Dodenherdenking & Loswal

In de Diemer Nieuws van 9 mei worden we genoemd en zijn we te zien in een artikel over de Dodenherdenking. Tevens zijn foto's van onze activiteiten te zien bij twee artiklen over het aankomende Loswal Festival met foto's van eerdere jaren. (Klik op afbeelding om te vergroten)
Opening blokhut

Zowel Diemernieuws.nl als de krant Diemer Nieuws schreven over de opening van de blokhut. Op de site van Diemer Nieuws zelfs met een foto erbij (gemaakt door ons eigen staflid Denise). Klik op afbeedlding om te vergroten.Burgemeester twittert over blokhut

Ook burgemeester Erik Boog twittert over onze actie om een naam voor de blokhut te bedenken. (Klik op afbeelding om te vergroten)

Diemer Nieuws over naam blokhut

In de Diemer Nieuws van 12 april 2018 en op Diemernieuws.nl aandacht voor onze blokhut, en het feit dat alle Diemeanren worden uitgedaagd om een naam te bedenken dat met de opening op 2 juni opde buitenkant zal pronken. (Klik op afbeelding om te vergroten).

Aamkondiging Loswal Festival '18

Ook in 2018 komt er weer een Loswal Festival, en ook dit jaar zal Scouting Diemen daar weer bij aanwezig zijn. Diemer Nieuws bericht er vast over op 12 april.

Facebook updates Blokhut

Zowel op de Facebook pagina van burgemeester Boog als op die van Finnpaints aandacht voor onze blokhut. (Klik op aafbeelding om te lezen).

Diemer Cross 2018

In het Diemer Nieuws van 4 januari 2018 en 8 & 15 februari aandacht voor de Diemer Cross van 2018 waaraan wij ook dit jaar weer een bijdrage leveren.


Kertommegang 2017

Op Diemernieuws.nl een verlag van de kerstommmegang 2017, waaraan ook wij een bijdrage leverde.Ook in de aankondiging van het evenement werden wij genoemd.

Diemer Dec. Dagen 2017

In het Diemer Nieuws van 23 november en 14 en 21 december 2017 aandacht voor onze bijdrage aan de Diemer December Dagen van 2017

Ook in het Diemer Nieuws van 23 november 2017 aandacht voor de Diemer December Dagen 2017 en onze rol daarbij.

Twitter Ruud Grondel

Wethouder Ruud Grondel twitterde op 1 oktober over de blokhut

Saan spektakeldagen

In het Diemer Nieuws van 28 september 2017 een artikel over de SAAN spektakeldagen, waarin ook de bijdrage van Scouting Diemen genoemd wordt. Klik op afbeelding om te vergroten.

Start bouw blokhut

In het Diemer Nieuws van 21 september 2017 opnieuw aandacht voor de blokhut. Bekijk hieronder of lees het hier online.

Diemer Festijn 2017

In het artikel over de Gemeentedag van het Diemer Festijn is ook onze jaarlijkse aanwezigheid niet onopgemerkt gebleven. Klik op afbeelding om te vergroten.

De blokhut...

In het Diemer Nieuws van 10 augustus 2017 een artikel over de ontwikkelingen van onze blokhut in het Diemerbos

Diemer Cross 2017

Klik op afbeeldingen om te vergroten
In de Diemer Nieuws van 2 maart 2017 een verslag van de Diemer Cross 2017

Het volledige artikel kun je hier lezen

Een week eerder, op 23 februari, de aankondiging van de Diemer Cross 2017

Blokhut krijgt vorm

Klik op afbeelding om te vergroten

Nieuwjaarsreceptie 2017

In het artikel 'Tootsen op 2017' in het Diemer Nieuws van 19 januari 2017m over de nieuwjaarsreceptie van de Gemeente Diemen, ook aandacht voor Aschwin van Wel als kersverse Diemernaar van het jaar.

Diemer Cross 2017

In de aankondiging van de Diemer Cross van 2017 staan we weer vermeld. Klik op afbeelding om te vergroten.

Jaaroverzicht 2016

In het jaaroverzicht wat Diemer Nieuws op 29 december 2016 puubliceerde worden wij genoemd in de maand december. (Klik op afbeelding om te vergroten).

