Koningsdag 2018

Van 10.00 - 13.00 uur organiseren de twee Scoutinggroepen uit Twello op het Marktplein weer uitdagende activiteiten voor de jeugd van Twello e.o. 
Deelname is gratis! De Scouts hopen je te mogen ontmoeten die dag!

 

Sint Joris kampvuur 2018


Op zaterdag 21 april is er van 19.00-20.00 uur weer het Sint Joris kampvuur voor alle leden, leiding, bestuur, ouders en andere belangstellenden in de kampvuurkuil bij ons clubhuis. Dit jaar met een ervaren gitarist en een origineel St. Joris verhaal. Dat mag je niet missen!
Komt allen.

Geraniumactie 2018

Net als in voorafgaande jaren organiseert de Scouting Gelre groep in maart weer een geraniumverkoopactie. In de laatste week van maart komen onze scouts weer bij u aan de deur met een bestellijst. Begin mei worden de bestelde planten bezorgd bij u aan huis!
Wij rekenen weer op uw steun.

Scout it Out

Op 24 maart is het weer Scout it Out: scouts presenteren zich aan het publiek in Twello. Zaterdagmiddag zult u veel jonge scoutingleden in het dorp zien. 
Er is dan een leuke activiteit waar ook niet-scouts aan kunnen deelnemen. 

 

 

 

NL DOET op zaterdag 10 maart

Ook dit jaar deed de Gelre groep weer mee aan NLDOET. Een vijftiental vrijwilligers, de meeste eigen leden en een aantal ouders, verrichtten flink wat klussen
deze dag! Zo werd er flink geschilderd, de noodverlichting vervangen, klemmende deuren verholpen, heggen geknipt, bomen gesnoeid en ook zeemde een enthousiaste moeder alle buitenramen!
Top: hulde aan deze enthousiaste deelnemers!

 

 

Installatie nieuwe Shanti-welpen


Op zaterdag 3 februari j.l. zijn een aantal nieuwe Shanti-welpen geinstalleerd. Van harte gefeliciteerd dames!
Voor de ouders werden lekkere hapjes gemaakt door alle welpen en leiding.
Na de installatie deden alle welpen, leiding en de aanwezige ouders samen nog een echt Gelre spel: Hollandse leeuwen.

Meer foto's onder "Foto-albums"

Boerenkoolfeest 27 januari 2018Op zaterdag 27 januari was het weer tijd voor ons jaarlijkse Boerenkoolfeest! De welpen en bevers begonnen al om 15.00 uur met een spannend spel: The Hunted. Drie groepen "politie" moesten drie groepen "boeven" vangen. Elke 7 minuten kregen de groepen politie de locatie van de drie groepen boeven door. Dus de boeven moesten zich blijven verplaatsen om niet gepakt te worden. Intussen moesten ze ook steeds opdrachten doen op speciale plekken die ze per app doorkregen. Na een limonade- en chipspauze werden de rollen omgedraaid. Hoewel een aantal bevers toen al moe waren en gezellig in het clubhuis bleven.

Om 17.00 uur kwamen de andere leden, bestuur en leiding ook naar het clubhuis alsmede veel ouders van jeugdleden om gezamenlijk boerenkool te eten.
Eerst werd nog afscheid genomen van Leon Kolkman die helaas gestopt is als scoutsleiding. Hij heeft wel, samen met Renzo Vriezekolk, de boerenkool gekookt die middag. Het smaakte weer voortreffelijk!
Na de maaltijd gingen de welpen en bevers naar huis en begon het avondprogramma voor de scouts en explorers. Een mix van een dropping, the hunted en smokkelspel als we de leiding mogen geloven, en dat doen we!
Al met al weer een geslaagd evenement met ongeveer 120 deelnemers aan de maaltijd, een volle bak dus in de grote ruimte.

Meer foto's onder "Foto-albums"

 

Bestuur en leiding van de Gelre groep wensen alle leden en hun families het allerbeste voor 2018!

 

365 topdagen toegewenst! stichting iNZet

Social media

Vindt scouting Gelre groep Twello ook op social media voor de meest actuele informatie!

https://nl-nl.facebook.com/ScoutingTwello/

https://twitter.com/gelregroep