KAMPNIEUWS

Zaterdag 29 juni:


Klokslag kwart over negen vertrekken de verkenners. Het wordt een sportieve, maar lange fietstocht. Dwars door Brabant naar het scouting labelterrein Achter het Heezerbosch in Heeze.


Veel, heel veel later dan gepland komen de gidsen in beweging. Hun fietstocht voert in noordelijke richting, over de Moerdijkbrug en langs Rotterdam naar Pijnacker.


De welpen worden uitgezwaaid. Op weg naar Vlaardingen.


Enkele explorers zijn al vroeg in de morgen met de auto van Floris richting Tsjechië vertrokken.
De anderen verzamelen even na drie uur.
Met een busje naar Schiphol en dan met het vliegtuig richting Praag !


zondag 30 juni:


Femke stuurt het eerste VERSLAG. De autotocht van de explorers van Breda naar Praag...Hee allemaal!
We waren met zen vieren om 8 uur in de auto gestapt om naar Praag te gaan.
We hebben de eerste pauze gehad om 10 uur, toen hebben we koffie voor Floris gehaald om hem wakker te houden. Om 1 uur stopte we bij een eet tentje en hebben we wat eten gehaald als middag eten. Floris en Femke hebben ook nog even een spelletje gedaan ze hoopte op een jackpot! We zijn weer in de auto gestapt. Om 4 uur zijn gestopt om koffie te hallen voor Floris. Rond 6 uur kwamen we bij een eettentje. We gingen naar binnen en we konden kiezen uit allerlei dingen ma het was in het buitelands dus wisten we niet wat het was. Maar we hebben lekker gegeten. Om 8 uur precies kwamen we aan op het gebouwtje in roztoky. We hebben gewacht tot iedereen van het vliegtuig ook op het gebouwtje was. Maar ondertussen was alenis weer is iets kwijt. Iets wat best belangerijk is. Haar portomonee. Gelukkig hebben we hem terug gevonden. Zover voor deze keer.

Mathijs stuurt het tweede VERSLAG. De vliegreis van de explorers naar Praag...Op zaterdag 29 juni is de vliegploeg van de RSA om kwart over 3 op weg naar schiphol gegaan. Om half 5 komen ze aan. Op schiphol en hebben ze gelijk hun zware bagage afgegeven. Iedereen zat onder de 20 kilo dus dat hebben ze goed gedaan. Nadat ze langs de douane zijn gekomen hadden ze hier nog 1,5 uur voordat de gate open ging. Om half 7 ging de gate open en konden ze instappen. Om kwart over 7 ging het vliegtuig de lucht in. De vlucht duurde 1 uur en 1 kwartier en om 9 uur hadden ze de koffer. Om kwart over 9 ging lijn 119 naar Djavicka en daar konden ze gelijk opstappen op lijn 250 richting Roztoky, Praag. Omdat ze verkeerd gelopen zijn, kwamen ze pas om 11 uur aan op het gebouwtje. Nadat ze hun tassen uitgepakt hadden, konden ze eindelijk iets eten. Knoflookstokbrood en een broodje knakworst. Na een spelletje te hebben gespeeld, ging iedereen naar bed waar de RSA nog een film op de beamer hebben gekeken. Daarna ging iedereen slapen.maan
dag 1 juli:

        Yvon stuurde het derde VERSLAG van explorer-expeditie Praag:

Zaterdag avond hebben we besloten om zondag uit te slapen. Dit lukte bij veel mensen om kwart over 2 waren we nog steeds aan het ontbijten.
Daarna het dorpje rostoky in gegaan om de weg te verkennen.. We moesten wel 1 km lopen naar een winkel centrum!!! Toch besloten om dit te lopen achteraf viel dat mee!!
Inkopen gedaan bij de supermarkt. Zondag avond was vip avond!! Iedereen ging verkleed als bekend persoon. We hadden Jan Smit Zweun yasmin padvinder lady gaga Kongy panda Lorena Mike en een privé kok. Sorry we komen niet op de naam van mathijs. De kok had macaroni gemaakt mrt kleurstof. Het toetje was ook bereid met kleurstof. Daarna het spel Jongens tegen de meisjes gedaan..  Nog even bij het kampvuur gezeten en gekletst.


De welpen SMURFEN geweldig...

In het Hopman Smelikhuis in Vlaanderen is het erg gezellig. Jammer alleen dat Gargamel alle smurfen heeft ontvoerd. Gelukkig kon er één ontsnappen en er zijn er daarna al meer teruggevonden...
Nu nog alle andere Smurfen bevrijden...

