23+: STAF GEZOCHT!

Bij Scouting is altijd iets te beleven. Elke week zijn jongens en meisjes met elkaar aan het Scouten! Wat dat inhoudt? In ieder geval een hele hoop plezier en op een actieve manier met elkaar bezig zijn.Natuurlijk is daarbij leiding nodig. Creatieve mensen die er lol in hebben om met een groep jongeren aan de gang te zijn. En die het een uitdaging vinden om de verveling te lijf te gaan met telkens nieuwe activiteiten.

Moet je zelf Scout zijn geweest om bij die leiding te kunnen horen? Zeker niet! Enthousiasme, een initiatiefrijke aanpak en een creatieve geest vinden wij véél belangrijker.

Bij Scouting Diemen kunnen we altijd wel wat extra hulp gebruiken. Je kunt als nieuwe leider of leidster eerst een poosje kijken en meedoen om te kijken of het je bevalt. Daarbij word je wegwijs gemaakt door een ervaren collega of groepsbegeleider. Om je leidinggevende capaciteiten verder te ontwikkelen, worden daarnaast ook (gratis) cursussen georganiseerd!

Als staflid maak je samen met de andere mensen van je stafteam een programma voor de kinderen van scouting. Dat is helemaal niet zo moeilijk als het lijkt.

Als je samen bezig bent komen de ideeën vaak vanzelf. Het programma kan voor de jongere kinderen bestaan uit knutselen en spelletjes, maar voor de oudere ook uit sportklimmen of zeefdrukken. In principe bepaal je zelf met je stafteam wat mogelijk is.

Scouting Diemen is een vereniging met zo’n 125 jeugdleden, begeleid door ongeveer 30 vrijwilligers die zich richt op jongens en meisjes van 5 tot 21 jaar met als doel hen leuke, uitdagende activiteiten te bieden.

Het belangrijkste is een hoop lol bij het bedenken en uitvoeren van al onze activiteiten. Daarnaast kun je je eigen talenten ontwikkelen. Denk bijvoorbeeld aan organiseren, improviseren en de samenwerking in een klein team. Al doende doe je ook nog eens allerlei praktische vaardigheden op zoals kamperen en oriënteren, maar ook foto’s afdrukken of zeefdrukken.

INTERVIEWS STAFLEDEN

Verschillende malen werden leden van Scouting Diemen geinterviewd voor de rubriek 'Onder Ons' van Diemer Nieuws. Lees de verschillende interviews hier

23+: STAM

De stam bestaat uit stafleden en oud-stafleden en draait 1 keer in de maand, doorgaans de laatste zaterdag van de maand (soms verschuiven we dit). Contributie is €50 per jaar.

Voorzitter: Richard Meij
Penningmeester: Imke Mulders

FOTO'S