SCOUTS
jongens en meisjes van 11-14/15 jaar

 

 

Opkomsttijden:
vrijdagavond van 19.00 - 21.00 uur
De scouts draaien in het Scoutcentrum ( zie plattegrond bij locatie)


Ben je tussen de 11 en 15 jaar? En heb je zin in avontuurlijke activiteiten?

Dan ben je welkom bij onze scouts speltak. Hierbij wat voorbeeldjes wat we zoal doen:


Avontuurlijke spelen, sport, primitief op houtvuur koken, speurtochten, hutten en torens bouwen (met houten palen en touw), koken, zwerftochten met kaart en kompas, maar ook creatief bezig zijn, zoals een musical maken.
En moderne hulpmiddelen zoals computers gebruiken we ook in het programma.
Per jaar hebben we een aantal weekends vol met activiteiten. 's Winters overnachten we dan in ons clubhuis. Maar als het even kan gaan we natuurlijk kamperen!
En elke zomer gaan we zelfs een hele week kamperen. Op een mooi scouting kampeerterrein. Redelijk primitief, want je moet zelf je kampkeuken bouwen van touw en palen (pionieren noemen we dat) en zelf koken (vaak op houtvuur).

Naast het gemeenschappelijk programma worden in groepjes van ongeveer vijf kinderen diverse activiteiten bedacht en ondernomen, waarbij ieder een eigen inbreng heeft. Zo'n groepje noemen we een patrouille en staat onder leiding van meestal de oudste van het groepje verkenners.

De nadruk bij het programma van de scouts ligt op samenwerken en hulpvaardigheid. Altijd voorop staan : gezelligheid, avontuur, uitdaging, niet-alledaagse dingen doen, samen leuke dingen leren en je eigen grenzen verleggen.

Als scout kun je ook deelnemen aan verschillende cursussen, zoals EHBO, koken, fotografie, brandpreventie of bijvoorbeeld electronica. Zo'n cursus wordt afgesloten met het uitreiken van een insigne.

De scoutsleiding is verantwoordelijk voor het programma, maar scouts mogen ook zelf activiteiten bedenken en uitvoeren. Dan doet de leiding een stapje terug en wordt begeleiding

 

Kom eens langs en ervaar dit allemaal!

Meer informatie? Zie de contactgegevens op de website

 


Laatste aanpassing: 25 nov 2018