Hoe is de Kantankye groep ontstaan?

De Kimball O'Hara groep is van origine een 'open' jongensgroep: de groep heeft sinds haar oprichting in oktober 1933 opengestaan voor alle levensbeschouwingen en milieus. Vanaf 1980 waren ook meisjes welkom

De Guy de Larigaudie groep werd in september 1961 opgericht en is van oorsprong een katholieke groep met een spelaanbieding voor jongens. In de jaren tachtig kwamen er ook speltakken voor meisjes.

De Kimball O'Hara en Guy de Larigaudie gingen samenwerken in 1994.

De Margarita groep is in 1946 opgericht en is van oorsprong een katholieke groep voor meisjes.

Vanaf 1996 is er een samenwerkingsverband tussen de Kimball O'Hara/Guy de Larigaudie en de Margarita. De speltakken van de Margarita draaien in een apart gebouw.

De Japanse Scouts Amsterdam (JSA) werden in 1991 gestart, eerst onafhankelijk van Scouting in Amstelveen. Al snel werd gebruik gemaakt van het Scoutinggebouw van de Kimball O'Hara.

Sinds 1994 maken ze officieel deel uit van Scouting. De Japanse speltakken draaien een eigen programma met als voertaal Japans en Engels.

Vanaf 1999 wordt Kantankye als nieuwe groepsnaam in gebruik genomen.


Waar komt de naam Kantankye vandaan?

Tijdens de Jamboree in het Wembly stadion (1936), werd Baden-Powell (de oprichter van scouting) door een aantal scouts uit Ashanti (de westkust van Afrika) begroet met de naam "Kantankye", dat betekent: "de man met de grote hoed". Dit kwam omdat Baden-Powell 40 jaar eerder in het land van de Ashanti 's (het huidige Ghana in Afrika) had gereisd en daar voor het eerst de grote hoed met de brede rand droeg, die later werd overgenomen in het uniform van de scouts.

Deze "grote hoed" is het symbool van de overkoepeling van de vier groepen.

Meer over de geschiedenis van het Ashanti volk kun je hier vinden.