Sinterklaas en Zwarte Pieten op bezoek bij Scouting Gelre groep

 

Ze waren weer op bezoek bij de Gelre: Sinterklaas en twee Pieten. De Bevers en beide welpengroepen werden bezocht en het was weer erg gezellig! Tot volgend jaar maar weer!
De linker Piet is overigens een hulp-Piet en tevens Bever.

 

Vrijwilligersavond 10 november 2018

Op zaterdagavond 10 november was de jaarlijkse vrijwilligersavond, een avond waarop alle vrijwilligers die bij de Gelre groep betrokken zijn bedankt worden voor hun inzet. 
Het thema dit jaar was: de jongens tegen de meisjes!
Een zevental stamleden hebben een geweldige avond georganiseerd! Met veel aandacht voor de aankleding van het thema en met leuke uitdagingen voor beide teams (de jongens en de meisjes).
Beide teams speelden fanatiek en moedigden de teamleden aan die aan de beurt waren bij een uitdaging of bij een vragenronde. De enthousiaste gastheer Rens en de charmante gastvrouw Lise zorgden voor een goed verloop. Na 11 ronden was de uitkomst van de avond dat de ´meisjes` de winnaars waren. Goed gespeeld meiden!
Grote dank aan Liset, Lise, Nicole, Bob, Gijs, Rens en Dirk-Jan.

                                                                         

Onze succesvolle open opkomsten gemist?

De Scouting Gelre groep organiseerde in week 39 een aantal open opkomsten en een open dag voor belangstellenden die eens wilden meemaken wat er bij scouting zoal te doen is en om de sfeer eens te proeven.
De open opkomsten gemist? Geen probleem! Je bent altijd welkom tijdens een reguliere opkomst. Kom gewoon aan het begin van de opkomst en doe een keer, zonder verplichtingen, mee.

Dit zijn de tijden en speltakken:

Op woensdagen van 19.00 tot 20.30 uur: voor jongens en meisjes van 11-14 jaar bij de scouts woensdag
Op vrijdagen van 19.00-21.00 uur: voor jongens en meisjes van 11-14 jaar bij de scouts vrijdag

Op zaterdagen zijn er van 14.00-16.00 uur de bijeenkomsten van Bevers (gemengd 5-7 jaar) en de twee Welpengroepen (7-11 jaar, 1 gemengde groep en 1 groep voor alleen meisjes) 
Kom, evt. samen met je ouder(s), om 14.00 naar ons fraaie clubgebouw aan de Stinzenlaan 80, 7392AD in Twello, (dat is op het Holthuis, naast de Kruidentuin) en doe gezellig mee met de activiteiten.

Wij hopen jou een keer te mogen begroeten!

Ben je ouder dan 14 jaar dan hebben we ook een aantal groepen waar je terecht kunt: Explorers, jongeren van 14-17 jaar, Roverscouts, jongeren van 17-21 jaar.
Kijk onder `speltakken`voor de opkomsttijden en kom gewoon eens aan.

Ook willen we graag kennis maken met mensen vanaf 16 jaar die het leuk lijkt om als aspirant leider of leidster bij onze groep aan de slag te gaan, het gaat hier dan om vrijwilligers!  

Foto's open dag september 2018

Het nieuwe scoutingseizoen is weer gestart!

De jongste speltakken zijn weer van start gegaan! De scoutsgroepen starten weer op de woensdag en vrijdag na het Klompenfeest.
Nieuwe leden zijn van harte welkom, evenals nieuwe vrijwilligers! Meld je aan via ons secretariaat of kom naar 1 van onze opkomsten.

 

30 juni 2018 Afsluiting seizoen

Het seizoen 2017-2018 is op zaterdag 30 juni j.l. passend afgesloten met een gps-tocht voor de jeugdleden en hun ouders. Aansluitend werd er "overgevlogen". Vier Bevers en 11 welpen gaan naar de volgende speltak na de zomervakantie en werden door hun nieuwe speltak opgevangen aan het einde van de waterbaan. Daarna werd het tijd voor de BBQ. Heerlijk vlees, salades, stokbrood en komkommer zorgden voor een goed gevulde maag. Voor de die-hards was het nog niet afgelopen. Quizmaster Lise had voor een pittige pubquiz gezorgd. Na ruim twee uur waren de winnaars bekend: een team stamleden. Hulde voor de organisatie: de roverscouts! Puik gedaan heren en dames! 

