Nieuwsbrief februari 2019 MERHULA
(de vorige nieuwsbrief was van  november 2018; alle nieuwsbrieven staan op de website)

1       VOOR ALLE SPELTAKKEN EN HUN OUDERS/VERZORGERS

1.1     Klus- en sopdag 16 maart tijdens NL Doet

De kinderen spelen wekelijks in en om het clubhuis. Het clubhuis willen we daarom graag in goede conditie zien. Hiervoor zal er wel af en toe geklust en gesopt moeten worden! Leiding en bestuur komt hier doorgaans niet aan toe. Alle ouders van bevers, welpen, scouts én explorers zijn meer dan welkom om ons op 16 maart daarmee een handje te helpen!

Is dat in de ochtend of in de middag of heeft u wat meer tijd en kunt u wat langer helpen, alles is goed! Tijdens die dag wordt natuurlijk voor koffie, een versnapering en zelfs lunch gezorgd. Kunt u niet tijdens deze dag, maar wilt u ons wel een handje helpen, meld u dan bij de leiding, zodat u op een ander moment ons kunt helpen en daarmee uw kind(eren) een fijne speelplek te geven.

1.2      HIT paasweekend

Elk jaar tijdens het paasweekend (dan is er geen opkomst) wordt de HIT georganiseerd op verschillende locaties in Nederland (Dwingeloo, Harderwijk, Baarn, Mook, Alphen, Zeeland, Heerenveen). Het zijn allemaal verschillende kampen, zoals bijvoorbeeld hiken, paardrijden, water, pionieren, koken, en nog veel meer. Je eigen leiding is er niet bij, maar natuurlijk wel andere gezellige/leuke leiding en natuurlijk heel veel andere bevers, welpen, scouts of explorers. De kinderen die de afgelopen jaren geweest zijn vonden het altijd super leuk, vraag maar eens aan ze waarom ze elk jaar weer op HIT gaan. Vind je alleen gaan niet zo leuk of vinden je ouders/verzorgers je te jong om alleen deel te nemen? Vraag dan een ander mee of zoek een kamp uit die je met je ouders/verzorgers kunt doen. Inschrijven en meer informatie kunnen jullie vinden op de website: https://hit.scouting.nl/.

 

1.3     Koningsdag 27 april

Ook dit jaar helpen we weer op koningsdag bij de kinderspelen in de Pekingtuin. Kom gezellig langs om de spelletjes mee te doen! Maar leden én ouders/verzorgers, die willen helpen, zijn ook zeer welkom; al help je maar een uur. We doen dit samen met de 2 andere scoutinggroepen uit Baarn. Geef het door aan jouw leiding. Deze zorgt dat het bij de juiste persoon komt.
We verzamelen om ongeveer 9.30 uur in scoutingkleding; de kinderspelen zijn van 10.00 tot 13.00 uur.

1.4      Herdenking 4 mei

Elk jaar loopt onze groep ’s avonds mee met de stille tocht vanaf de Brink naar het monument op het Stationsplein. Alle speltakken van de Merhula kunnen meelopen. We verzamelen op de Brink in Baarn om 19.15 uur in correcte scoutingkledij. Trek een warme trui aan onder je blouse. Voor de vlagceremonie op het Stationsplein worden scouts gevraagd, die willen vlag hijsen of met een fakkel willen staan. Scouts kunnen zich via het opgaveformulier hiervoor opgeven.

1.5     Avondvierdaagse 21 t/m 24 mei

Elk jaar lopen de drie scoutinggroepen van scouting Baarn gezamenlijk mee met de avondvierdaagse van Baarn. De datum daarvan is nu al bekend, namelijk 21 t/m 24 mei.

De dinsdag t/m vrijdag lopen wij ’s avonds met de groepen de afstand van 10 kilometer (voor de jongste kinderen kan halverwege uit- of instromen mogelijk ook, overleg met de leiding). Graag horen wij zsm wie het leuk vindt om met ons mee te lopen! Dus geef je op via het opgaveformulier. Let op, pas bij voldoende aanmeldingen zullen wij namelijk meelopen met de avondvierdaagse, dit horen jullie z.s.m. na de uiterste opgavedatum.

1.6      Groepskamp 11 en 12 mei

Met de hele groep gaan we kamperen dit weekendAfgelopen jaren was het erg gezellig, en ook dit keer gaan we een leuk kamp neerzetten! Dus zet in je agenda: het weekend van 11 en 12 mei 2019 op het scouting labelterrein Austerlitz. In de volgende nieuwsbrief zal meer informatie volgen.  

