fg Scouting Diemen

Wie & Wat is Scouting Diemen

Stichting Scouting Diemen is sinds 1945 de Scoutingvereniging van Diemen. Dit begon met een Welpen-, Verkenners- en Gidsengroep, en werd gaandeweg uitgebreid met meerdere 'speltakken', zoals de leeftijdsgroepen voor jongens en meisjes binnen Scouting genoemd worden.

Iedereen vanaf 5 jaar is welkom bij een van deze speltakken, die elk een eigen programma draaien, aangepast op de interesses en behoeften van de leeftijd. Vanaf de pubertijd moet er door de kinderen steeds meer invulling worden gegeven aan het eigen programma.

Hoogtepunten
Scouting Diemen heeft een aantal jaarlijkse hoogtepunten in het jaarprogramma. Hieronder vallen het Groepsweekend in de maand Mei wanneer we met alle speltakken en stafleden gezamenlijk een weekend op kamp gaan. We kunnen dan wat grotere activiteiten organiseren zoals een groot spel met verschillende opdrachten of een speurtocht.

Naast het Groepsweekend hebben we ook de jaarlijkse Groepsdag. Er vinden dan verschillende activiteiten plaats in een bepaald thema, zoals bijvoorbeeld de Elfstedentocht, Film/Showbizz of China.

In de eerste week van de zomervakantie is er altijd het Zomerkamp. De kinderen van 7 tot 14 jaar blijven in Nederland. Welpen, Kabouters, Verkenners en Gidsen vertrekken in deze week naar een bosrijke lokatie ergens in het land. De Welpen en Kabouters (7 t/m 11 jaar) hebben een gebouw, terwijl de Verkenners en Gidsen (11 t/m 14 jaar) zelf hun tentje opzetten.

De Rowans en Sherpa's (14 t/m 17 jaar) hebben meestal een buitenlandse bestemming terwijl voor de allerkleinste (Bevers, 5 t/m 7 jaar) is een weekendje overnachten in het Scoutinggebouw vaak al reuzespannend is!