1      VOOR ALLE SPELTAKKEN EN HUN OUDERS/VERZORGERS

1.1    Kerststerrenactie

U heeft eind begin november de inschrijflijsten meegekregen voor de verkoop van kerststerren.

De verkoop is aan buren, familie en vrienden. De witte en rode kerststerren kosten 5,= euro. Zo'n kerstster kan je maanden lang goed houden; daar heb je dus veel plezier van!

7 december worden de planten daadwerkelijk meegegeven. De opbrengst is dit keer voor een extra leuke activiteit op het groepskamp. In afgelopen jaren hebben we tuintafels en een beamer kunnen kopen!

Jullie ontvangen een mail met een link waarmee jullie voor 30 november kunnen aangeven hoeveel kerststerren je verkocht hebt, zodat wij ze op tijd kunnen bestellen. Wat bijzonderheden:

 • o Je bestelling komt in Scouts Online terecht.
 • o Het liefst stort je het bedrag dat je ophaalt met een betaallink, die je ontvangt, op  NL43RABO0152389385 t.n.v. Scouting Merhula.
 • o Je mag het bestelformulier houden, dan weet je wie welke kerstster(ren) gekocht hebben bij jou.

1.2    Algemene Ledenvergadering 30 nov a.s.

Op 30 november 2019 zijn alle ouders / verzorgers van onze jeugdleden welkom bij de Algemene Ledenvergadering.

Wij hopen vele van jullie te verwelkomen en te informeren over de (nieuwe) leiding, over de speltakken, hun kampjes, de groep, financieel, kijkend naar de toekomst, etcetera. Ook kunt u hier al uw vragen stellen natuurlijk!

Alle ouders / verzorgers van onze jeugdleden zijn van harte welkom van 12.15 tot 13.00 uur. Per email ontvangt de agenda en bijbehorende (financiële) stukken.

Na de ALV is nog een presentatie met leuke foto’s van (onder andere) de bevers!

1.3    Kerstopkomst 21 dec a.s.

De opkomst zal van 11:00 tot 13:00 zijn en is voor alle speltakken. De leiding zorgt tussen de middag voor de basis-lunch, maar we vinden het erg leuk als je iets lekkers bereidt voor 5 tot 10 personen en meeneemt naar de lunch! Bovendien mag je in je mooie kleding komen!

Als je nog een lantaarntje/glazen potje met waxine lichtje mee neemt, krijg je het lichtje vanuit Utrecht mee naar huis. Dan kun je het vredeslicht zelf verspreiden onder de buren en familie.

1.4    Vredeslicht 2019 ophalen 15 dec a.s.

Op zondagmiddag 15 december halen we met 3 leden we het vredeslicht op in Utrecht om dit in Baarn verder te verspreiden. Dit is altijd een leuk uitje, waarbij je bovendien scouts uit heel Nederland tegen komt. Nieuwsgierig? Kijk ook op www.vredeslicht.nl en geef je bij je eigen leiding op als je interesse hebt. Meldt daarbij of dit je eerste keer is of niet.

Nog niet alle informatie is bekend. Maar waarschijnlijk zullen we die middag dan met de trein naar Utrecht gaan en komen met het vredeslichtje terug, waarna het lichtje brandend moet blijven tot de kerstopkomst. Na de kerstopkomst kan het vredeslicht verspreid worden over alle leden.

De geïnteresseerden worden per mail verder op de hoogte gehouden.

1.5     Vredeslicht verspreiden zondag 22 december a.s.

Zondag 15 december halen we het Vredeslicht naar Baarn. Zo kunnen we het vredeslicht zelf meenemen naar huis op onze kerstlunch en uitdelen op zondagavond 22 december met de Baarnse scoutinggroepen. Dat gebeurt dit jaar vanuit de Maria Koninginkerk aan de Maatkampweg, waar de Volkskerstzang wordt gehouden van 19.00 tot ongeveer 21.00 uur.

