herhalen, indien met dat wil. Misschien doet de jury dan elf ook mee, toch? Hierna ontvangt elke groep een aandenken en kan iedereen weer naar huis, waarna de opruimploeg achter blijft.


Die Spiele:

Voor de activiteit zijn een groot aantal eenvoudige spelletjes nodig, die je met groepjes van ongeveer 7 kinderen kan spelen. Daarnaast is een aantal uitbeeld en expressie opdrachten nodig die je op een toneel kan doen. Moet je wachten op een spelletje omdat het bezet is, dan kun je ondertussen genieten van de uitvoeringen.


 
[Vorige / Arrière / Zurück / Previous] [International Version]
[ NL Nederlandse version] [ FR Version Française] [ DE Deutsche Version] [ GB English Version]
[Home] [Email] [Sitemap]

HTML-Version: © 1997-2016, Scouting Programma Site