1.7      Facebook

Onze groep is ook te vinden op facebook. Dus volg en like ook daar onze leuke activiteiten!

https://www.facebook.com/Merhula

1.8      Europese Jamboree 2020

Het lijkt nog ver weg, maar in de zomer van 2020 wordt de Europese Jamboree (EJ) gehouden in Polen. De EJ lijkt erg op de Wereld Jamboree, maar is voor scouts uit Europa (en een stuk goedkoper). Je kunt mee als deelnemer als je geboren bent tussen 26 juli 2002 en 31 december 2006. De inschrijvingen zijn ondertussen open en sluiten 15 augustus 2019. Je schrijft je individueel in, maar als je samen met je vrienden in een troep wilt dan kan dit. Voor meer informatie zie https://ej.scouting.nl/. Als je vragen hebt over hoe zo’n internationaal kamp er meestal aan toe gaat dan kun je ook bij Marala terecht.

1.9      Gezocht en aangeboden

In deze rubriek kan iedereen iets aanbieden of een oproep doen.

a.     Aangeboden: De kist met gevonden voorwerpen vindt u in de hal.

b.     Aangeboden: clubhuis voor een verjaarspartijtje of klassenfeest? Kijk op www.merhula.nl onder ‘clubhuis huren’.

c.      GEZOCHT: Plastic tasjes.

d.     GEZOCHT: (eenmalig) helpende handen, vind u het leuk om een keer een opkomst te doen bij een speltak (hoeft niet de speltak van uw eigen kind te zijn) of wilt u op een andere manier eenmalig of vaker helpen (bijvoorbeeld een eenmalig klusje of sopje), dan zouden we hier heel erg mee geholpen zijn. Informeer bij de leiding naar alle mogelijkheden.

1.10 Afmelden

Kan je een keertje niet komen? Meld dat s.v.p. bij de leiding. Stuur een mail of sms of bel even (zie lijst achteraan).

2       Bevers (zaterdag 13.00-15.00 uur)

2.1      Agenda

Heeft u het algemene deel al gelezen? Dit deel bevat ook bijzonderheden voor bevers. Zaterdagen die niet genoemd zijn, zijn normale opkomsten. Dus gewoon van 13.00 tot 15.00 bij ons eigen clubhuis.

Wanneer

Wat

Bijzondere tijden/locatie

Zat 23 feb

Geen opkomst

i.v.m. krokusvakantie

Zat 2 mrt

Overvliegopkomst

Zie 2.4

Zat 16 mrt

Klus- en sopdag

Zie 1.1.

Zat 16 mrt

Bever-ouderdropping

Zie 2.5, andere opkomsttijden, zullen nog worden door gegeven.

Zat 13 apr

Verjaardagsopkomst leiding

Zie 2.6

Zat 20,27 april

Geen opkomst

i.v.m. meivakantie

Zat 11-zon 12 mei

groepsweekend

Zie 1.6, meer info volgt in volgende nieuwsbrief

Zat 25 mei

BeverDoeDag

Zie 2.7, meer info volgt in volgende nieuwsbrief

Zat 13 juli

Laatste opkomst voor zomervakantie

 

2.2      Planning en twee nieuwe bevers

Begin dit jaar heeft de beverleiding weer vergadert over de opkomsten tot aan de zomervakantie. Wat voor leuke dingen zullen we gaan doen? We hebben zoveel leuke ideeën dat we moesten kiezen!

Naast allerlei leuke activiteiten in en rondom het clubhuis, willen we ook weer wat leuke uitjes plannen. Maar ook een bever/ouder-dropping bij schemering staat op de planning. Dat belooft heel spannend te worden! We infomeren u tzt verder.

En we hebben er twee nieuwe bever bij. Isabelle en Noor liepen al even mee en zijn zelfs ook mee geweest op het beverweekend, maar zijn sinds zaterdag 19 januari nu echte bevers.

Verder liggen er enkele bijzondere opkomsten in het verschiet waarover we jullie in deze nieuwsbrief graag nader willen informeren.

2.3      Sterre Badge

In februari is het weer tijd om een insigne, oftewel badge, te verdienen voor op je insigne! We gaan drie opkomsten lang aan de slag met de badge van Sterre Stroom.

Al zeilend gaat Sterre de hele wereld over. Door haar kennis van Scoutingtechnieken weet ze overal te overleven. Sterre leert ook heel veel van de culturen in de landen die ze aandoet. Ze wil dit graag de Bevers ook leren met de Sterre Stroom badge.