Omdat er ZOVEEL foto's zijn gemaakt, vind je, behalve hieronder, ook
HIER veel foto's.
Na het kamp komt er vast een heel fotoalbum van... !
Nu alvast een voorproefje !

dinsdag 2 juli:

Onze Paparazzi-fotograaf was vandaag in Heeze. De verkenners zijn erop kamp Achter de Heezerberg.
Echt midden in het bos, scouting op zijn allerbest !

Na een fikse fietstocht op zaterdag en een zware tweedaagse HIKE, met overnachting op de Malpiese berg, was het dinsdag tijd voor een wat rustiger programma...

De keuken afbouwen, en vooral VEEL hout sprokkelen... want er moet een tafelvuur komen om vanavond op te koken en het kampvuur moet 24 per dag branden...!
Hout sprokkelen is alleen maar leuk als je ook leert hoe je met een BIJL moet werken.
Nadat er met de kabelbaan voor Superman is gespeeld wordt het tijd voor het tafelvuur...

Omdat er ZOVEEL foto's zijn gemaakt, vind je, behalve hieronder, ook
HIER veel foto's.
Na het kamp komt er vast een heel fotoalbum van... !
Nu alvast een voorproefje !  De explorers zorgden weer voor verslagen van hun EXPEDITIE Praag:
Mathijs:

De RSA moest vandaag om 10 uur aangekleed en opgemaakt aan de eettafel verschijnen om te eten. Daarna hebben ze hun lunchpakket en tas ingepakt en zijn ze op weg gegaan naar het treinstation. Hier namen ze de trein naar Praag. Toen zijn ze naar de drukste straat in de buurt gelopen en hebben hier weer afgesproken om half 3. Om half 3 kwamen de meisjes met allerlei tasjes met kleren terug en de jongens met lege handen. Toen zijn ze samen naar de starbucks gelopen en hebben ze hier wat gedronken. Om kwart over 4 namen ze de trein terug naar Roztoky. De jongen hadden door het lekkere weer besloten dat zij voor het eten zorgen en dat de RSA gaat bbq'en. Teun, Rolf en Mathijs gaan boodschappen doen met een bagagetas en een winkeltas. Nadat alle spullen voor het eten gehaald waren, gingen ze alles klaarmaken. Toen alles klaar was, was er een probleem. De deur waar de koelkast met het vlees en andere drinken staat, werkt niet meer en kan niet meer open. Toen moesten ze wachten om Marec. Tijdens het wachten praat de RSA over vanalles en nog wat en hebben het super gezellig. Iedereen krijgt een beetje honger, maar toch moeten ze wachten. Om kwart voor 10 komt Marec aan en bekijkt de deur. Hij beld Frans voor het bouwkundige advies. "Gewoon hard duwen" zei hij. Marec duwt de deur in en het blijkt dat er iets is afgebroken. Gelukkig kon de RSA om 10 uur eindelijk aan het eten beginnen. Ook in Tjechie zijn er teken. Linda heeft er al een te pakken gehad. Om half 12 was de RSA klaar met eten. Er was een dekbedovertrek gespannen waarop een aantal leden een film hebben gekeken. De rest ging een beetje praten of slapen. Jammer genoeg stopte de beamer er halverwege mee. Toen is er nog een spelletje gespeeld en om half 3 lag iedereen in zijn of haar bedje.


 

Femke:

Wist je dat we gister heel laat gegeten hebben? Dit kwam doordat de deur waar de koelkast achter stond dicht was gevallen. We hadden geen sleutel dus dat was erg knap. Wist je dat de jongens gekookt hebben gister? Dit was erg grappig. Rolf moest de kip voorkoken. Hij deed dit in een erg klein pannetje met erg weinig water Haha. Vervolgens moest hij de sla wassen. We benoemde de vergiet die hij kon gebruiken Vervolgens waste hij de sla onder de kraan in zijn handen en de vergiet stond in de wasbak. Erg handig. Wist je dat de rsa alle woorden met een zw ervoor krijgen. Zo krijg je de woorden zwoksels (zweet oksels) zwyvonne.Wist je dat alenis haar ogen groot worden zodra ze de starbucks ziet. Wist je dat alenis al twee keer haar portomonee is kwijt geraakt en heeft terug gevonden. Wist je dat de rsa erg enthousiast is in het spelletje Halli galli.Wist je dat hier grof geweld bij komt kijken (voor kinderen van zes jaar)Wist je dat de rsa constant in een deuk ligt om de enorm leuke grappen.Wist je dat de dierentuin waar we nu in zitten onder water heeft gestaan en dat heel veel dingen verwoest zijn geweest. Wist je dat floris (perongeluk) iedereen pijn doet. Wist je dat lotte Yvonne en Linda gisteren zich uitleefden op het nummer van de spice girls?Wist je dat joyce uggs draagt wanneer het dertig graden iswist je dat alenis uitleg gaf aan rolf over hali gali terwijl ze het zelf net geleerd had. Ze zei telkens: kijk maar gewoon. Wist je dat we al heel veel bergen en trappen beklommen hebben.Wist hè dat de meiden een uur doen over boodschappen.Wist je dat de jongens er drie uur over doen. Wist je dat rolf als proef persoon gebruikt wordt om kapsels te testen. Wist je dat alenis en teun goed kunnen tenissen. Wisten jullie dat de kaak spieren van ons heel erg pijn doen van het lachen. .....