Kerstommegang 2016

Het Diemer Nieuws doet op 22 december 2016 verslag van de kerstommegang waaraan Scouting Diemen een bijdrage leverde,

Diemer December Dagen 2016

In het Diemer Nieuws van 15 december een verslag van de Diemer December Dagen, in het artikel worden wij ook genoemd.(klik op afbeelding om te vergroten)

Ook in de editie van 2016 een aankondiging in een artikel op de voorpagina

In het Diemer Nieuws van 24 november de aankondiging voor de Diemer December dagen, waarbij scouting Diemen -net als vorig jaar- warme chocomel zal serveren.


Subsidie blokhut Diemerbos

In het Diemer Nieuws van 6 oktober aandacht voor het raadsbesluit van de subsidie voor de blokhut in het Diemerbos.


(Klik om te vergroten)

Diemer Festijn 2016

In het Diemer Nieuws van 15 september 2 foto's waarop onze klimwand te zien is tijdens de gemeentedag op het Diemer Festijn 2016.


(Klik om te vergroten)

Haring Party 2016

In het Diemer Nieuws van 23 juni 2016 en op DiemerNieuws.nl een artikel over de Haring Party van Cafe Het Pandje, waarvan de oprbengst voor Scouting Diemen was.


(Klik om te vergroten)

Diemerbos Dag

In het Diemer Nieuws van9 juni een artikel over de Diemer Bos Dag en de prijsuitreiking door Grondel voor het ontwerp van de kampvuurkuil, in de krant per abuis beschreven als 'vuurwerkkuil' (het zij jullie vergeven).Op Diemernieuws.nl een artikel over de aankondiging Diemerbos-dag van 5 juni.

(Klik om te vergroten)

In et Diemer Nieuws van 26 mei 2016 had hetzelfde artikel gestaan.

Loswal Festival 2016

In de Diemer Nieuws van 2 juni 2 foto's van onze activiteiten. Klik op foto om te vergroten.In het Diemer Nieuws van 26 mei werd de deelname van Scouting Diemen al aangekondigd.

Dodenherdenking

Diemer Nieuws schreef op 12 mei een uitgebreider artikel over de Dodenherdenking en de rol van Scouting Diemen daarbij.In de Diemer Nieuws van 4 mei een foto van het bloemen leggen door Scouting Diemen bij het herdenkingsmonument tijdens de jaarlijksde dodenherdenking

Horeca in Diemerbos

In een artikel over horeca in het Diemerbos, worden wij ook genoemd als gebruiker van het bos.

Diemer Cross 2016

Zowel voorafgaand als na afloop van de Diemer Cross besteedde Diemer Nieuws aandacht aan dit evenement in het Diemerbos waaraan Scouting Diemen medewerking verleende.Hier de berichten uit de kranten van 25 en 18 februari.In dezelfde krant van 18 februari ook een bericht over festivals in het Diemerbos, waarin Scouting ook genoemd word als gebruiker van het bos.

Eerste stap blokhut Diemerbos

In het Diemer Nieuws van 14 januari 2016 een artikel over de ontwikkelingen van de blokhut in het Diemerbos. (Klik op afbeelding om te vergroten)Ook op DiemerNieuws.nl is het artikel te lezen (Klik op afbeeldingen om te vergroten):


Ook in DiemerNieuws en op DiemerNieuws.nl van deze editie een aankondiging van de DiemerCross, waarin we genoemd worden.

Schade aan gebouwen

Op DiemerNieuws.nl een bericht over de inbraak in Diemerbos en de eerdere bekladding van ons gebouw aan de Emmastraat Klik op afbeelding om te vergroten.Ook in de Diemer Nieuws van 23 januari een bericht over de schades.

Daarom Diemen magazine '18

In De Daarom Diemen magazine van 2018 aandacht voor het Loswal Festival 2018. Scouting Diemen wordt hierin ook benoemd.

Geintje?

In het Diemer Nieuws van 12 oktober 2017 een bericht over de gestolen boomstam voor de blokhut in het Diemerbos

Daarom Diemen magazine '17

Scouting Diemen staat in het jaarlijkse magazine ‘Daarom Diemen’. De gemeente brengt dit blad 1x per jaar uit als city-marketing. Ook zit het tijd-schrfift in welkomstpakket voor nieuwe inwoners. Op de pagina over verenigings-leven: “Scouting Diemen werd betrokken bij activiteiten als Loswalfestival, Diemer Festijn, maar ook bij de Dodenherdenking en Diemer Cross”

Daarnaast bevat het blad een aantal pagina’s over het Diemerbos. “Natuurliefhebbers Louwra Postma (boswachter, red.) en Aschwin van Wel weten de natuur in en rondom Diemen als geen ander te waarderen”.