 

2.4     Overvliegopkomst 2 maart

Wanneer kinderen overvliegen naar de volgende speltak, draaien alle speltakken op hetzelfde tijdstip. Dit keer gaan er bevers en welpen overvliegen naar de volgende speltak. Daarom is voor bevers, welpen, scouts en explorers de opkomst in de middag, tot 15.00. De starttijd wordt nog bekend gemaakt per mail.

2.5      Bever/Ouder-dropping 16 maart

Een dropping… dat klinkt natuurlijk heel spannend! Gelukkig mogen papa, mama of een andere verzorger met je mee. Samen met de andere Bevers en ouders zetten wij jullie ergens af en samen zullen jullie de weg terug gaan vinden naar het clubhuis.

Op een later tijdstip zullen wij jullie nader informeren over wat er precies gaat gebeuren en wat jullie het beste kunnen meenemen en aantrekken.

Kunt u overdag nog een moment vinden om aan te schuiven bij de klus- en sopdag op NLdoet bij de Merhula? Graag, zie 1.1 in deze nieuwsbrief.

2.6      Verjaardagsopkomst leiding 13 april

Over deze opkomst willen we nog zo min mogelijk verklappen, maar bereid je voor op een hele speciale, feestelijke dag!

2.7      Beverdoedag 25 mei

Dit jaar is de Bever Doe Dag wel heel speciaal. Deze regionale activiteit met alle bevers uit de regio zal namelijk plaats vinden bij ons eigen clubgebouw! Wij hebben er nu al ontzettend veel zin in. Dit keer zal de dag te maken hebben met Stanley Stekker:

Stanley Stekker heeft nieuwe robots gemaakt. Elke robot lijkt op een bewoner uit Hotsjietonia, alleen heeft Stanley de robots nog niet onder controle en de afstandsbediening werkt niet! Stanley vraagt de bevers hem te helpen bij het repareren van de robots. Gaat het ze lukken?

Ook over deze opkomst volgt later meer informatie.

3       Welpen (zaterdag 9.30-12.00 uur)

3.1      Agenda

Heeft u het algemene deel al gelezen? Dit deel bevat de bijzonderheden voor de welpen. Zaterdagen die niet genoemd zijn, zijn normale opkomsten. Dus gewoon van 9.30 tot 12.00 bij ons eigen clubhuis.

Wanneer

Wat

Bijzondere tijden/locatie

Zat 23 feb

Geen opkomst

i.v.m. krokusvakantie

 

Zat 2 mrt

Overvliegopkomst

Zie 3.3., in de middag

 

Zat 16 mrt

Klus- en sopdag

Zie 1.1/3.4

 

Zat 13 apr

Regio-activiteit

Zie 3.6, in de middag en elders

 

Zat 20,27 mei

Geen opkomst

i.v.m. meivakantie

 

Zat 4 mei

Dodenherdenking

Zie 1.4, normale opkomst vervalt

 

Zat 11-zon 12 mei

Groepskamp

Zie 1.6, volgende nieuwsbrief meer

 

Zat 25 mei

Speelbos

Zie 3.7, 10.00-12.00 te Laren

 

Zat  1 jun

Geen opkomst

i.v.m. hemelvaart

 

Zat 13 jul

Verjaardagsopkomst

Zie 3.9

 

Zat 24 t/m din 27 aug

Zomerkamp

Zie 3.10, volgende nieuwsbrief meer

 

3.2      Opgeven of afmelden voor activiteiten

Uiteraard volgt na deze nieuwsbrief ook een opgaveformulier. Wij begrijpen dat het formulier door drukte thuis soms blijft liggen, toch doen wij beroep op u om dit alsnog zo snel mogelijk te doen. Voor de bijzondere activiteiten is het voor ons namelijk noodzakelijk om inzicht te hebben in wie wel en niet komt.

Als de planning thuis nog niet duidelijk is, kunt ook “onder voorbehoud van… “ invullen.

U krijgt het formulier in de email, welke analoog of digitaal ingeleverd kan worden, en een link naar een formulier in Scouts OnLine (invullen gaat zonder inloggen). U kunt zelf bekijken wat u het prettigst vindt om in te vullen.

