Nieuwsbrief januari 2020 MERHULA
(de vorige nieuwsbrief was van november 2019; alle nieuwsbrieven staan op de website)

1      VOOR ALLE SPELTAKKEN EN HUN OUDERS/VERZORGERS

1.1    HIT paasweekend voor bevers, welpen, scouts en explorers

Elk jaar tijdens het paasweekend (dan is er voor een aantal speltakken geen opkomst, zie bij speltak) wordt de HIT georganiseerd op verschillende locaties in Nederland (Baarn, Zeeland, Alphen, Mook, Dwingeloo, Heerenveen, Harderwijk, Ommen en Zeewolde). Het zijn allemaal verschillende kampen, zoals bijvoorbeeld hiken, paardrijden, water, pionieren, koken, en nog veel meer. Je eigen leiding is er niet bij, maar natuurlijk wel andere gezellige/leuke leiding en natuurlijk heel veel andere bevers, welpen, scouts of explorers. De kinderen die de afgelopen jaren geweest zijn vonden het altijd super leuk, vraag maar eens aan ze waarom ze elk jaar weer op HIT gaan. Vind je alleen gaan niet zo leuk of vinden je ouders/verzorgers je te jong om alleen deel te nemen? Vraag dan een ander mee of zoek een kamp uit die je met je ouders/verzorgers kunt doen. Inschrijven en meer informatie kunnen jullie vinden op de website: https://hit.scouting.nl/.

 

1.2    Koningsdag 27 april

Ook dit jaar helpen we weer op koningsdag bij de kinderspelen in de Pekingtuin. Kom gezellig langs om de spelletjes mee te doen! Maar leden én ouders/verzorgers, die willen helpen, zijn ook zeer welkom; al help je maar een uur. We doen dit samen met de 2 andere scoutinggroepen uit Baarn. Geef het door aan jouw leiding. Deze zorgt dat het bij de juiste persoon komt.
We verzamelen om ongeveer 9.30 uur in scoutingkleding; de kinderspelen zijn van 10.00 tot 13.00 uur.

1.3     Herdenking 4 mei

Elk jaar loopt onze groep ’s avonds mee met de stille tocht vanaf de Brink naar het monument op het Stationsplein. Alle speltakken van de Merhula kunnen meelopen. We verzamelen op de Brink in Baarn om 19.15 uur in correcte scoutingkledij. Trek een warme trui aan onder je blouse. Voor de vlagceremonie op het Stationsplein worden scouts gevraagd, die willen vlag hijsen of met een fakkel willen staan. Scouts kunnen zich via het opgaveformulier hiervoor opgeven.

 

1.4    Groepskamp 16 en 17 mei

Met de welpen, scouts en explorers gaan we kamperen dit weekend. Afgelopen jaren was het groepskamp erg gezellig, en ook dit keer gaan we een leuk kamp neerzetten! Dus zet in je agenda: het weekend van 16 en 17 mei op het scouting labelterrein Buitenzorg in Baarn. In de volgende nieuwsbrief of per mail zal meer informatie volgen. 

1.5    Avondvierdaagse 26 t/m 29 mei

Elk jaar lopen de drie scoutinggroepen van scouting Baarn gezamenlijk mee met de avondvierdaagse van Baarn. De datum daarvan is nu al bekend, namelijk 26 t/m 29 mei.

De dinsdag t/m vrijdag lopen de welpen, scouts en explorers ’s avonds met de groepen de afstand van 10 kilometer (voor de jongste kinderen kan halverwege uit- of instromen mogelijk ook, overleg met de leiding). Graag horen wij zsm wie het leuk vindt om met ons mee te lopen! Let op, pas bij voldoende aanmeldingen zullen wij namelijk meelopen met de avondvierdaagse, dit horen jullie z.s.m. na de uiterste opgavedatum.

 

1.6    Facebook

Onze groep is ook te vinden op facebook. Dus volg en like ook daar onze leuke activiteiten!

https://www.facebook.com/Merhula

1.7    Gezocht en aangeboden

In deze rubriek kan iedereen iets aanbieden of een oproep doen.

  1. Aangeboden: De kist met gevonden voorwerpen vindt u in de hal.
  2. Aangeboden: clubhuis voor een verjaarspartijtje of klassenfeest? Kijk op www.merhula.nl onder ‘clubhuis huren’.
  3. GEZOCHT: Plastic tasjes.
  4. GEZOCHT: helpende handen, vind u het leuk om een keer een opkomst te doen bij een speltak (hoeft niet de speltak van uw eigen kind te zijn) of wilt u op een andere manier eenmalig of vaker helpen (bijvoorbeeld een eenmalig klusje of sopje), dan zouden we hier heel erg mee geholpen zijn. Informeer bij de leiding naar alle mogelijkheden.

1.8    Afmelden

Kan je een keertje niet komen? Meld dat s.v.p. bij de leiding. Stuur een mail of sms of bel even (zie lijst achteraan).