Lees hieronder het interview met Aschwin in het blad (klik op afbeelding om te vergroten)


Loswal Festival 2017

Voorafgaand aan het Loswal Festival 2017 weer aandacht voor dit evenement, waarin ook Scouting Diemen genoemd wordt, en te zien is.Ook na het Loswal Fesival komt Scouting Diemen uiteraard in de kolommen van Diemer Nieuws voor.

OndernemendDiemen.nl

Op de website 'Ondernemend Diemen' aandacht voor onze blokhut-plannen; op 30 januari 2017 verscheen hier onderdtaand artikel (klik op afbeelding om te vergroten):

Aschwin van Wel, Diemenaar v/h jaar

In de Diemer Nieuws van 29 december 2016 3 pagina's aandacht voor de Diemenaar van het jaar 2016, onze eigen duo-voorzitter Aschwin van Wel. Klik op onderstaande foto om hele artikel te lezen in PDF.

Kerstommgegang 2016

In het Diemer Nieuws van 29 december 2016 nietg alleen daandacht voor Aschwin van Wel maar ook voor de kerstommegang waaraan Scouting Diemen een bijdrgae leverde. Klik op onderstaande afbeelding om te vergroten.

Onder ons: Frank Post

In het Diemer Nieuws van 22 december stond een interview met Frank Post, waarin o.a. scouting genoemd wordt.

Onder ons: Peter Casper

Weliswaar wordt Scouting hier niet genoemd, maar Peter Caspers is wel een bekend en graag gezien gezicht ook bij Scouting-activiteiten als partner van voormalig bestuurslid Loes Hekkenberg. Gelezen in Diemer Nieuws van 8 december 2016.

Chocomel bij Diemerplein (2015)

Op donderdag avond van 19 tot 20 uur schonk Scouting Diemen chocomel en gluhwein bij het gemeentehhuis van Diemen in het kader van de Diemer December Dagen

Ook kunnen kinderen broodjes bakken en marshmellows roosteren boven een vuurtje. Op DiemerNieuws.nl een verslag hierover (klik op afbeelding om te vergroten)Het Diemer Nieuws en DiemerNieuws.nl kondigen de bijdrage van Scouting Diemen in de krant aan (klik op afbeeldingen om te vergroten).


In het Diemer Nieuws van 3 december was er ook al aandacht hiervoor. (klik op afbeelding om te vergroten).

Diemer Festijn 2015

In De Echo van 16-9-2015 een artikel over de Gemeentedag 2015 tijdens het Diemer Festijn 2015 waarin ook wij genoemd worden. Klik op afbeelding om te vergroten.

Zomerkamp 2015 in diemer Nieuws

Ons zomerkamp haalt in 2015 ook het Diemer Nieuws! Klik op afbeelding om te vergroten.

Haring Party 2015

In het Diemer Nieuws van 25 juni 2015 een artikel over de opbrengt van de Haring Party van Het Pandje ten bate van de blokhut. Klik op afbeelding om te vergroten.

Verkenner Weekend & Diemer Cross '15

In het weekend van 21 en 22 februari 2015 was in het Diemerbos de jaarlijkse loopwedstrijd B>Diemer Cross en tegelijk hielden de Verkenners hun eerste logeerweekend in het bos!

Het Diemer Nieuws schreef er over, klik op afbeelding om te vergroten.In het iemer Nieuws van 26 februari waarin dit bericht stond, behalve aandacht hiervoor, ook een verslag van de Diemer Cross die eveneens dit weekend plaatsvond.

Een selectie hit het artikel, lees je hieronderklik op afbeelding om te vergroten.:

Scouting Diemen in Diemen Info

In de Diemen Info van december 2014 stond een paginagroot artikel over het Diemerbos, waar aan ook een stuk gewijd aan onze nieuwe plek in het bos! Klik op afbeelding om te vergroten.

Natuurwerkdag Diemer Bos

In De Echo van 5-11-2014 en op Dichtbij.nl was Scouting Diemen te zien in een artikel over de Natuurwerkdag 2014. Klik op de afbeelding om te vergroten.

Aanpassingen Diemer Bos

Eind oktober 2014 besteedde zowel De Echo / Dichtbij.nl (onder) als Diemer Nieuws en DiemerNieuws.nl (links) aandacht aan veranderingen in het Diemerbos. Uiteraard konden de plannen voor de blokhut hierin niet onbesproken blijven. Klik op afbeeldingen om te vergroten.


