Zeeverkenners


Agenda | Foto programma | Foto's | RA | ZA

De zeeverkenners zijn een groep jongens en meisjes van 11 t/m 16 jaar die van water, boten en zeilen houden. In het zomerseizoen (mei-november) gaan wij elke zaterdag met onze lelievletten zeilen of roeien op het Veerse meer. Je leert dan roeien en zeilen en krijgt hier diploma's voor, zodat je zelf met een lelievlet het water op kan. 
Kampterrein, Klik voor een grote versie
Thema was Harry Potter We gaan een paar keer per jaar op kamp, in de zomervakantie zelfs een week. We gaan dan naar Veere, de- Biesbos, de Kagerplassen, of andere plaatsen waar we kunnen zeilen, roeien en spelen op het water. We slapen tijdens een kamp in tenten, en soms zelfs een nachtje in de boten!
In de winter liggen de lelievletten op de kant, we schuren en schilderen ze dan helemaal, zodat ze er in de zomer weer prima uit zien. Ook doen we allerlei spelen op het land, zoals het bouwen van torens met hout en touw en koken op houtvuur. In de winter krijg je theorie-instructie over zeilen, roeien, knopen, EHBO en kamperen.
Je mag drie keer gratis komen kijken bij de zeeverkenners. Vind je het leuk, dan kan je lid worden, je wordt dan na een tijdje geinstalleerd tot zeeverkenner. Zeeverkenners dragen een uniform: een blauwe blouse, een tok (een soort pet) en een rood witte groepsdas. We komen altijd op zaterdag bij elkaar in ons clubgebouw in de Hollandse Hoeve, te Goes.
Je bent van harte welkom bij de zeeverkenners, dus wil je een keer komen kijken, of wil je meer weten, stuur een email naar zeeverkennersjacobvalcke@gmail.com
Even pauzeren

ruig weer