Uiterlijke inleverdatum: zaterdag 9 maart

3.3     Overvliegopkomst 2 maart

Wanneer kinderen overvliegen naar de volgende speltak, draaien alle speltakken op hetzelfde tijdstip. Dit keer gaan er bevers en welpen overvliegen naar de volgende speltak. Daarom is voor bevers, welpen, scouts en explorers de opkomst in de middag, tot 15.00. De starttijd wordt nog bekend gemaakt per mail.

3.4     Klus- en sopdag 16 maart

De kinderen spelen wekelijks in en om het clubhuis. Het clubhuis willen we daarom graag in goede conditie zien. Hiervoor zal er wel af en toe geklust en gesopt moeten worden! Leiding en bestuur komt hier doorgaans niet aan toe. Alle ouders van bevers, welpen, scouts en explorers zijn meer dan welkom om ons op 16 maart daarmee een handje te helpen!

Is dat in de ochtend of in de middag of juist nadat u de kinderen hebt weggebracht of voordat u ze gaat halen, het kan allemaal! De koffie staat klaar.

3.5     Insigne 16, 23 en 30 maart

Deze drie zaterdagen gaan wij met de hele groep leuke spellen en opdrachten doen om een insigne te behalen. Het insigne krijg je naderhand van ons en mag je op je linkermouw bevestigen.

Ben je er een keertje niet? Geen zorgen! Vraag de leiding, dan krijg je een opdracht voor thuis mee. Na inlevering, kan je alsnog de welverdiende badge krijgen.

3.6     Regioactiviteit 13 april

Wij horen bij de regio Utrechtse Heuvelrug. 13 April zullen wij met alle welpen uit deze regio een groot spel doen. Dit is twee keer per jaar en altijd erg geslaagd. Met zijn allen maken we er nu een groot feestje van!

De invulling van de regiodag krijgen wij nog te horen vanuit de regio en zal vervolgens zo spoedig mogelijk per mail naar jullie worden gecommuniceerd.

Het zal in de middag zijn en op een andere locatie dan Baarn. Om deze reden vragen wij ook of ouders heen of terug willen rijden met een volle auto welpen vanaf ons clubhuis.

We zien de opgave graag tegemoet.

3.7     Speelbos 25 mei

De opkomst verplaatst zich naar het speelbos in Laren en is van 10.00 tot 12.00. Twee uur lang kunnen de kinderen zich lekker uitleven in speelbos ’t Laer. We verzamelen op locatie, dit is de Oude Postweg 1 te Laren. Mocht vervoer echter een probleem zijn en/of groot voorstander van carpoolen? Geef dit dan als aparte opmerking in het formulier even aan, dan kunnen we u met andere ouders in contact brengen.

3.8     High five

In juni doen wij mee met de High Five. Kinderen van de Baarnse basisscholen kunnen tijdens deze periode ‘proeven’ van allerlei soorten hobby’s en sporten. Deze zaterdagen zullen wij kijkers dus laten zien hoe leuk scouting is!

Heb jij vriendjes of vriendinnetjes die ook eens moeten ‘proeven’ van scouting? Neem ze mee, en verdien daarmee gelijk een vriendjes-/vriendinnetjesbadge!

Of vraag de spreekbeurt-doos aan om op school te vertellen hoe leuk scouting is en verdien daarmee een mooie badge.

3.9     Verjaardagsopkomst 13 juli

Het seizoen wordt feestelijk afgesloten, want jullie worden allemaal uitgenodigd op ons verjaardagsfeestje! De leiding viert deze opkomst van 9.30 tot 12.00 hun verjaardag. De opkomst zal natuurlijk bol staan van leuke verjaardagspelletjes.

3.10 Zomerkamp welpen 24 t/m 27 augustus 2019

Het laatste zomerkamp was weer geslaagd. De chocoladefabriek is gered! Heeft u het teruggezien in het scouting magazine in het speciale middenkatern (alleen te zien voor onze leden)?

De datum voor het zomerkamp 2019 is 24 t/m 27 augustus (nog onder voorbehoud). Komend half jaar zal door de leiding druk worden gezocht naar een locatie en een leuk thema.

4       Scouts (zaterdag 9.30-12.00 uur)

4.1      Agenda bijzondere opkomsten scouts

Deze agenda bevat de bijzonderheden. Zaterdagen die niet genoemd zijn, zijn normale opkomsten. Dus gewoon van 9.30 tot 12.00 bij ons eigen clubhuis.