Van de gidsen kwam het volgende bericht:Hallo allemaal
hier een mailtje vanuit het kamp
Het fietsen is super goed gegaan. Het was wel een heel eind. Onderweg hadden we een tunnel die de kiltunnel heette nou dit was ook een echte killer. Super stijl na beneden maar hij ging ook super stijl omhoog. Dit was toch wel erg vermoeiend. We dachten dat er nog een tunnel kwam maar dit bleek een een veerpond te zijn. Dat was fijn. Ondanks de vele tegen wind en de vele heuvels kwamen we rond 6 uur op het terrein. Daar heeft de leiding gekookt en zijn de meiden de tent op gaan zetten. Savonds een lekker kampvuur en op tijd na bed want het was toch wel erg vermoeiend. Zondag lekker uitgeslapen en de keuken opbouwen. Het werd erg mooi weer dus zijn we even een stukje gaan lopen om bij een zwemplas met onze handdoeken te gaan liggen. Lekker zwemmen en zonnen. Savonds nog twister gespeeld en bij het kampvuur gezeten. Vandaag kwam er visite. Sandra net haar twee kinderen. Sandra is vroeger leiding geweest. De meiden hebben gespeeld met de kinderen van sandra. Vandaag hebben ze weer 35 km gefietst. Dit met een leuk doel. We zijn naar blijdorp geweest. Het is allemaal super gezellig.
groetjes vanuit hier.Zesde verslag vanuit PRAAG, door Mathijs...

Op dinsdag 2 juli, ging de RSA naar de dierentuin in Praag. Hiervoor moesten ze weer om 10 uur aanwezig zijn aan de eetafel. Om 11 uur was de RSA op het station en namen ze de trein naar Holesevice. Hier namen ze de bus naar de dierentuin. Omdat het hier overstroomt was, waren er werkzaamheden aan sommige verblijven. Dat was opzich wel jammer. Je. Zag zo wel dat water heel verwoestend kan zijn. Het weer was wel lekker, 27 graden! Om 4 uur ging de RSA weer terug. Om kwart voor 5 kwamen ze weer terug in Roztoky. Een paar zijn toen nog naar het water gegaan om even pootje te baden en de res is terug gegaan naar het huisje. Cheryl en Femke hebben voor ons een heelijk stoofpotje gemaakt. Het was zoveel werk dat mathijs heeft geholpen met aardappels schillen. Jaja mathijs leert koken!!! Om half 10 begon de RSA met eten en om 10 uur was iedereen klaar. Na even een spelletje gespeelt te hebben, ging een deel van de groep film kijken en het andere deel naar het kampvuur. Iedereen heeft een gezellige avond gehad. Na de film is de ene helft gaan slapen en na het kampvuur ook de andere helft.Verslag 7 van EXPEDITIE PRAAG, door Femke:

Afgelopen woensdag is de rsa in twee groepen gesplitst. De ene groep ging naar het aqua park toe om te zwemmen. Dit was met Cheryl, Teun, alenis, Rolf, Lotte en de begeleiding. Het park bestond vooral uit glijbanen die erg heftig waren. Stijl, snel, hoog, hobbelig etc. De meeste lol had de rsa in de wild water glijbaan. Iedereen knalde op elkaar en kwam er met flinke blauwe plekken uit. Toch had weer iedereen het meeste pijn in hun buik van het lachen. Om drie uur ging de begeleiding eruit om naar h het andere groepje te gaan. Deze waren aan het shoppen in het dorpje ernaast. Om half vijf hadden we afgesproken. Helaas was Lotte haar polsbandje kwijt geraakt waar je alles mee moest betalen zoals eten en drinken. Ze kreeg een andere ter vervanging om uit het zwembad te komen maar hier stond nog de bestelling van iemand anders op waardoor Lotte veertig euro moest betalen aan moijto's en eten.
Weer wat geld armer maar heel wat lol rijker ging de rsa terug naar roztoky. Iedereen ging voor een middag dutje waardoor we even konden bijkomen om vervolgens weer een kampvuur te maken...Deel 2 van de belevenissen van de GIDSEN in Pijnacker.