2      Bevers (zaterdag 13.00-15.00 uur)

2.1    Agenda

Heeft u het algemene deel al gelezen? Dit deel bevat ook bijzonderheden voor bevers. Zaterdagen die niet genoemd zijn, zijn normale opkomsten. Dus gewoon van 13.00 tot 15.00 bij ons eigen clubhuis.

Wanneer

Wat

Bijzondere tijden/locatie

Zat 2, 8 en 15 feb

Stanley Badge

Zie 2.2

Zat 22 feb

Geen opkomst

I.v.m. voorjaarsvakantie

Zat 14 mrt

Vogelhuisjes bouwen/NL Doet

Zie 2.3

Zat 28 mrt

Bever Doe Dag

Zie 2.4

2.1    Stanley badge

De bewoners van Hotsjitonia vinden het nieuwe jaar een mooie gelegenheid om weer met een heuze badge aan de slag te gaan. In drie opkomsten gaan we met allerlei spelletjes en vaardigheden aan de slag die met 1 karakter uit Hotsjitonia te maken hebben. Als je alles goed hebt meegedaan verdien je een insigne van die bewoner, die je natuurlijk met trots op je uniform mag dragen. Dit keer gaan we de Stanley badge verdienen. We kunnen nog niet te veel verklappen, maar reken maar dat de bevers binnenkort meer zullen weten over knopen, gps en electronica. Spannend…..!

2.3 Vogelhuisjes bouwen op NL doet-dag

Zaterdag 14 maart is een bijzondere dag, namelijk NL doet-dag. Op die dag doen veel mensen in Nederland vrijwilligerswerk in de natuur of voor andere goede doelen. Wij zullen op deze dag vogelhuisjes bouwen. Daarmee helpen we de natuur ook een handje.

2.4    Bever Doe Dag

Er is een vreemd dier gevonden in Hotsjitonia. Bas Bos en Rebbel weten niet zo goed wat voor dier het is, want hij ziet er zo bijzonder uit! Het blijkt de ‘Hoplobatrachus Tigerinus’ te zijn, maar we mogen hem ook gewoon Kikker noemen. Samen met Bas Bos, Rebbel en Bevers van groepen uit de buurt gaan we proberen om er voor te zorgen dat Kikker weer terug kan naar de plek waar hij vandaan komt.

3      Welpen (zaterdag 9.30-12.00 uur)

3.1     Agenda

Heeft u het algemene deel al gelezen? Dit deel bevat de bijzonderheden voor de welpen. Zaterdagen die niet genoemd zijn, zijn normale opkomsten. Dus gewoon van 9.30 tot 12.00 bij ons eigen clubhuis.

Wanneer

Wat

Bijzondere tijden/locatie

Zat 22 feb

Geen opkomst

I.v.m. voorjaarsvakantie

Zat 29 feb

Pannenkoeken bakken

15:00 – 18:30, Schoonoord, zie 3.3

 

Zat 10 april

Geen opkomst / HIT

I.v.m. pasen. Zie 1.1

 

Zat 18 april

Jungledag

12:00 – 18:00, Doornse Gat, zie 3.4

 

Zat 25 apr en zat 2 mei

Geen opkomst

I.v.m. meivakantie

 

Maa 27 apr

Koningsdag

Zie 1.2

 

Maa 4 mei

Dodenherdenking

Zie 1.3

 

16-17 mei

Groepskamp

Zie 1.4

 

26-29 mei

Avondvierdaagse

Zie 1.5

 

Zat 30 mei

Geen opkomst

I.v.m. pinksteren

 

Zat 11 jul

Laatste opkomst

Tevens verjaardagsopkomst! Zie 3.6

 

22-25 aug

Zomerkamp

Zie 3.7

 

3.1     Corvee

Zoals u weet hebben de kinderen eenmaal in de vier (normale) opkomsten corvee aan het eind van de opkomst. Het gaat om vegen en afwassen, daarnaast zullen wij geen nee zeggen als een ouder afval of was wil mee nemen. Voor het corvee hebben we een schema hangen in het lokaal en proberen deze zo up to date mogelijk te houden.

Bij het corvee willen wij u, als ouder, vragen om ze te begeleiden met hun corvee. Is het lokaal netjes geveegd? Is de afwas netjes gedaan/de keuken netjes?

De leiding heeft hierdoor de handen wat meer vrij om vragen van ouders te beantwoorden en op te ruimen. U zou ons een heel groot plezier doen!

3.2     Nieuwe leiding

We zijn blij te kunnen vertellen dat Sanne van der Laan vanaf januari ook leiding bij de welpen is geworden. Wij hebben afgelopen half jaar al een aantal keer van haar hulp gebruik gemaakt. Sanne is bekend met scouting door haar zoon en dochter die bij de Scouts zitten. In april wordt Sanne officieel geïnstalleerd en zal zij ook een scoutingnaam krijgen. Van harte welkom!

