Binnenkort

Geen gebeurtenissen gevonden

Facebook

Laatste Scam

Lees de laaste Scam digitaal
2016-11-04

Verjaardag

Vandaag jarig
Arthur Willems (66 jr.)

Binnenkort jarig
Melvin Wintjens (2 mrt)
Lynn Close (3 mrt)
Yke Magnee (4 mrt)
Mila Janssen (8 mrt)
Jarno van Haarlem (9 mrt)

Algemeen
Scouting is een van de leukste activiteiten om te doen in je vrije tijd. Niet voor niets heeft Scouting jeugd- en kaderleden die binnen één of meerdere speltakken actief zijn!

Lijkt jou het ook leuk om lid te worden van de Scouting Amby? Of lijkt het je super om leiding te geven aan een enthousiaste groep kinderen? Vul dan je gegevens in op het inschrijfformulier.  (link naar inschrijfformulier maken)

Informatie over het lidmaatschap
Scouting staat voor uitdaging! Al vanaf 5 jaar (groep 2) kun je lid worden. Als je lid wilt worden van Scouting Amby kun je eerst 4 keer komen kijken. Je doet dan mee aan alle activiteiten en je maakt voor het eerst kennis met Scouting en met de groep.  Mocht je het na 4 keer niets vinden, dan ben je nergens toe verplicht. Vind je het wel leuk, dan word je automatisch lid en mag je iedere week komen. Als je een paar maanden lid bent word je geïnstalleerd. Op dat moment hoor je er echt bij!

Wil je lid worden, let dan wel op het volgende:

-       Je kunt 4 keer komen kijken, daarna moet je besluiten lid te worden. Word je geen lid dan kun je niet meer komen; je betaalt dan namelijk geen contributie.

-       Het lidmaatschap gaat in per kwartaal en je betaalt contributie vanaf dat kwartaal.

-       Als je lid bent, dan verwacht de leiding dat je er iedere opkomst bij bent. Als je een keertje niet kunt, moet je je altijd afmelden bij de leiding.

-       Als je lid bent, verwachten we dat je zo snel mogelijk een Scoutfit (blouse) draagt. Een das en tekens draag je pas vanaf het moment dat je bent geïnstalleerd.

 

Hoe oud ben jij / in welke groep zit je ?
Voor de verschillende leeftijdsgroepen zijn er bij Scouting zogenaamde speltakken. Bij Scouting Amby hanteren we voor de indeling van de speltakken de groepen / klassen van de scholen.

Bevers: groep 2-3
Welpen en Kabouters: groep 4-6
Verkenners en Gidsen: groep 7-8

Seniorscouts: klas 1-2
Explorers: klas 3-5
Roverscouts

 

Scouting Nederland

Op het moment dat je lid bent van Scouting Amby, ben je automatisch lid van Scouting Nederland. Dit lidmaatschap omvat voor iedere scout in Nederland hetzelfde.
Als lid van Scouting...

-       beleef je uitdagende activiteiten!

-       ontmoet je nieuwe vrienden!

-       kampeer je tegen sterk gereduceerde prijzen in mooie natuurgebieden!

-       leer je je eigen grenzen ontdekken!

-       ontvang je een Scoutcard!

-       krijg je korting op bepaalde artikelen in de ScoutShop!

-       ontvang je 4 x per jaar jouw eigen Scouting Magazine!

-       vorm je samen met 40 miljoen andere internationale scouts de grootste jeugd- en jongerenorganisatie ter wereld!

-       ontmoet je mensen uit andere culturen!

-       ben je ook lid van de internationale Scoutingorganisaties WOSM en WAGGGS.

-       kun je deelnemen aan een Wereld Jamboree of een van de internationale partnerships!

-       ben je verzekerd bij de collectieve WA- en ongevallenverzekering van Scouting Nederland!

 

Meer weten over het lidmaatschap?

Kijk dan verder op deze site of neem contact op met het groepssecretariaat

 

Contributie
Ieder lid van Scouting Amby betaalt contributie. Daarnaast betaal je eigen bijdrages voor weekenden en het zomerkamp. Over het algemeen heeft de leiding niets te maken met de contributie. Dit wordt allemaal geregeld door de ledenadministratie. Nieuwe leden gaan pas contributie betalen vanaf  het moment van inschrijven. De contributie wordt per kwartaal automatisch afgeschreven. Mocht dit niet zijn gebeurd, neem dan contact op met de ledenadministratie. Machtigingsformulieren worden via de staf afgegeven de ledenadministratie.


De contributie kan pas worden stopgezet, nadat het lid tijdig is afgemeld bij de eigen leiding van de speltak én bij de ledenadministratie . Deze afmelding moet schriftelijk (per mail) worden ingediend bij de ledenadministratie. Indien niet tijdig is afgemeld dan wordt de lopende contributieperiode nog geïnd.