Wat gaan we dan doen:

 • - Van te voren jampotjes sparen svp; die gaan we nog beschilderen.
 • - Het vredeslicht naar binnen dragen.
 • - De jampotjes met waxinelichtje uitdelen aan het eind.
 • - Warme chocolademelk schenken na afloop voor alle bezoekers.

Wil je die avond erbij zijn en eventueel een handje helpen? Dit is voor alle leden van Scouting Merhula mogelijk. Meld je even bij de leiding of bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

1.6     Boerenkoolmaaltijd 11 januari a.s. 15.00 – 20.00

11 Januari is het weer zover. De boerenkoolmaaltijd, de gezelligste avond van het jaar voor alle speltakken! We starten natuurlijk ’s middags met een bijzondere opkomst om 15.00 uur. Er is dan een spel voor alle speltakken, maar ook broertjes en zusjes mogen meedoen. Aan het eind van de middag, rond 17.00 kunnen de ouders aanschuiven om in de nabijheid van een warm vuur van een heerlijk maal te genieten. Lust je ECHT geen boerenkool? Geef het ook aan, zonde als dat je weg houdt natuurlijk! Misschien zijn er weer bolletjes worst of iets dergelijks. Geef duidelijk van tevoren aan dat je geen boerenkool lust!

De avond wordt afgesloten met een leuk kampvuurprogramma vol met sketches, verhaaltjes en liedjes. Dit zal ca. 18.00 starten, en is uiterlijk 20.00 afgelopen.

Zorg dat je warm bent aangekleed een het volgende meeneemt: bord, mok, bestek, een werkende zaklamp, een zitlap (of iets dergelijks) en eventueel een dekentje.

Aan niet-leden vragen wij een kleine bijdrage voor het eten, deze zal via mail bekend worden gemaakt.

 

1.7    Facebook

Onze groep is ook te vinden op facebook. Dus volg en like ook daar onze leuke activiteiten!

https://www.facebook.com/Merhula

1.8    Gezocht en aangeboden

In deze rubriek kan iedereen iets aanbieden of een oproep doen.

 1. Aangeboden: De kist met gevonden voorwerpen vindt u in de hal.
 2. Aangeboden: clubhuis voor een verjaarspartijtje of klassenfeest? Kijk op www.merhula.nl onder ‘clubhuis huren’.
 3. GEZOCHT: Plastic tasjes.
 4. GEZOCHT: helpende handen, vind u het leuk om een keer een opkomst te doen bij een speltak (hoeft niet de speltak van uw eigen kind te zijn) of wilt u op een andere manier eenmalig of vaker helpen (bijvoorbeeld een eenmalig klusje of sopje), dan zouden we hier heel erg mee geholpen zijn. Informeer bij de leiding naar alle mogelijkheden.

1.9    Afmelden

Kan je een keertje niet komen? Meld dat s.v.p. bij de leiding. Stuur een mail of sms of bel even (zie lijst achteraan).

2      Bevers (zaterdag 13.00-15.00 uur)

2.1    Agenda

Heeft u het algemene deel al gelezen? Dit deel bevat ook bijzonderheden voor bevers. Zaterdagen die niet genoemd zijn, zijn normale opkomsten. Dus gewoon van 13.00 tot 15.00 bij ons eigen clubhuis.

Wanneer

Wat

Bijzondere tijden/locatie

Zat 16 en 23 nov

Geen opkomst

i.v.m. intocht sinterklaas

Zat 30 nov

ALV

Zie 1.2

Zat 30 nov

Sinterklaasopkomst

Gewone tijden/locatie, zie 2.2

Zat 21 dec

Kerstopkomst

Zie 1.3, 11.00-13.00

Zat 28 dec en 4 jan

Geen opkomst

i.v.m. kerstvakantie

Zat 11 jan

Boerenkoolopkomst

Zie 1.6, 15.00-20.00

2.2    Sinterklaasopkomst

Nog maar een paar nachtjes slapen, en dan meren Sinterklaas en zijn Pieten weer aan in ons land!

