EXPLORERS
15-17 jaar

Opkomsttijden:

vrijdagavond 19.00 - 22.00 uur

Locatie: Guy de Larigaudie blokhut

Explorers zijn meisjes en jongens van 15 tot en met 17 jaar. De leiding heeft een stapje terug gedaan en probeert zoveel mogelijk aan de explorers zelf over te laten, waarbij niet vergeten wordt ze enkele essentiële dingen bij te brengen. Hierdoor betekent het explorer-zijn dat je samen met je vrienden en vriendinnen op zoek gaat naar alle leuke dingen die het leven je te bieden hebben, en dat de begeleiding er is om je daar een handje bij te helpen. Voorop staat altijd het plezier. Vandaar dat de vrijdagavond, waarop wij eens in de twee weken bij elkaar komen, meestal begint met kletsen over wat je de afgelopen dagen hebt meegemaakt of over wat we in de toekomst willen gaan doen.

De explorers proberen zoveel mogelijk hun eigen ideeën en mogelijkheden te benutten. Zij maken dan ook meestal zelf hun programma en gaan daarvoor in kleine groepjes bij elkaar zitten om hun ideeën uit te werken tot programma's. En dat kan variëren van een videofilm huren tot het maken van een eigen videofilm, of van een avondje spelletjes spelen tot het organiseren van een weekje vakantie in het buitenland. Je bent op deze leeftijd bezig je eigen plaats, weg en doel te bepalen en je wilt eerst zelf iets ondervinden voordat je het van een ander aanneemt. Daarom hebben exploreractiviteiten een ander karakter dan de scouts. Het is dan ook niet mogelijk om dit met een paar woorden te beschrijven.

Explorers hebben minder een boodschap aan traditionele scouting-activiteiten. De nadruk ligt op het samenzijn, en hoe je met elkaar omgaat. Want samen iets ondernemen is leuker dan in je eentje.

Meer informatie? Zie de contactgegevens op de website

Zie de speciale Explorers website. Klik dan hier

 


Laatste aanpassing: 25 nov 2018