Nieuwsbrief april 2020 MERHULA
(de vorige nieuwsbrief was van januari 2020; alle nieuwsbrieven staan op de website)

1      VOOR ALLE SPELTAKKEN EN HUN OUDERS/VERZORGERS

1.1    Scouting gaat door!

Zoals iedereen wel weet wordt de maatschappij flink getroffen door het coronavirus. Mensen moeten zoveel mogelijk thuis blijven en activiteiten die nog doorgaan zijn een hoge uitzondering.

Ook Scouting heeft te maken met de restricties die nu gelden. Op dit moment kunnen wij tot en met 1 juni geen gewone opkomsten of bijzondere activiteiten meer aanbieden. Voor na 1 juni kunnen wij nog geen uitspraak doen. Wij houden jullie hier zo goed mogelijk van op de hoogte via de email en eventueel via de what’s app groepen van de afzonderlijke speltakken.

Gelukkig zitten de vrijwilligers van de Merhula niet stil! We zijn druk bezig met het verzinnen van leuke opkomsten die jullie thuis, of buitenhuis met het gezin en/of met inachtneming van de algemene veiligheidsregels, kunnen doen. Denk aan een online spel dat met zijn alle te spelen is, zoals het kwartetten dat een tijdje terug gedaan is. Een activiteit waarbij aan eenzame ouderen wordt gedacht. Of een speurtocht die zelf te lopen is wanneer de restricties afnemen. Of juist allemaal mini-opdrachtjes waarmee punten te verdienen zijn!

En natuurlijk is scouting geen scouting als er in deze bijzondere tijd geen badge te verdienen is na al deze gave activiteiten.

Kortom, hou goed de email in de gaten. Dat zal op dit moment het belangrijkste medium zijn.

Wanneer de opkomsten weer normaal plaats kunnen vinden kunt natuurlijk weer een volle nieuwsbrief verwachten en deze altijd via de website weer terug vinden.

 

1.2    Contributie

In deze tijd vervallen veel activiteiten en doen de leid(st)ers hun best om alternatieve (virtuele) spelen te bieden voor al onze leden.

Evenwel de vaste kosten van onze groep gaan wel door. Daarom zal ook de contributie weer geïnd worden.

Indien die voor iemand een groot probleem is, meld je dan even bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

1.3    Even iets anders dan thuis zitten? Klusje?

Als je met je ouder/verzorger een uurtje of wat het huis uit wilt, dan zou je best iets aan ons clubhuis kunnen doen.

Dat kan door de week of in het weekend, op de tijd die jou past.

Lijkt je dat wat? Meld je even bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-34218059) voor de sleutel en voor benodigde materialen/instructie.

In elk geval zijn er de volgende klusjes:

  • diverse wandjes schilderen
  • de dakgoot leeg maken (alleen voor de ouderen)
  • de kampvuurkuil aanharken
  • de ramen lappen
  • de kookkisten nakijken
  • of het clubhuis even grondig vegen / zuigen.

Er staan koffie/thee/limonade/koekjes voor je klaar in het clubhuis!

 

1.4    Website Scouting Nederland

De nieuwe website voor jeugdleden is live! Hij is vanaf nu te vinden op www.ikscoutthuis.nl<http://www.ikscoutthuis.nl>. De komende tijd zal Scouting Nederland leuke activiteiten blijven toevoegen aan de website, waar wij als groep en jij als scout thuis leuke ideeën op kan doen.

 

1.5    Koningsdag 27 april

Deze activiteit vervalt helaas.

1.6     Herdenking 4 mei

Deze activiteit vervalt helaas.

 

1.7    Groepskamp 16 en 17 mei

Deze activiteit vervalt helaas. Er wordt nagedacht over alternatieven. Wij zullen u dan zo snel mogelijk berichten.

 

1.8    Avondvierdaagse 26 t/m 29 mei

Vanuit de organisatie van de avondvierdaagse is doorgegeven dat deze niet doorgaat helaas.