30 november zullen wij een opkomst houden die helemaal in het teken staat van Sinterklaas. Deze vind gewoon plaats van 13:00-15:00 op het gebouw. Wie dat leuk vindt mag zeker verkleed komen (pietenmuts/mijter/schmink). Maar vergeet je uniform niet!

 

2.3 Welkom nieuwe Bevers en Bas Bos!

Wij zijn ontzettend blij met Jeroen Rottier, onze nieuwe leiding die ons team komt versterken! Tijdens de opkomsten is hij Bas Bos, de Hotsjitoniabewoner die gek is op buitenleven en de natuur en een voorkeur heeft voor kampvuurtjes bouwen. En we hebben niet alleen een nieuwe leiding, dit seizoen hebben we ook een flink aantal nieuwe Bevers mogen verwelkomen, namelijk Alexander, Angelina, Jesse, Merlijn en Scott. Samen met Bas Bos zijn zij tijdens het Beverweekend geïnstalleerd!

Tijdens het weekend stond het thema Speurneuzen centraal, waar zelfs de politie ons een handje heeft geholpen (en wij hen!). Als dank voor onze hulp heeft iedereen een bijzonder Merhula vergrootglas verdiend.

3      Welpen (zaterdag 9.30-12.00 uur)

3.1    Agenda

Heeft u het algemene deel al gelezen? Dit deel bevat de bijzonderheden voor de welpen. Zaterdagen die niet genoemd zijn, zijn normale opkomsten. Dus gewoon van 9.30 tot 12.00 bij ons eigen clubhuis.

Wanneer

Wat

Bijzondere tijden/locatie

Zat 23 nov

Geen opkomst

i.v.m. onvoldoende leiding en de sinterklaasintocht

 

Zat 30 nov

Sinterklaasopkomst

Gewone tijden/locatie

 

Zat 30 nov

ALV

Zie 1.2

 

Zat 21 dec

Kerstopkomst

Zie 1.3, 11.00-13.00

 

Zat 28 dec en 4 jan

Geen opkomst

i.v.m. kerstvakantie

 

Zat 11 jan

Boerenkoolopkomst

Zie 1.6, 15.00-20.00

 

3.2    Corvee

Zoals u weet hebben de kinderen eenmaal in de vier (normale) opkomsten corvee aan het eind van de opkomst. Het gaat om vegen en afwassen, daarnaast zullen wij geen nee zeggen als een ouder afval of was wil mee nemen. Voor het corvee hebben we een schema hangen in het lokaal en proberen deze zo up to date mogelijk te houden.

Bij het corvee willen wij u, als ouder, vragen om ze te begeleiden met hun corvee. Is het lokaal netjes geveegd? Is de afwas netjes gedaan/de keuken netjes?

De leiding heeft hierdoor de handen wat meer vrij om vragen van ouders te beantwoorden en op te ruimen. U zou ons een heel groot plezier doen!

3.3    Afscheid van Raksha

7 december zal Raksha haar laatste opkomst zijn. Helaas zullen wij na dit half jaar afscheid nemen van haar. Zij kan scouting niet meer combineren met het drukke gezinsleven en haar nieuwe baan.

Zij heeft met veel plezier leiding gegeven en kijkt terug op een gezellige tijd met een gezellig team en een leuke club kids. En dit is geheel wederzijds! Dankjewel Raksha!

3.4    Bijzondere badges voor bijzondere opkomsten

Bij scouting helpen we het milieu wel eens een handje en zetten ons zo in voor de maatschappij. Dat is soms de landelijke natuurwerkdag, maar ook wel eens een andere manier.

Op 5 oktober hebben we de bermbrigade een handje geholpen door vuil te ruimen tussen het station en het clubhuis.

De opkomst ervoor hebben de kinderen een hele andere blik geworpen op de maatschappij. Hoe zit de maatschappij in elkaar? En hoe zit ik in elkaar? Door leuke spelletjes zijn we daar achter gekomen!

Door beide of een van de twee opkomsten bij te wonen kon een insigne ‘Identiteit’ worden verdiend.

