Nieuwsbrief april 2019 MERHULA
(de vorige nieuwsbrief was van  februari 2019; alle nieuwsbrieven staan op de website)

1      VOOR ALLE SPELTAKKEN EN HUN OUDERS/VERZORGERS

 

1.1    Nieuw clubhuis en loterij

Zoals de meesten weten, zijn we bezig om te kijken of we een nieuw clubhuis kunnen realiseren.
Daarvoor moet veel geld bij elkaar gebracht worden. Onder meer hopen we een bedrag te krijgen van het Scouting Nederland Fonds. Eén van de voorwaarden voor dat fonds is dat we meedoen met de Scouting Loterij. Dat gaan we dan ook doen. Zo verdienen we met de loten een bedrag en maken kans op een extra bijdrage. Bovendien kan degene die het lot koopt leuke prijzen winnen!

De loten zullen verspreid worden op de laatste zaterdag voor Koningsdag. Eind mei is de actie afgelopen. Meer nieuws hierover volgt nog per mail.

Een andere actie is het verkopen van spulletjes op Koningsdag. Ook hier heeft u een mail voor ontvangen! Heeft u goed spul wat wij kunnen verkopen? We horen het graag.

1.2    Koningsdag 27 april

Ook dit jaar helpen we weer op koningsdag bij de kinderspelen in de Pekingtuin. Kom gezellig langs om de spelletjes mee te doen! Maar scouts, explorers of stam én ouders/verzorgers, die willen helpen, zijn ook zeer welkom; al help je maar een uur. We doen dit samen met de 2 andere scoutinggroepen uit Baarn. Geef het door aan jouw leiding. Deze zorgt dat het bij de juiste persoon komt.
We verzamelen tussen 9.30 en 9.45 uur in scoutingkleding; de kinderspelen zijn van 10.00 tot 13.00 uur.

1.3    Herdenking 4 mei

Elk jaar loopt onze groep ’s avonds mee met de stille tocht vanaf de Brink naar het monument op het Stationsplein. De welpen, scouts, explorers en stam van de Merhula kunnen meelopen. De bevers lopen niet mee, maar hebben overdag wel een thema-opkomst.

We verzamelen op de Brink in Baarn om 19.15 uur in correcte scoutingkledij. Trek een warme trui aan onder je blouse. Voor de vlagceremonie op het Stationsplein worden scouts gevraagd, die willen vlag hijsen of met een fakkel willen staan. Scouts kunnen zich bij de leiding opgeven, indien dit niet via het opgaveformulier is gebeurd.

 

1.4    Avondvierdaagse 21 t/m 24 mei

Elk jaar lopen de drie scoutinggroepen van scouting Baarn gezamenlijk mee met de avondvierdaagse van Baarn. De datum daarvan is nu al bekend, namelijk 21 t/m 24 mei.

De dinsdag t/m vrijdag lopen welpen, scouts, explorers en stam van de Merhula ’s avonds de afstand van 10 kilometer (voor de jongste welpen kan halverwege uit- of instromen mogelijk ook, overleg met de leiding). De bevers zullen niet mee lopen.

Graag horen wij zsm wie het leuk vindt om met ons mee te lopen! Nog niet opgegeven? Geef je dan alsnog snel op! Let op, pas bij voldoende aanmeldingen zullen wij namelijk meelopen met de avondvierdaagse, dit horen jullie z.s.m. per email.

1.5    Groepskamp 11 en 12 mei

Met bevers, welpen, scouts en stam gaan we kamperen dit weekend. Afgelopen jaren was het erg gezellig, en ook dit keer gaan we een leuk kamp neerzetten! Dus zet in je agenda: het weekend van 11 en 12 mei 2019 op het scouting labelterrein Austerlitz. Informatie over dit kamp zal apart per mail volgen. 

1.6    Europese Jamboree 2020

Het lijkt nog ver weg, maar in de zomer van 2020 wordt de Europese Jamboree (EJ) gehouden in Polen. De EJ lijkt erg op de Wereld Jamboree, maar is voor scouts uit Europa (en een stuk goedkoper). Je kunt mee als deelnemer als je geboren bent tussen 26 juli 2002 en 31 december 2006. De inschrijvingen zijn ondertussen open en sluiten 15 augustus 2019. Je schrijft je individueel in, maar als je samen met je vrienden in een troep wilt dan kan dit. Voor meer informatie zie https://ej.scouting.nl/. Als je vragen hebt over hoe zo’n internationaal kamp er meestal aan toe gaat dan kun je ook bij Marala terecht.