Wanneer

Wat

Bijzondere tijden/locatie

zat 23 feb

Geen opkomst

i.v.m. voorjaarsvakantie

zat 2 mrt

Overvliegen

Zie 4.2

zat 16 mrt

Klus- en sopdag

Zie 1.1/4.3

zat 6 - zo 7 apr

RSW

Zie 4.4

zat 20  apr

Geen opkomst

i.v.m. Pasen en HIT zie 1.2

Zat 27 apr & 4 mei

Geen opkomst

i.v.m. meivakantie, zie wel 1.3 i.v.m. Koningsdag

zat 4 mei

Dodenherdenking

Zie 1.4

zat 11 - zo 12 mei

Groepskamp

Zie 1.6

zat 18 mei

Regioactiviteit

Zie 4.5

zo 25 aug t/m 
za 31 aug

Zomerkamp

Zie 4.6

4.2     Overvliegopkomst 2 maart

Wanneer kinderen overvliegen naar de volgende speltak, draaien alle speltakken op hetzelfde tijdstip. Dit keer gaan er bevers en welpen overvliegen naar de volgende speltak. Daarom is voor bevers, welpen, scouts en explorers de opkomst in de middag, tot 15.00. De starttijd wordt nog bekend gemaakt per mail.

4.3     Klus- en sopdag 16 maart

De kinderen spelen wekelijks in en om het clubhuis. Het clubhuis willen we daarom graag in goede conditie zien. Hiervoor zal er wel af en toe geklust en gesopt moeten worden! Leiding en bestuur komt hier doorgaans niet aan toe. Alle ouders van bevers, welpen, scouts en explorers zijn meer dan welkom om ons op 16 maart daarmee een handje te helpen!

Is dat in de ochtend of in de middag of juist nadat u de kinderen hebt weggebracht of voordat u ze gaat halen, het kan allemaal! De koffie staat klaar.

4.4      Regionale Scouting Wedstrijden (RSW)

In het weekend van 6-7 april zijn de regionale scouting wedstrijden, afgekort RSW. Wij vinden het leuk als een ploeg de Merhula wil vertegenwoordigen. Het is wel een wedstrijd, maar er is ook veel gezelligheid en leuke activiteiten. Lijkt dit je leuk? Zet de data dan alvast in je agenda en vul het opgaveformulier in. We hopen binnenkort meer informatie van de organisatie te krijgen en deze dan met jullie te delen.

4.5      Regio scoutsactiviteit

Op zaterdag 18 mei is er weer een regio scoutsactiviteit. De regioactiviteit is voor alle scouts speltakken van alle scoutinggroepen van de regio Utrechtse Heuvelrug en staat voor een hoop gezelligheid en het maken van nieuwe vrienden. De locatie is nog onbekend, maar de activiteit zal van 13:00 tot 16:00 zijn. Hou er rekening mee dat er wat reistijd bij komt, we hopen jullie binnenkort meer te laten weten. We willen wel alvast weten welke scouts mee willen doen aan deze leuke en gezellige activiteit. Laat het weten via het opgaveformulier.

4.6      Zomerkamp

Het jaar is maar net begonnen, maar we hebben al een datum voor het zomerkamp, namelijk zondag 25 augustus tot en met zaterdag 31 augustus (laatste week van regio noord). We gaan ons best doen om voldoende leiding te hebben, maar het kan zijn dat we op ouders een beroep moeten doen om het allemaal mogelijk te maken. Het zomerkamp gaat alleen door bij voldoende aanmeldingen. Laat via het opgaveformulier weten of je mee wilt

 

4.7      Geen Scouting Fundays

Helaas heeft de organisatie moeten besluiten om te stoppen met de scouting Fundays. Ze melden “Door stijgende kosten, te hoge risico’s en veranderingen in de mogelijkheden bij Walibi Holland, zien we ons genoodzaakt de organisatie van de Scouting Fundays per direct te beeïndigen. Daarmee is aan het voortbestaan van de Scouting Fundays definitief een einde gekomen.” Het hele bericht kun je online vinden: https://www.fundays.nl/bekendmaking-einde-van-de-scouting-fundays/

Wij vinden dit natuurlijk erg jammer en we zijn aan het kijken of we op een andere manier een keer met de scouts naar een pretpark kunnen gaan, dit zal waarschijnlijk niet dit seizoen zijn.