Bron: http://www.diemernieuws.nl/lees/35568/wandel-en-fietsverbindingen-in-diemerbos-worden-verbeterd-

Bron: http://www.dichtbij.nl/amsterdam-oost/regio/artikel/3757214/projecten-in-het-diemerbos.aspx

Scouting Diemen op Dichtbij.nl

Regionale nieuws-site Dichtbij.nl maakte een leuke rapportage over Scouting Diemen aan de hand van een bezoek van hond Tijger aan het Diemerbos.Klik op afbeelding om te vergroten.Lees het artikel op Dichtbij.nl

Artikel Diemerbos april 2014

In het Diemer Nieuws van 24 april 2014 en op DiemerNieuws.nl van 25 april 2014 een uitgebreid artikel over het Diemerbos. Ook wij worden hierin genoemd. Hieronder een prinscreen met de inleiding van het artikel en het stuk over ons.

Over de brug naar eigen plek...

Op DiemerNieuws.nl (boven) en iIn het Diemer Nieuws van 27 februari (onder) een verslag van de opening van onze plek in het Diemerbos. Klik op de artikelen om te vergroten.

Eindelijk plek voor Scouts in Diemerbos

De Diemer Nieuws en DiemerNieuws.nl besteedde in de krant van donderdag 20 februari 2014 aandacht aan onze plek in het Diemerbos. Klik op de artikelen om te vergroten.

De Echo: Plek voor Scouting in Diemerbos

In Stadsblad De Echo van 26 februari 2014 aandacht voor de plek van Scouting in het Diemerbos

Burgemeester op Bezoek, Diemer Info

De Gidsen hadden afgelopen december de Burgemeester op bezoek. De tekening van Gids Lisa was namelijk uitgekozen als winnende tekening voor de gemeentelijke nieuwsjaarskaart. Zie ook artikel in de Diemer Info.

Vergroot afbeelding

DiemerCross in DiemerbosZie ook www.diemernieuws.nl

Lowswal Festival 2014

Het Diemer Nieuws van 5 juni 2014 maakte een verslag van het Loswal Festival, waar ook Scouting Diemen weer een bijdrage aanleverde. Met prominent onze klimtoren en onze vlotactiviteit in beeld.

Klik op de afbeelding om te vergroten.Haring party volgend jaar voor Scouting

Op 17 juni was op Diemernieuws.nl al te lezen dat de succesvolle haringparty van Cafe het Pandje volgend jaar zal worden gehouden ten bate van Scouting Diemen. Tegen die tijd zal hier uiteraard meer over bekend worden gemaakt...We zijn Het Pandje alvast zeer erkentelijk met dit gulle voornemen. Klik op afbeelding voor vergroting.

Gemeentedag 2013, DiemerNieuws

In de editie van 12 sept 2013 aandacht voor de Gemeentedag van het Diemer Festijn

Op het Diemerplein valt als eerste de hoge klimmuur van Scouting Diemen op, veel durfallen staan in de rij om een keer helemaal naar boven te klimmen.

LoswalFestival 2013, DiemerNieuws

In de krant van 13 juni aandacht voor het Loswal Festival. Klik op de afbeeldingen om te vergroten

Scouting Diemen in Diemer Bos

In de Diemer Nieuws van 8 november 2012 aandacht voor de deelname van leden van Scouting Diemen aan de Natuurwerkdag in het Diemer Bos

Loswal Festival 2012 in Diemer Nieuws

In de Diemer Nieuws van 7 juni 2012 aandacht voor het Loswal Festival en de activiteiten van Scouting Diemen op het water


Klik op de afbeelding om te vergroten.

Op de Loswal kon jong en oud zich vermaken. Kinderen klommen op de klimwand die door Scouting Diemen was neergezet. De leden van Scouting Diemen zorgden ervoor dat alle kinderen weer veilig op de grond landden. Uiteraard speelde het water een grote rol tijdens het Loswalfestival. Kinderen konden via een glijbaan het water van de Weespertrekvaart bereiken en met behulp van twee touwen konden de dapperste jongeren van de Loswal naar de Hartveldseweg klauteren.

I-Scout 2012 in Diemer Nieuws

In de Diemer Nieuws van 8 maart 2012 aandacht voor het evenement I-scout

Scouting Diemen in 'Onder Ons'

Verschillende malen werden leden van Scouting Diemen geinterviewd voor de rubriek 'Onder Ons' van Diemer Nieuws. Lees de oudere interviews in deze rubriek hier