Binnenkort

Geen gebeurtenissen gevonden

Facebook

Laatste Scam

Lees de laaste Scam digitaal
2016-11-04

Verjaardag

Vandaag jarig
Manon Janssen (27 jr.)

Binnenkort jarig
Isa Humblet (25 apr)
martin vluggen (27 apr)
Koen Pietersen (28 apr)
Marlie van Geffen-van der Heijden (29 apr)
Roel Driessens (30 apr)

Roverscouts

Het seizoen ’07-‘08 was een zwarte bladzijde in de geschiedenis van Scouting Amby; dat jaar was er sinds lang geen Pivogroep meer in eigen gelederen. i.v.m. een tekort aan leden zijn we noodgedwongen moeten stoppen. Maar dit seizoen zijn we terug van weggeweest! In september start Scouting Amby op initiatief van Erik Bleus, Ramon Schellinx en Iris van Dijk met een nieuwe speltak: Roverscouts.

 

Wie/wat zijn de Roverscouts?

Wij als Roverscouts (voormalige Pivo’s) zijn een zelfstandige spektak binnen Scouting Amby. De Roverscouts zijn kerels en meiden is voor de leeftijdscategorie 18-23 jaar. Roverscouts maken zelfstandig hun eigen programma’s, deze variëren tot een teambuilding activiteit, winterhike, culinair koken, bier maken, dropping, tochttechnieken, sport en spel ect. Ook organiseren we regelmatig programma’s voor andere speltakken binnen Scouting Amby.  Zelfstandigheid en organisatorisch vermogen zijn elementair aanwezig in onze programma’s evenals je improviserende kwaliteiten en humor komen aan bod.

Omdat we vinden dat Scouting Amby niet zonder Roverscouts speltak kan hebben we besloten om voor het komend seizoen weer een Roverscout speltak te starten.

 

Waarom heeft Scouting Amby een Roverscout speltak nodig?

In het verleden hebben de Roverscouts meerdere financiële/maatschappelijke activiteiten georganiseerd voor Scouting Amby, waaronder de Oliebollenactie en de Sinterklaasintocht. Dit gaan we het komend seizoen weer gaan oppakken. Omdat we veel ervaring opdoen door programma’s te organiseren voor andere speltakken, is het in de toekomst makkelijker om als staflid door te groeien bij een andere speltak.

 

Draaien op zaterdag

De Roverscouts draaien 1x in de 2 weken op zaterdagavond tussen 19:30u en 22:30u in ons eigen verbouwde hok. (voorheen was dit op vrijdagavond). Hier is voor gekozen omdat sommige leden in een andere stad studeren/wonen. Voor hen is het onmogelijk om op vrijdag avond op tijd aanwezig te zijn. Ook zijn er sommige leden die op vrijdag avond staflid zijn bij een andere speltak (waaronder Erik bij de Kabouters). Verder gaan we één keer per jaar op winterhike in de Ardennen. Ook zullen we dit jaar ook nog eens het luchtruim verkennen; via een goedkope vlucht naar een van Europa’s grote steden om daar eens te cultuursnuiven. Ook zorgen we er voor dat de goedheiligman ons dorpje weer aandoet, in de aanloop naar zijn verjaardag. Ook de oliebollenactie niet te vergeten zal door ons in goede banen moeten worden geleid. 

Met de volgende leden gaan we in september de nieuwe Roverscout speltak starten:

-          Erik

-          Iris

-          Ramon

-          Thomas

-          Marly

-          Maud

 

Op deze pagina zullen jullie in de toekomst veel meer over de Roverscouts lezen! Ook met foto’s.

 

Geïnteresseerd?

 

Neem snel contact met ons op!

 

Groet,

Erik namens de Roverscouts