1.7    Scouting spreekbeurt

Wisten jullie dat er voor welpen en scouts dozen zijn met materiaal voor een spreekbeurt op school? Vraag er naar bij de leiding. Er is hier bovendien een badge mee te verdienen.

1.8    Facebook

Onze groep is ook te vinden op facebook. Dus volg en like ook daar onze leuke activiteiten!

https://www.facebook.com/Merhula

1.9    Gezocht en aangeboden

In deze rubriek kan iedereen iets aanbieden of een oproep doen.

  1. Aangeboden: De kist met gevonden voorwerpen vindt u in de hal.
  2. Aangeboden: clubhuis voor een verjaarspartijtje of klassenfeest? Kijk op www.merhula.nl onder ‘clubhuis huren’.
  3. GEZOCHT: Plastic tasjes.
  4. GEZOCHT: (eenmalig) helpende handen, vind u het leuk om een keer een opkomst te doen bij een speltak (hoeft niet de speltak van uw eigen kind te zijn) of wilt u op een andere manier eenmalig of vaker helpen (bijvoorbeeld een eenmalig klusje of sopje), dan zouden we hier heel erg mee geholpen zijn. Informeer bij de leiding naar alle mogelijkheden.

1.10 Afmelden

Kan je een keertje niet komen? Meld dat s.v.p. bij de leiding. Stuur een mail of sms of bel even (zie lijst achteraan).

2      Bevers (zaterdag 13.00-15.00 uur)

2.1    Agenda

Heeft u het algemene deel al gelezen? Vervolgens vind u hier de bijzonderheden voor alleen de bevers. Zaterdagen die niet genoemd zijn, zijn normale opkomsten. Dus gewoon van 13.00 tot 15.00 bij ons eigen clubhuis.

Wanneer

Wat

Bijzondere tijden/locatie

Zat 13 apr

Verjaardagsopkomst leiding

Zie 2.3, normale tijden

Zat 20,27 april

Geen opkomst

i.v.m. meivakantie

Zat 11-zon 12 mei

groepsweekend

Zie 1.5

Zat 25 mei

BeverDoeDag

Zie 2.5, 14.00-16.30 clubhuis Merhula

Zat 13 juli

Laatste opkomst voor zomervakantie

 

2.2    Ouder-kind dropping

Zoals u in de vorige nieuwsbrief kon lezen hadden de Bevers zaterdag 16 maart samen met de Bevers van de EVK een spannende avondopkomst. Samen met hun ouders liepen ze een stoere tocht door het bos waarin ze met behulp van breaklights en reflectoren de weg moesten vinden. Wij willen via deze weg Hema Baarn en 't Stoepje bedanken voor het beschikbaar stellen van de heerlijke broodjes rookworst. Het hele verslag van de opkomst kunt u hier lezen: 
https://baarnschecourant.nl/deel-je-nieuws-artikel/reflectors-zaklampen-en-worst-568839

2.3    Verjaardagsopkomst leiding 13 april

Over deze opkomst willen we nog zo min mogelijk verklappen, maar bereid je voor op een hele speciale, feestelijke dag! We zouden het heel leuk vinden als jullie feestelijk verkleed willen komen.

2.4    Dodenherdenking 4 mei

Wij lopen gezien de leeftijd van de Bevers en het relatief late tijdstip op de avond waarop de dodenherdenking plaats vindt niet meer met de groep maar hebben er in plaats daarvan voor gekozen voor een thema opkomst (normale tijden). Het staat u als ouder natuurlijk vrij om in de avond zelf met uw kind de officiële dodenherdenking bij te wonen.

2.5    Beverdoedag 25 mei

Dit jaar is de Bever Doe Dag wel heel speciaal. Deze regionale activiteit met alle bevers uit de regio zal namelijk plaats vinden bij ons eigen clubgebouw! Wij hebben er nu al ontzettend veel zin in. Dit keer zal de dag te maken hebben met Stanley Stekker:

Stanley Stekker heeft nieuwe robots gemaakt. Elke robot lijkt op een bewoner uit Hotsjietonia, alleen heeft Stanley de robots nog niet onder controle en de afstandsbediening werkt niet! Stanley vraagt de bevers hem te helpen bij het repareren van de robots. Gaat het ze lukken?

Let op: de Bever Doe Dag vindt plaats van 14:00-16:30

2.6    Uilenballen pluizen 1 juni

Wij verheugen ons al ontzettend op deze opkomst!