Kamp- en weekendgeld
De kampen en weekenden staan financieel los van de contributie. In de kamp- en weekendbijdragen zijn inbegrepen, eten, drinken, terrein/gebouwhuur, programma’s, materialen, vervoer en verzekering.
Opgeven en betaling voor weekenden / kampen gebeurt via de staf.


Dankzij onze financiële acties die wij organiseren kunnen wij de contributie en bijdragen laag houden zodat zo veel als mogelijk kinderen kunnen genieten van het scoutingspel. Onze stelregel is wel dat opgave voor weekenden en het zomerkamp ook betekent dat je meegaat en de bijdragen wordt betaald.

 

Voor het seizoen 2014-2015 zijn de bedragen vastgesteld op:

Speltak

Lidmaatschap

       p/kw        p/jaar

Weekend-

bijdrage

Dgn

Kamp-bijdrage

Dgn

Bevers

€27,00

€ 108,00

€10,00

2

€ 15,00

3

Welpen/Kabouters

€27,00

€ 108,00

€15,00

3

€ 60,00

7

Verkenners/Gidsen/Seniorscouts

€30,00

€ 120,00

€17,50

3

€ 80,00

8

Explorers

€33,00

€ 1320,00

€20,00

3

€ 150,00

8/10

Roverscouts

€33,00

€ 132,00

€20,00

3

€ 150,00

8/10

Wachtlijst
Soms kun je niet terecht bij een bepaalde speltak, omdat deze al vol is. Je komt dan op een wachtlijst en zodra er plek is, kun je lid worden van de groep. Hieronder staat per speltak (leeftijdsgroep) aangegeven of er een wachtlijst is. Laat je vooral niet afschrikken door de getallen; inschrijven kan altijd. Als je niet meer in aanmerking komt voor je huidige leeftijdsgroep, dan schuif je automatisch op naar een oudere groep. Je komt dus zo snel als mogelijk aan de beurt.

 

 

Speltak Leeftijdsindeling wachtlijst
Bevers Groep 2,3 Ja
Welpen Groep4,5,6 Nee
Kabouters Groep 4,5,6 Nee
Gidsen Groep 7,8 Ja
Verkenners Groep 7,8 Nee
Seniorscouts Klas 1,2 Nee
Explores Klas 3,4,5 Nee
Roverscouts   Nee

 

Leiding gezocht!
Een speltak heeft een maximum aantal leden, gebaseerd op het aantal leiding dat er voor de speltak beschikbaar is, zodat we een veilige en leerzame speelomgeving voor het kind kunnen garanderen. Met meer leiding kunnen we meer kinderen laten genieten van het Scoutingspel! Ben jij of ken jij iemand die het leuk vindt een vrijwilligersklus als leiding op te pakken? Stuur dan een e-mail naar het groepssecretariaat.

 

Installeren
Je hebt al een paar keer meegedraaid met de groep en besluit lid te worden van de groep. Na een aantal weken plezier te hebben gemaakt en al veel leuke activiteiten te hebben gedaan, is het tijd dat je echt wordt verbonden aan de groep. Scouting kent de traditie een nieuw lid van een speltak te installeren. Het installeren vindt eenmaal per seizoen plaats en is niet alleen voor de nieuwe leden van de groep maar ook voor nieuwe leden van een speltak. Je wordt dus geïnstalleerd als je bent ‘overgevlogen’ naar een oudere speltak en als je voor het eerst bij Scouting bent.

 

De traditie
Bij de installatie doet de scout een belofte. De scout belooft dan zijn best te gaan doen voor de groep, iedereen te helpen en plezier te hebben in het Scoutingspel. Als de belofte is uitgesproken krijg je de tekens voor op je Scoutfit en ten slotte wordt de groepsdas (€ 15) omgedaan. Vanaf de installatie hoor je echt bij de groep!

 

Scoutfit
Vanaf het moment dat je lid bent geworden bij de groep draag je de Scoutfit (blouse). Tegelijkertijd schaf je ook een groepsdas aan, die je vanaf het moment van installeren mag dragen.De Scoutfit laat zien dat je bij Scouting hoort. De kleur geeft aan bij welke speltak je zit en neemt de ongelijkheid tussen de leden onderling weg. Zo ziet iedereen er hetzelfde uit en is er geen verschil.

Bij iedere activiteit, zoals de wekelijkse opkomst, het kamp en jaarlijkse groepsactiviteiten doe je als lid van Scouting je Scoutfit aan. Als je nog niet bent geïnstalleerd, mag je alleen de blouse dragen, zonder tekens, das en dasring. Als je geïnstalleerd bent, mag je je complete Scoutfit dragen.

Alle onderdelen van de Scoutfit zijn verkrijgbaar bij de Scoutshop via www.scoutshop.nl. Op de website van de ScoutShop vind je ook adressen van de ScoutShop-winkels.