Weg van huis, even geen school: in theorie is dat leuk, maar de praktijk is toevallig veel leuker! Heb je ook zin in een spannende speurtocht, je eigen eten koken op een houtvuur of je lekker verkleden? Bij de Jan Hilgersgroep gaan kinderen en jongeren iedere week een nieuwe uitdaging aan. Zij spelen het spel van scouting, beleven spannende avonturen of maken dingen waar ze zelf verbaasd van staan.

 

Welkom bij de officiële website van de Jan Hilgersgroep uit Ede. Op deze site, speciaal voor bezoekers en belangstellenden, kunt u alle informatie vinden over onze groep. Mochten er vragen zijn, of wilt u zich aanmelden, kunt u in het menu klikken op 'contact'.

Met vriendelijke groeten,
De Webredactie.

De Jan Hilgersgroep is een jonge, sterk groeiende Edese scoutinggroep.
Het clubhuis, 't Hilgersnest, staat aan de Dwarsweg 1-3 in Ede. In en om de boerderij is voldoende ruimte voor de speltakken. Rondom ligt een groot eigen terrein - met kampvuurkuil - dat aansluit op het Veldhuizerbos.
De Jan Hilgersgroep bestaat uit zes gemengde speltakken:
 

De boerderij en het terrein voldoen aan de criteria Toegankelijkheid, waardoor ook kinderen met een beperking of handicap in staat zijn het scoutingspel mee te spelen.


* Bevers
Kinderen van 5 tot 7 jaar;
opkomst op zaterdagochtend.
* Welpen
Kinderen van 8 tot 11 jaar;
opkomst op zaterdagmiddag.
* Esta's
Kinderen van 8 tot 11 jaar;
opkomst op zaterdagochtend.
* Scouts
Kinderen van 11 tot 14 jaar;
opkomst op zaterdagmiddag.
* Explorers
Jongeren van 14 tot 17 jaar;
opkomst op vrijdagavond.
* Stam
Jongeren van 17 tot 23 jaar;
opkomst op zaterdagavond.

Scouting is wereldwijd en ook in Nederland, de grootste jeugd- en jongerenorganisatie.
De Jan Hilgersgroep heeft een programma voor kinderen vanaf vijf jaar en ook oudere kinderen en jongeren ontdekken via het scoutingprogramma de mogelijkheden om samen een actieve rol in samenleving te spelen, samen te werken en uitdagingen aan te gaan. Ze leren daardoor wat begrippen als zelfredzaamheid en respect voor elkaar en de samenleving, inhouden.