Met behulp van de Uilen Werkgroep gaan we uilenballen pluizen. Dat klinkt misschien een beetje vies, maar dat is het gelukkig niet. Het is zelfs heel interessant. Wil je leren wat uilenballen zijn en wat uilen allemaal eten? Of heb je zelf nog andere brandende vragen over uilen? Zorg dan dat je er bij bent deze opkomst!

3      Welpen (zaterdag 9.30-12.00 uur)

3.1    Agenda

Heeft u het algemene deel al gelezen? Vervolgens vind u hier de bijzonderheden voor alleen de welpen. Wanneer er een bijzondere opkomst is, vervalt de normale opkomst. Zaterdagen die niet genoemd worden, zijn normale opkomsten. Dus gewoon van 9.30 tot 12.00 bij ons eigen clubhuis.

Wanneer

Wat

Bijzondere tijden/locatie

zat 20  apr

Geen opkomst

i.v.m. Pasen en HIT

Zat 27 apr & 4 mei

Geen opkomst

i.v.m. meivakantie, zie wel 1.2 i.v.m. Koningsdag

Zat 4 mei

Dodenherdenking

Zie 1.3

Zat 11-zon 12 mei

Groepskamp

Zie 1.5

Zat 18 mei

Regioactiviteit

Zie 3.2, 12.00-17.00 station Baarn

Zat 1 jun

Geen opkomst

i.v.m. hemelvaart

Zat 8 jun

Speelbos

Zie 3.4, 10.00-12.00 te Laren

Zat 15 jun

Speurtocht

Zie 3.5, normale opening, sluiting om 12.00 op parkeerplaats Groeneveld.

Zat 6 jul

Brandweer

Zie 3.6, 10.00-12.00 Plataanlaan 2, Baarn

Zat 13 jul

Verjaardagsopkomst

Zie 3.7, tevens laatste opkomst seizoen

Zat 24 t/m din 27 aug

Zomerkamp

Zie 3.8, volgende nieuwsbrief meer

3.2    Regioactiviteit 18 mei

Er is iets vreemds gespot in de Jungle. Niemand weet wat Het is. Is het een beest? Is het een rots? De Jungledieren gaan op onderzoek uit en belanden in Afrika! Samen met hun Afrikaanse tegenhangers moeten ze uitzoeken hoe ze terug naar huis kunnen.

Dit Afrika ligt in het centrum van Amersfoort waar wij met de trein heen zullen gaan (dus geen carpool meer). We verzamelen op zaterdag 18 mei om 12.00 op station Baarn en zullen daar om 17.00 weer terug zijn. Wij zorgen voor drinken en een tussendoortje. Denkt u zelf aan een OV-chipkaart of een los kaartje uit het automaat?

Wij horen bij de regio Utrechtse Heuvelrug. Wij doen deze dag met alle welpen uit deze regio een groot spe. Dit is twee keer per jaar en altijd erg geslaagd. Met zijn allen maken we er weer een groot feestje van!

Let op. Deze datum is in de loop van het half jaar gewijzigd. In het overzicht boven vindt u de bijzondere opkomsten, data die niet vermeld zijn normale opkomsten.

3.3    High five

In juni doen wij mee met de High Five. Kinderen van de Baarnse basisscholen kunnen tijdens deze periode ‘proeven’ van allerlei soorten hobby’s en sporten. Deze zaterdagen zullen wij kijkers dus laten zien hoe leuk scouting is!

Heb jij vriendjes of vriendinnetjes die ook eens moeten ‘proeven’ van scouting? Neem ze mee, en verdien daarmee gelijk een vriendjes-/vriendinnetjesbadge!

Of vraag de spreekbeurt-doos aan om op school te vertellen hoe leuk scouting is en verdien daarmee een mooie badge.

3.4    Speelbos 8 juni

De opkomst verplaatst zich naar het speelbos in Laren en is van 10.00 tot 12.00. Twee uur lang kunnen de kinderen zich lekker uitleven in speelbos ’t Laer. We verzamelen op locatie, dit is de Oude Postweg 1 te Laren. Mocht vervoer echter een probleem zijn en/of groot voorstander van carpoolen? Geef dit aan, dan kunnen we u met andere ouders in contact brengen.

Let op. Deze datum is in de loop van het half jaar gewijzigd. In het overzicht boven vind u de bijzondere opkomsten, data die niet vermeld zijn normale opkomsten.

3.5    Speurtocht 15 juni

We starten gewoon om 9.30 bij het clubhuis. Er staat echter een speurtocht op het programma. Vandaar zijn we om 12.00 niet meer op het clubhuis, maar op Groeneveld! De kinderen kunnen deze ochtend dus opgehaald worden op de parkeerplaats van kasteel Groeneveld.