 

4 mei Dodenherdenking

Beide Twellose scoutinggroepen namen deel aan de Stille Tocht en aansluitend de Dodenherdenking bij het monument op het Holthuis. Indrukwekkend!

 

Koningsdag 2018

Het was weer een mooie Koningsdag in Twello. Beide Twellose Scoutinggroepen organiseerden leuke en uitdagende activiteiten voor de jeugd van Twello. Veel kinderen kwamen hier op af en hadden een leuke ochtend. Meer foto's onder Foto-albums.

 

 

Sint Joris kampvuur 2018


Op zaterdag 21 april was er weer ons jaarlijkse Sint Joriskampvuur. Dit jaar met ervaren gitarist Hans en natuurlijk waren Sint Joris en de draak ook aanwezig.
Het was een gezellige bijeenkomst met veel zang en yell's. Meer foto's onder Foto-albums.

Geraniumactie 2018

Net als in voorafgaande jaren organiseert de Scouting Gelre groep in maart weer een geraniumverkoopactie. In de laatste week van maart komen onze scouts weer bij u aan de deur met een bestellijst. Begin mei worden de bestelde planten bezorgd bij u aan huis!
Wij rekenen weer op uw steun.

Scout it Out

Op 24 maart is het weer Scout it Out: scouts presenteren zich aan het publiek in Twello. Zaterdagmiddag zult u veel jonge scoutingleden in het dorp zien. 
Er is dan een leuke activiteit waar ook niet-scouts aan kunnen deelnemen. 

 

 

 

NL DOET op zaterdag 10 maart

Ook dit jaar deed de Gelre groep weer mee aan NLDOET. Een vijftiental vrijwilligers, de meeste eigen leden en een aantal ouders, verrichtten flink wat klussen
deze dag! Zo werd er flink geschilderd, de noodverlichting vervangen, klemmende deuren verholpen, heggen geknipt, bomen gesnoeid en ook zeemde een enthousiaste moeder alle buitenramen!
Top: hulde aan deze enthousiaste deelnemers!

 

 

Installatie nieuwe Shanti-welpen


Op zaterdag 3 februari j.l. zijn een aantal nieuwe Shanti-welpen geinstalleerd. Van harte gefeliciteerd dames!
Voor de ouders werden lekkere hapjes gemaakt door alle welpen en leiding.
Na de installatie deden alle welpen, leiding en de aanwezige ouders samen nog een echt Gelre spel: Hollandse leeuwen.

Meer foto's onder "Foto-albums"

Boerenkoolfeest 27 januari 2018Op zaterdag 27 januari was het weer tijd voor ons jaarlijkse Boerenkoolfeest! De welpen en bevers begonnen al om 15.00 uur met een spannend spel: The Hunted. Drie groepen "politie" moesten drie groepen "boeven" vangen. Elke 7 minuten kregen de groepen politie de locatie van de drie groepen boeven door. Dus de boeven moesten zich blijven verplaatsen om niet gepakt te worden. Intussen moesten ze ook steeds opdrachten doen op speciale plekken die ze per app doorkregen. Na een limonade- en chipspauze werden de rollen omgedraaid. Hoewel een aantal bevers toen al moe waren en gezellig in het clubhuis bleven.

Om 17.00 uur kwamen de andere leden, bestuur en leiding ook naar het clubhuis alsmede veel ouders van jeugdleden om gezamenlijk boerenkool te eten.
Eerst werd nog afscheid genomen van Leon Kolkman die helaas gestopt is als scoutsleiding. Hij heeft wel, samen met Renzo Vriezekolk, de boerenkool gekookt die middag. Het smaakte weer voortreffelijk!
Na de maaltijd gingen de welpen en bevers naar huis en begon het avondprogramma voor de scouts en explorers. Een mix van een dropping, the hunted en smokkelspel als we de leiding mogen geloven, en dat doen we!
Al met al weer een geslaagd evenement met ongeveer 120 deelnemers aan de maaltijd, een volle bak dus in de grote ruimte.

Meer foto's onder "Foto-albums"

 

Bestuur en leiding van de Gelre groep wensen alle leden en hun families het allerbeste voor 2018!

 

365 topdagen toegewenst! stichting iNZet

Social media

Vindt scouting Gelre groep Twello ook op social media voor de meest actuele informatie!

https://nl-nl.facebook.com/ScoutingTwello/

https://twitter.com/gelregroep