2      Bevers (zaterdag 13.00-15.00 uur)

2.1    Agenda

Heeft u het algemene deel al gelezen? Dit deel bevat ook bijzonderheden voor bevers. Zaterdagen die niet genoemd zijn, zijn normale opkomsten. Dus gewoon van 13.00 tot 15.00 bij ons eigen clubhuis.

Wanneer

Wat

Bijzondere tijden/locatie

-

   

Let op! Bovenstaande schema gaat om de bijzondere opkomsten. De normale opkomsten zijn tot nader orde vervallen. Zie ook 1.1 van de nieuwsbrief.

2.4    Bever Doe Dag

De bever-doe-dag is helaas niet doorgegaan.

3      Welpen (zaterdag 9.30-12.00 uur)

3.1     Agenda

Heeft u het algemene deel al gelezen? Dit deel bevat de bijzonderheden voor de welpen. Zaterdagen die niet genoemd zijn, zijn normale opkomsten. Dus gewoon van 9.30 tot 12.00 bij ons eigen clubhuis.

Wanneer

Wat

Bijzondere tijden/locatie

Zat 30 mei

Geen opkomst

I.v.m. pinksteren

 

Zat 11 jul

Laatste opkomst

Tevens verjaardagsopkomst! Zie 3.2

 

22-25 aug

Zomerkamp

Zie 3.3

 

Let op! Bovenstaande schema gaat om de bijzondere opkomsten. De normale opkomsten zijn tot nader orde vervallen. Zie ook 1.1 van de nieuwsbrief.

3.1     Jungledag 18 april

De jungledag komt helaas te vervallen.

3.2    Verjaardagsopkomst 11 juli

Het seizoen wordt feestelijk afgesloten, want jullie worden allemaal uitgenodigd op ons verjaardagsfeestje! De leiding viert deze opkomst van 9.30 tot 12.00 hun verjaardag. De opkomst zal natuurlijk bol staan van leuke verjaardagspelletjes.

Indien de opkomsten dan nog steeds opgeschort zijn, wordt natuurlijk gekeken naar een leuk alternatief!

3.3    Zomerkamp welpen 22 t/m 25 augustus

De datum voor het zomerkamp 2020 is onder voorbehoud 22 t/m 25 augustus. De leiding is druk aan het nadenken over de lengte, locatie en invulling van dit kamp. We zullen u inlichten, zodra meer bekend is over de maatregelen na 1 juni.

Veel welpen hebben aangegeven dat zij twijfelen of zij mee willen met zomerkamp. Het groepskamp zou voor sommigen een beetje een try-out zijn geweest. Helaas zal dit niet doorgaan. Graag horen wij van de welpen die twijfelden of zij niet toch overstag gaan. Uiteraard kunt u persoonlijk met de leiding bespreken wat het beste is. Wij bellen u graag.

4      Scouts (zaterdag 9.30-12.00 uur)

4.1    Agenda bijzondere opkomsten scouts

Deze agenda bevat de bijzonderheden. Zaterdagen die niet genoemd zijn, zijn normale opkomsten. Dus gewoon van 9.30 tot 12.00 bij ons eigen clubhuis.

Wanneer

Wat

Bijzondere tijden/locatie

Zat 11 jul

Laatste opkomst

   

Let op! Bovenstaande schema gaat om de bijzondere opkomsten. De normale opkomsten zijn tot nader orde vervallen. Zie ook 1.1 van de nieuwsbrief.

5      Explorers

Deze agenda bevat de bijzonderheden. Vrijdagen die niet genoemd zijn, zijn normale opkomsten. Dus vrijdag 19.00-21.30 bij ons eigen clubhuis.

Wanneer

Wat

Bijzondere tijden/locatie

-

   

Let op! Bovenstaande schema gaat om de bijzondere opkomsten. De normale opkomsten zijn tot nader orde vervallen. Zie ook 1.1 van de nieuwsbrief.

6      Nieuwsbrief verschijningsdata

De volgende data gelden voor de nieuwsbrieven:

De nieuwsbrief van

Kopij inleveren op

Verstuurd op

September

Tweede opkomst september

Eerste opkomst september

Kopij svp opsturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..