3.3     Pannenkoeken bakken bij Schoonoord 29 februari

In november zijn een aantal jonge welpen met een aantal bewoners van Schoonoord naar een Sinterklaasvoorstelling in de Speeldoos geweest. In ruil daarvoor gaan we op zaterdag 29 februari pannenkoeken bakken voor de senioren. De opkomst is dan van 15:00 tot ongeveer 18:30 bij woonzorgcentrum Schoonoord, Trompstraat 41 in Baarn. We verzamelen in het restaurant in gebouw Van Galenstaete. De welpen gaan onder begeleiding bakken, spelletjes doen met de bewoners en natuurlijk met z’n allen pannenkoeken eten. Lust je echt geen pannenkoeken? Geef dat dan tijdig door aan Jacala, (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) dan zorgen we voor een alternatief.

3.4     Jungledag 18 april

De regio Utrechtse Heuvelrug organiseert op zaterdag 18 april de jaarlijke Jungledag. Op die dag komen welpen uit de hele regio bijeen voor een groot spel. De dag is ook dit jaar weer in het Doornse Gat van 13:00 tot 17:00. Meer informatie over deze dag en hoe laat we verzamelen volgt in de volgende nieuwsbrief. Wel horen we het alvast graag als u als ouder zou kunnen rijden.

3.5    Insigne 9 en 23 mei

Deze twee zaterdagen gaan wij met de hele groep leuke spellen en opdrachten doen om een insigne te behalen. Het insigne krijg je naderhand van ons en mag je op je linkermouw bevestigen.

Ben je er een keertje niet? Geen zorgen! Vraag de leiding, dan krijg je een opdracht voor thuis mee. Na inlevering, kan je alsnog de welverdiende badge krijgen.

3.6    Verjaardagsopkomst 11 juli

Het seizoen wordt feestelijk afgesloten, want jullie worden allemaal uitgenodigd op ons verjaardagsfeestje! De leiding viert deze opkomst van 9.30 tot 12.00 hun verjaardag. De opkomst zal natuurlijk bol staan van leuke verjaardagspelletjes.

3.7    Zomerkamp welpen 22 t/m 25 augustus

De datum voor het zomerkamp 2020 is 22 t/m 25 augustus. Komend half jaar zal door de leiding druk worden gezocht naar een locatie en een leuk thema.

4      Scouts (zaterdag 9.30-12.00 uur)

4.1    Agenda bijzondere opkomsten scouts

Deze agenda bevat de bijzonderheden. Zaterdagen die niet genoemd zijn, zijn normale opkomsten. Dus gewoon van 9.30 tot 12.00 bij ons eigen clubhuis.

Wanneer

Wat

Bijzondere tijden/locatie

Zat 22 feb

Geen opkomst

I.v.m. voorjaarsvakantie

Zat 10 april

Geen opkomst / HIT

I.v.m. pasen. Zie 1.1

 

Zat 25 apr en zat 2 mei

Geen opkomst

I.v.m. meivakantie

 

Maa 27 apr

Koningsdag

Zie 1.2

 

Maa 4 mei

Dodenherdenking

Zie 1.3

 

16-17 mei

Groepskamp

Zie 1.4

 

26-29 mei

Avondvierdaagse

Zie 1.5

 

Zat 11 jul

Laatste opkomst

   

Voor de scouts volgt later een aanvullende nieuwsbrief/email.

5      Explorers

Deze agenda bevat de bijzonderheden. Vrijdagen die niet genoemd zijn, zijn normale opkomsten. Dus vrijdag 19.00-21.30 bij ons eigen clubhuis.

Wanneer

Wat

Bijzondere tijden/locatie

Zat 1 feb

Poolnachthike

Info volgt nog

Zat 7 maart

Overvliegen

9.30-12.00uur

Zat 7 maart

I scout

Info volgt nog

Maa 27 apr

Koningsdag

Zie 1.2

Maa 4 mei

Dodenherdenking

Zie 1.3

16-17 mei

Groepskamp

Zie 1.4

5.1    IJsberenweekend

In het weekend van 25/26 januari zijn de explorers samen met de scouts en de wilde vaart van de mkwj groep samen naar het ijsberenweekend gegaan. We hebben helaas niet gewonnen maar hebben wel plezier gehad!

5.2    Poolnachthike 1 februari

Zaterdag 1 feb gaan wij met andere groepen uit de regio een hike in het donker lopen met gave opdrachten. We hebben er zin in!

5.3    Overvliegopkomst 7 maart

Zaterdag 7 maart gaan de explorers een nieuw explorer lid ontvangen van de scouts. Dit keer gaat Anouk overvliegen.

 

5.4    I-Scout 7 maart

Op zaterdagavond 7 maart gaan we met een heleboel andere scouts uit de wereld het I-scout spel spelen. Je gaat opdrachten uitvoeren om daarmee punten te verdienen. Het zijn bijvoorbeeld opdrachten zoals met 8 mensen in een dixie te gaan staan. Je kan ook punten verdienen door moeilijke vragen op het internet te beantwoorden. We hopen er een leuke en creatieve avond van te maken.

6      Nieuwsbrief verschijningsdata

De volgende data gelden voor de nieuwsbrieven:

De nieuwsbrief van

Kopij inleveren op

Verstuurd op

April

Tweede opkomst maart

Eerste opkomst april

Kopij svp opsturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

7      Kom je een keertje niet? Mail of bel eventjes naar de leiding