Leeftijdsgroepen

Speltakken, zo noemen we bij Scouting de verschillende leeftijdsgroepen. Want ook al ben je bij Scouting welkom van je 5e jaar tot je 18e (en langer als leider of bestuurslid), dat wil natuurlijk niet zeggen dat al die mensen van al die leeftijden alles samen doen. Nee, je bent gewoonlijk bezig in je eigen groepje met kinderen of jongeren van ongeveer je eigen leeftijd, en daar beleef je je wekelijkse avonturen. Voor elke leeftijdsgroep is er een programma op maat.

Wij hebben de volgende groepen:

De bevers (5 t/m 7 jaar) De bevers is een speltak die activiteiten verzorgd voor de allerkleinsten. Ze spelen vooral spelletjes. Spelenderwijs ontdekken ze alles om zich heen.

De Welpen (7 t/m 11 jaar) Bij de welpen worden de kinderen langzamerhand klaargestoomd voor de Scouts. Ze leren de basistechnieken zodat ze bij de scouts daarop door kunnen gaan.

De Scouts (11 t/m 15 jaar) Bij de scouts doe je dingen als een kampvuur maken, pionieren, koken, spannende tochten lopen en nog veel meer.

De Explorers (15 t/m 18 jaar) De explorers zijn vrij, zij plannen samen hun eigen opkomst en zijn bijna onafhankelijk van de leiding.