Daarnaast zal in november ook de badge worden uitgedeeld aan de kinderen die mee waren naar het zomeruitje in Duinrell!

Deze verdiende insignes/badges mogen op de linkermouw. Heb je deze nog niet ontvangen? Trek aan het eind van de opkomst de leiding even aan de mouw.

4      Scouts (zaterdag 9.30-12.00 uur)

4.1    Agenda bijzondere opkomsten scouts

Deze agenda bevat de bijzonderheden. Zaterdagen die niet genoemd zijn, zijn normale opkomsten. Dus gewoon van 9.30 tot 12.00 bij ons eigen clubhuis.

Wanneer

Wat

Bijzondere tijden/locatie

za 7 dec

Sinterklaas

Zie 4.2

 

Zat 30 nov

ALV

Zie 1.2

 

Zat 21 dec

Kerstopkomst

Zie 1.3, 11.00-13.00

 

Zat 28 dec en 4 jan

Geen opkomst

i.v.m. kerstvakantie

 

Zat 11 jan

Boerenkoolopkomst

Zie 1.6, 15.00-20.00

 

4.2    Sinterklaas

Sinterklaas is in het land, en op 1 december vieren wij dat met surprises, Vergeet niet om op 1 december je surprise en gedicht mee naar de opkomst te nemen, Dan maken we er een gezellige ochtend van. De leiding zorgt voor snoepgoed en drinken. 

4.3    IJsberenweekend

Er is nog geen aanvullende informatie bekend over het ijsberenweekend. Vergeet je niet aan te melden voor dit leuke kamp!

4.4     Regionale Scouting Wedstrijden (RSW)

In het weekend van 9-10 mei zijn de regionale scouting wedstrijden, afgekort RSW. Wij vinden het leuk als een ploeg de Merhula wil vertegenwoordigen. Het is wel een wedstrijd, maar er is ook veel gezelligheid en leuke activiteiten. Lijkt dit je leuk? Zet de data dan alvast in je agenda. Begin 2020 zal je hier een opgave formulier voor ontvangen.

4.5    Wachtlijst

Bij de scouts hanteren wij op dit moment een wachtlijst voor kinderen van buitenaf. Helaas hebben wij onvoldoende leiding om alle kinderen welkom te heten. Weet je nog iemand die graag zijn talenten wil inzetten als (parttime)leiding, laat het ons weten, we zijn hard op zoek.


5      Explorers

Deze agenda bevat de bijzonderheden. Vrijdagen die niet genoemd zijn, zijn normale opkomsten. Dus vrijdag 19.00-21.30 bij ons eigen clubhuis.

Wanneer

Wat

Bijzondere tijden/locatie

 

Za 30 nov

ALV

Zie 1.2

Za 30 nov

Opkomst met MKWJ

Details volgen nog.

Zat 21 dec

Kerstlunch

Zie 1.3, 11.00-13.00

Vrij 27 dec en 3 jan

Geen opkomst

i.v.m. kerstvakantie

Zat 11 jan

Boerenkoolopkomst

Zie 1.6, 15.00-20.00

5.1    Overvliegen

Op 12 oktober is Elsemieke overgevlogen vanuit de scouts. Het was een zeer geslaagde opkomst met alle leden van de Merhula. Elsemieke, welkom bij de explorers!

5.2    MKWJ opkomst

30 November gaan de explorers samen met de scouts en explorers van de MKWJ een opkomst draaien. Totaal zijn wij dan met 40 leden. We gaan leuke activiteiten doen!

5.3    Podium opbouw

Op 7 en 8 december gaan de explorers helpen met de podium opbouw voor het mannenkoor. Hiermee verdienen de explorers geld om mee te nemen op zomerkamp 2020.

6      Nieuwsbrief verschijningsdata

De volgende data gelden voor de nieuwsbrieven:

De nieuwsbrief van

Kopij inleveren op

Verstuurd op

Januari

Eerste opkomst december

Tweede opkomst januari

Kopij svp opsturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

7      Kom je een keertje niet? Mail of bel eventjes naar de leiding