3.6    Brandweer 6 juli

We mogen deze dag een kijkje nemen in de brandweerkazerne! De opkomst is van 10.00 tot 12.00. Brengen en ophalen op locatie Plataanlaan 2 te Baarn.

3.7    Verjaardagsopkomst 13 juli

Het seizoen wordt feestelijk afgesloten, want jullie worden allemaal uitgenodigd op ons verjaardagsfeestje! De leiding viert deze opkomst van 9.30 tot 12.00 hun verjaardag. De opkomst zal natuurlijk bol staan van leuke verjaardagspelletjes.

3.8    Zomerkamp welpen 24 t/m 27 augustus 2019

De datum voor het zomerkamp 2019 is 24 t/m 27 augustus en wij verwachten dat het weer een super tof kamp wordt! Het zal een mysterieus tintje hebben, maar we verklappen nog niet te veel!

We zullen overnachten in een clubhuis in Amersfoort.

Is er enige twijfel bij de opgave geweest? Wij horen het graag.

4      Scouts (zaterdag 9.30-12.00 uur)

4.1    Agenda bijzondere opkomsten scouts

Heeft u het algemene deel al gelezen? Vervolgens vind u hier de bijzonderheden voor alleen de scouts. Zaterdagen die niet genoemd zijn, zijn normale opkomsten. Dus gewoon van 9.30 tot 12.00 bij ons eigen clubhuis.

zat 20  apr

Geen opkomst

i.v.m. Pasen en HIT

Zat 27 apr & 4 mei

Geen opkomst

i.v.m. meivakantie, zie wel 1.2 i.v.m. Koningsdag

zat 4 mei

Dodenherdenking

Zie 1.3

zat 11 - zo 12 mei

Groepskamp

Zie 1.5

zat 18 mei

Regioactiviteit

Zie 4.3

zo 25 aug t/m
za 31 aug

Zomerkamp

Zie 4.4

2020

Europese Jamboree

Zie 1.6, Polen

 

4.2    RSW

In het weekend van 6 en 7 april hebben Elsemieke, Anouk, Kim, Collin en Jouke de eer van Merhula verdedigd op de RSW. Ze zijn 16e geworden waar wij trots op zijn. Goed gedaan!

4.3    Regio scoutsactiviteit 18 mei

Bijna alle scouts gaan mee met de regioactiviteit. De regioactiviteit is voor alle scouts speltakken van alle scoutinggroepen van de regio Utrechtse Heuvelrug en staat voor een hoop gezelligheid en het maken van nieuwe vrienden. Het is van 13:00 tot 16:00 bij de Prinses Amalia Groep in Zeist. Hier komt nog wat reistijd bij. Zodra we meer weten, laten we dit aan jullie weten per mail.

4.4    Zomerkamp 25 t/m 31 aug

We hebben voldoende aanmeldingen om het zomerkamp door te laten gaan, er gaan 10 scouts mee. Begin mei gaat de leiding bekijken hoe we het zomerkamp mogelijk kunnen maken. We houden jullie via de mail op de hoogte.

5      Explorers

5.1    Agenda

Heeft u het algemene deel al gelezen? Vervolgens vind u hier de bijzonderheden voor alleen de explorers. Vrijdagen die niet genoemd zijn, zijn normale opkomsten. Dus gewoon van 19.30 tot 22.00 bij ons eigen clubhuis.

Wanneer

Wat

Bijzondere tijden/locatie

Vrij 19  apr

Geen opkomst

i.v.m. Pasen en HIT

19 apr t/m 3 mei

Geen opkomst

i.v.m. meivakantie, zie wel 1.2 i.v.m. Koningsdag

zat 4 mei

Dodenherdenking

Zie 1.3

zat 11 - zo 12 mei

Groepskamp

Zie 1.5

25-31 aug

Zomerkamp

 

2020

Europese Jamboree

Zie 1.6, Polen

6      Stam

De stam draait eenmaal per maand op zaterdagavond van 20.00 tot 22.00. Ze bedenken hun eigen programma en hebben geen (bege)leiding. Naast hun eigen opkomsten zullen ze zo mogelijk aanschuiven bij groepsactiviteiten.

7      Nieuwsbrief verschijningsdata

De volgende data gelden voor de nieuwsbrieven:

De nieuwsbrief van

Kopij inleveren op

Verstuurd op

November

Laatste opkomst oktober

Tweede opkomst november

Kopij svp opsturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

8      Kom je een keertje niet? Mail of bel eventjes naar de leiding