SPS - Home

Die Fuchsjagd Pfadi Region Spiel


Eine Region Spiel ist immer eine gute Zeit die Pfadfinder zu präsentieren an die Shopper und der Außenwelt. Es ist auch der Zeitpunkt während des Jahres in der jeder jeder wieder trefft. Die Aktivität ist über Spurhaltung, Aufmerksamkeit und Erfassen von "Füchse" mit dazwischen zusätzlichen Unterhaltung. Fuchsjagd repräsentiert die Suche nach Füchsen, gekleidet Personen, die ein Beruf oder Tätigkeit porträtieren. Besten gefällt es dieser Tätigkeit zu tun um ein Einkaufszentrum oder Einkaufshalle. Wenig ist notwendig um die Aktivität in die richtige Richtung zu führen: Das macht die Tätigkeit ein guter Zeitpunkt, um junge Führungskräfte, die noch nicht mit der Region vertraut sind, ein zu laden und zu versuchen zich mit der Region zu engagieren. Es ist auch ein guter Zeitpunkt um die Pfadfinderbewegung, inklusive Uniformen, die Außenwelt zu zeigen.

Fuchsjagd Pfadi Region Spiel


Globales Verlauf des Vormittags:

Jede Gruppe wird vorher eingeladen sich zu beteiligen an der Fuchsjagd. Vaak is er daarin sprake van een probleem, waardoor alle personenen elk hun eigen weg zijn gegaan. Welk groepje vindt ze binnen de gestelde tijd allemaal terug?
Het PR moment van het regiospel kun je als volgt vormgeven: Iedere groep die zich meldt gaat bij elkaar op de knie zitten in een lange rij. Om te voorkomen dat de rij omvalt zit de leiding ertussen. Als iedereen bij elkaar op de knie zit, steekt de groep de armen uit, alsof men een vliegtuig is en maakt de fotograaf van de regio een foto. Met de 1 uur foto-service wort deze groepsfoto verwerkt tot een aandenken van de speldag. Voordat de vossenjacht van start gaat zou je in een lange winkelstraat in het centrum nog een record poging bij elkaar op de knie zitten met alle groepen bij elkaar kunnen doen, waarbij de pers uitgenodigd is.
Hierna gaan alle groepjes hun eigen weg binnen een aangegeven gebied. Ze hebben een lijstje bij zich met welke vossen er te vinden zouden moeten zijn. Een aantal vossen hebben ook een kleine doe activiteit. Zo wissel je het zoeken naar vossen af met doe-activiteiten.
Halverwege kunnen ze zich melden bij de stand van de regio voor een limonadepauze met een koekje erbij.
Aan het einde van het spel komen alle leden bij elkaar op een centrale plaats en wordt het mysterie of het probleem opgelost.

Verlauf des Spiels:

....

Die Eröffnung

....

Die Aktivitäten

....

Die Abschlussveranstaltung

....


Die Fuchse und Spiele:

De Vossen hebben allemaal een kleine doe activiteit bij zich. Zo wisseln je speuren naar vossen af met andere doe activiteiten. Hieronder vind je een aantal suggesties waaraan je moet denken:

  • Der Sicherheitsmitarbeiter: de beveiligingsman, is druk in de weer met rondkijken en opletten. Hij/zij blijkt een boek bij zich te hebben met foto's van verdachte personen. (Verklede leiders en leidsters). De groepjes mogen elk even kijken naar de foto's, goed opletten, daarna moeten ze vragen beantwoorden over deze personen. Wie is de beste assistent beveiliger?
  • Der Mechaniker: de automonteur is druk aan het sleutelen aan een geparkeerde auto. Hij/zij heeft onder een kleedje verschillende voorwerpen (zoals steeksleutels, e.d.) liggen die te maken hebben met zijn beroep. Om beurten mogen de jeugdleden voelen wat eronder ligt. Wie heeft de meeste goed?
  • Der Bäcker: de bakker is vanochtend al vroeg begonnen met het bakken van brood en zit moe in de etalage te slapen. Wie weet welk ingrediënt niet in het lijstje met ingredi&eunten voor een aantal recepten thuishoort en mag zich assistent bakker noemen?
  • Die Stewardesse: de stewardess loopt rond met een koffer vol met spulletjes en heeft haast, ze moet het vliegtuig nog halen. Welke voorwerpen in de koffer zijn van haar, en wat (b.v. een zonnebril) hoort bijvoorbeeld de piloot? 
[Vorige / Arrière / Zurück / Previous] [International Version]
[ NL Nederlandse version] [ FR Version Française] [ DE Deutsche Version] [ GB English Version]
[Home] [Email] [Sitemap]

HTML-Version: © 1997-2016, Scouting Programma Site