SPS - Home

Das Scouting Wäscheleine Region Spiel


Eine Region Spiel ist immer eine lustige Weg, um Pfadfinder aus anderen Gruppen kennen zu lernen. Halten eines "Wäscheleine-Aktivität" ist die einfachste und leichteste Möglichkeit, um eine Region Spiel Nachmittag zu halten. Auf dieser Seite finden Sie mehr Informationen über die Wäscheleine Aktivität.

Scouting Wäscheleine Region Spiel


Globales Verlauf des Vormittags:

Het waslijn regiospel bestaat uit een opening, een spelronde, een limonade pauze, nog een spelronde en een afsluiting. Tijdens de opening wordt in een toneelstukje duidelijk wat het thema is van het regiospel en welk probleem er opgelost dient te worden. Daarna volgen er twee blokken met spelactiviteiten gescheiden door een limonade pauze. Daarna volgt de oplossing van het probleem tijdens de afsluiting en vertrekt iedereen weer naar huis.

Verlauf des Spiels:

Het waslijnspel kent een opening, de activiteiten zelf en de sluiting.

Die Eröffnung

Er wordt verzamelt op een centrale plek. Iedereen probeert 10 minuten voor aanvang van de spelmiddag aanwezig te zijn. Wie al aanwezig is kan meedoen met het zingen van liedjes. Dan is het zover, de speldag gaat beginnen. Door middel van een kort toneelstuk van ongeveer 5 minuten wordt duidelijk wat het probleem is van de spelmiddag en wordt gevraagd of iedereen zin heeft om mee te helpen dit op te lossen.

Die Aktivitäten

Van iedere groep wordt één leider verwacht om mee te helpen bij de opbouw van de spelmiddag. De rest reist met de jeugdleden mee. Zij melden zich bij de inschrijfbalie en leveren twee of meer A4'tjes met een nummer en een spelomschrijving in. Ook melden ze met hoeveel kinderen ze exact meedoen (een schatting is al tijdens de voorbereidingen doorgegeven). Indien nodig wordt ook een plastic tas met de materialen voor het spel ingeleverd eveneens voorzien van een nummer. Tussen een stel bomen wordt een touw gespannen. Met wasknijpers worden alle omschrijvingen van activiteiten aan de waslijn gehangen, zie ook de tekening. De tassen met materiaal voor de activiteiten worden op de grond gelegd bij het nummer aan de waslijn. Groepjes van jeugdleden halen een spel van de lijn, inclusief eventuele materialen. Hierna kun je een plek opzoeken een stukje bij de waslijn vandaan en kan het spel gespeeld worden. Je kunt werken met twee verschillende kleuren cijfers. De groene om alleen een spel te spelen en de gele met het zwarte cijfer om een ander groepje te zoeken en het spel samen te spelen. Zo leer je ook leden van andere groepen beter kennen. Er zijn meer spelletjes dan dat er groepjes zijn en meer spelletjes dan dat er in de tijd van de regiospelmiddag gespeeld kunnen worden. Zo kun je altijd de leukste kiezen en hoef je vaak niet lang te wachten. Halverwege is er een limonade pauze. Bij ieder spelletje kun je een aanwijzing vinden voor de oplossing van het probleem van de opening.

Die Abschlussveranstaltung

Während der Abschlusszeremonie wird in einem kurzen Spiel auf die Lösung für das Problem der Spielmittag erneut geprüft. Nachfolgend erhaltet jeder Gruppe ein Andenken und kann jeder wieder nach Hause gehen. Manche bleiben zurück bis alles aufgeräumt ist.


Die Spiele:

Für die Aktivität sind viele einfache Spiele erforderlich, denen Sie mit Gruppen von etwa sieben Kinder spielen durfen. Mann darf auch Spiele gegen Mitglieder anderer Gruppen spielen, den fall wird die Zahl der Teilnehmer etwa 15 und sind den Spielen markiert mit einer anderen Farbe Umschlag. Es sei schön, wenn die Grundlage und Die Geschichte des Spiels sich beziehen auf die Eröffnung des Spieltages.


 
[Vorige / Arrière / Zurück / Previous] [International Version]
[ NL Nederlandse version] [ FR Version Française] [ DE Deutsche Version] [ GB English Version]
[Home] [Email] [Sitemap]

HTML-Version: © 1997-2016, Scouting Programma Site