4.8      Leiding en invalrooster

Sunni is met zwangerschapsverlof tot en met eind mei. Betekend dat er wisselende leiding bij de scouts zullen zijn. Uiteraard draaien Marala en Hulalei minimaal 1x per maand een opkomst, maar ook de andere leiding steekt de handen uit de mouwen en komt bij de scouts leiding geven. Zoals jullie inmiddels gewend zijn, hebben we ook voor dit halfjaar een invalrooster voor de ouders. Elke ouder is 1x ingepland om te helpen bij de scouts. Komt de ingedeelde zaterdag niet uit? Graag onderling ruilen, gegevens van andere ouders kun je vinden in de ouderapp en in Scouting Online (SOL).

Mocht je vragen hebben, stel deze dan aan Marala of Hulalei of een van de andere leiding. Je kunt Sunni ook vragen stellen, maar geen garanties op een snel antwoord.

 

4.9      Opgaveformulier

Het opgaveformulier hebben jullie allemaal digitaal ontvangen of ontvangen jullie snel na deze nieuwsbrief, vanwege de kosten printen wij deze niet meer uit voor jullie. Per activiteit is er een andere uiterste opgavedatum, let dus goed op dat je je tijdig aanmeld voor een activiteit! Het opgaveformulier kun je op twee manieren inleveren, per mail naar Hulalei of print hem zelf uit en lever hem in bij Hulalei. Het liefst hebben wij het volledige opgaveformulier in één keer retour, maar we begrijpen dat je soms nog niet weet of je mee doet, vandaar de uiterste opgavedatum per activiteit.

 

4.10 Groepsapp voor scouts en ouders

De app voor ouders is nu ruim 4 maanden in gebruik en we willen graag weten wat jullie hiervan vinden, zodat we kunnen bepalen of we doorgaan met deze ouderapp. Digitaal ontvangen jullie binnenkort een vragenlijst, graag ontvangen we deze retour.

Zit u nog niet in deze app of wilt u dat uw partner ook toegevoegd wordt? Neem dan contact op met de scoutsleiding.

5       Explorers

5.1      Agenda

De explorers hebben besloten om vanaf het nieuwe jaar iedere vrijdag avond opkomst te gaan draaien. Deze agenda bevat de bijzonderheden. Vrijdagen die niet genoemd zijn, zijn normale opkomsten, dus vrijdag 19.00-21.30.

2019 is pas net begonnen, maar ook wij hebben al een zomerkamp datum. Het word van 25 augustus t/m 31 augustus.

Wanneer

Wat

Bijzondere tijden/locatie

Zat 16 feb

Koffieverkoop

Ochtend

zat 2 mrt

Overvliegen

Zie 5.2

Zat 9 mrt

I-scout

Informatie volgt nog

zat 16 mrt

Klus- en sopdag

Zie 1.1/5.3

Vrij 19  apr

Geen opkomst

i.v.m. Pasen en HIT zie 1.2

19 apr t/m 3 mei

Geen opkomst

i.v.m. meivakantie, zie wel 1.3 i.v.m. Koningsdag

zat 4 mei

Dodenherdenking

Zie 1.4

zat 11 - zo 12 mei

Groepskamp

Zie 1.6

25-31 aug

Zomerkamp

5.2     Overvliegopkomst 2 maart

Wanneer kinderen overvliegen naar de volgende speltak, draaien alle speltakken op hetzelfde tijdstip. Dit keer gaan er bevers en welpen overvliegen naar de volgende speltak. Daarom is voor bevers, welpen, scouts en explorers de opkomst in de middag, tot 15.00. De starttijd wordt nog bekend gemaakt per mail.

5.3     Klus- en sopdag 16 maart

De kinderen spelen wekelijks in en om het clubhuis. Het clubhuis willen we daarom graag in goede conditie zien. Hiervoor zal er wel af en toe geklust en gesopt moeten worden! Leiding en bestuur komt hier doorgaans niet aan toe. Alle ouders van bevers, welpen, scouts en explorers zijn meer dan welkom om ons op 16 maart daarmee een handje te helpen!

Is dat in de ochtend of in de middag of juist samen met kind, het kan allemaal! De koffie staat klaar.

6       Stam

De stam draait eenmaal per maand op zaterdagavond van 20.00 tot 22.00. Ze bedenken hun eigen programma en hebben geen (bege)leiding. Naast hun eigen opkomsten zullen ze zo mogelijk aanschuiven bij groepsactiviteiten.

7       Nieuwsbrief verschijningsdata

De volgende data gelden voor de nieuwsbrieven:

De nieuwsbrief van

Kopij inleveren op

Verstuurd op

Mei

Laatste opkomst april

Eerste opkomst mei

Kopij svp opsturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

8       Kom je een keertje niet? Mail of bel eventjes naar de leiding