Het eiland Dwars in de Weg huren

Echt “Back to Basic”, dat kan: Naast het verhuur van ons eigen terrein hebben wij ook het beheer van het Scouting Labelterrein Dwars in de Weg, een eiland in de Grevelingen waar nog echt primitief gekampeerd kan worden. Uiteraard kan er op verzoek wel gebruik gemaakt worden van de sanitaire voorzieningen in het clubgebouw.

Verhuur

Labelkampeerterrein

Het labelkampeerterrein 'Dwars in de Weg' te Brouwershaven is één van de 20-tal labelkampeerterreinen van Scouting Nederland. Het kampeerterrein is gelegen op de oostelijke punt van het eiland 'Dwars in de Weg'. Dit eiland ligt net noorden van Brouwershaven in de Grevelingen. Kamperen op dit eiland is een echt avontuur. Het is een primitief kampeerterrein met minimale voorzieningen.


Omdat het een eiland is, is het een voorwaarde dat de kampeerders over een eigen of gehuurde boot beschikken. Het terrein is dus bij uitstek geschikt voor zeeverkennersgroepen, die bovendien een grandioos vaargebied rondom het eiland aantreffen. De Grevelingen is een zeer ruim vaarwater waar je fantastisch kunt zeilen.  Brouwershaven is een stadje met een aantal historische gebouwen, een karakteristieke haven en havenplein, en een redelijk aantal winkels voor de bevoorrading.  Toeristische attracties zijn verder het Noordzeestrand, de Oosterschelde stormvloedkering, het bezoekerscentrum van de Grevelingen te Oudorp, enz.


Kortom alles om er een fantastisch kamp van te maken!

Terrein


De oppervlakte van het terrein is ongeveer 4,5 hectare voornamelijk grasland, met rondom de kampeervelden jong struikgewas. Het terrein is ingedeeld met 3 zeer ruime kampeervelden voor de afzonderlijke groepen. Het eiland zelf is ruim 30 hectare groot en verder vrij toegankelijk, er grazen schapen en pony's op.  Aan de noordkant is een aanlegplaats voor lelievletten, de zogenaamde “Scoutinghaven”. Aan de zuidkant is een openbare aanlegsteiger en een mogelijkheid om een eventueel wachtschip af te meren.


Drinkwater moet door de groep zelf uit Brouwershaven meegebracht worden, er is geen elektriciteit of drinkwater op het eiland aanwezig. Er kan gebruik gemaakt worden van de kraan bij het havenmeesterkantoor (even vragen aan de havenmeester). Er kan gebruik gemaakt worden van de douches bij het clubgebouw. Het afval dient op de loswal net buiten de haven in de daar aanwezige container gestort te worden. Er mag absoluut geen afval op het eiland achter blijven. Er mag vuur gestookt worden in tonnen of op tafels maar in geen geval de grasmat beschadigen!  Het Grevelingenmeer kent een liggeldregeling. Als u daar meer over wilt weten kunt u dat vinden op de site van het Grevelingenschap.

Dwars in de Weg

Sanitair


Het aanwezige sanitair op het eiland zelf bestaat uit 3 toiletten, deze dienen door de groepen zelf schoongemaakt te worden. In het clubgebouw is een aparte sanitairgroep ondergebracht dat gedeelt wordt met gasten van het eiland Dwars in de Weg en van het kampterrein naast het clubgebouw. Deze beschikt over een eigen toiletgroep wat uitstuitend gebruikt mag worden door kampeergasten van het eiland of die op het achterveld staan. Het sanitairegedeelte beschikt over zowel een toiletgroep als een douchgedeelte wat bestaat uit een ruimte voorzien van 5 douchecabines waar dmv. douchemunten warm gedouched kan worden. Daarnaast is onder de afdak voor het sanitairgedeelte afwasmogenlijkheid.

Quick links

Speltakken

Verhuur

CWO

Grevelingengroep

Brouwershaven