Hallo allemaal
Zijn we weer. Jeetje wat gaat de tijd allemaal snel zeg.
We hebben echt een top week. Dinsdag was jeroen jarig. Dit hebben we gevierd met een lekkere traktatie. We zijn dinsdag lekker gaan shoppen in delft en hebben de opdracht gegeven om van 1 euro zo veel mogelijk te kopen. Ook waren er voorbereidingen voor de ontgroening die deze avond zou plaats vinden. Terug gekomen op het terrein hebben we lekker gegeten en daarna begon de ontgroening. Ze kregen een hoop vieze dingen over zich heen en ze hebben in de plomp gezwommen. Daarna lekker warm gedouched want wat was de plomp koud. Savonds nog even lekker bij het kampvuur gezeten. Woensdag zijn we op tijd uit bed gegaan. We zijn gaan ontbijten bij de ikea en met een foto toestel zijn ze in de ikea opdrachten gaan doen. Daarna zijn we lekker gaan zwemmen in een binnen zwembad. Daarna zijn we lekker frietjes gaan eten. En wat was iedereen moe zeg. Savonds gingen we op het terrein nog een ruilspel doen. Helaas zitten er nog niet zo veel groepen dus dit was snel afgelopen. Daarna toch maar weer bij t kampvuur gezeten. Vandaag hebben we nog een deel ontgroening en gaan we naar de bioscoop. Nog even genieten van alle gezelligheid. Morgen is het helaas alweer opruim dag.

groetjes vanuit hier.
Mandy
VERSLAG 8 van EXPLORER-EXPEDITIE PRAAG, nu door Yvon:

Donderdag weer op naar Praag centrum. De meiden wilde weer shoppen de jongens wilde de stad gaan bezichtigen.
Even met zen alle bij de klok gestaan en toen op gesplitst.
De meiden zijn goed in koopjes shoppen!!! De jongens hebben heel de dag door Praag gewandeld en bezichtigt. Savonds heerlijke wraps gegeten.. En daarna bij het kampvuur gezeten. Bij de scouting leer je om vuur te maken en het hout in een piramide te laten staan.. Wij hebben een nieuwe en beter techniek gebruikt namelijk een jenga toren maken van hout. Dit werkt goed!!! Het vuur aanmaken wordt in team verband gedaan.. Iedereen werkt goed samen..

Wij hadden donderdag avond besloten om vrijdag uit te slapen. Wij waren hier allemaal aan toe. Afgesproken dat iedereen zelf mocht bepalen wanneer je uit bed kwam.. Vanaf 11 uur tot 13.00uur kwamen de kinderen en begeleiding uit bed. Alles op het gemakje eten douche en Chillen maar... In de middag spelletjes gespeeld. Savonds zijn we naar de pizza tent geweest. Hier hebben wij een heerlijke pizza gegeten.
Daarna met de trein en metro naar een winkel centrum waar wij konden lazerschieten. Voor sommige kinderen was dit de eerste keer, wij deden jongens tegen de meisjes helaas hebben de jongens gewonnen
1 Rolf 2 Floris 3 mathijs 4 Teun 5 Yvonne 6 Linda 7 Lotte
8 Alenis 9 Femke 10 Cheryl 11 joyce

Daarna snel naar de metro want het was al laat in de avond.. Op station voor de trein bleek dat de trein pas om 00.30 kwam. Het was toen half 11. Gevraagd of we naar een ander station konden waar de trein snel zou komen. Uitleg gehad van een meneer en met de kaart het station gaan zoeken. Uiteindelijk gevonden. Het was en vies klein stationnetje. Je moest over het spoor lopen om te kunnen wachten bij de bankjes. Er stond een hostel waar vieze mannen uit het raam hingen. Het was een eng klein stationnetje.. Als je het een station kan noemen.
Terug op het terrein nog even een kampvuur gemaakt...


  De laatste twee dagen van EXPEDITIE PRAAG (door Yvon):

Zaterdag op tijd naar Praag gegaan om de laatste spulletjes te kopen of om de stad te bezichtigen... We hebben vooral veel kleren geshopt!!!
Savonds een makkelijk hap gemaakt en gegeten afscheid genomen van de oudste rsa leden.. Ze hebben nog een kleinigheidje gekregen van ons.. Toen was het tijd om op te ruimen.. Taken verdeel en alles was zo schoon daarna gekaart en kampvuur gemaakt...

Zondag
de auto ploeg vertrok om 8 uur.. De wekker ging op tijd helaas moest de vliegtuig ploeg de slaapzakken en kussen inleveren dus egt uitslapen was het ook niet voor de vliegers...
Op het gemak gegeten en de laatste dingen opgeruimd.
Marek kwam al om half 12 het huisje controleren... Dus nu zitten we vanaf 13.00 uur al op het vliegveld te wachten tot we kunnen inchecken dit kan pas om 15.00 uur om 17.00 uur zullen wij terug vliegen

Bedankt lieve kinderen en begeleiding voor dit leuke kamp!! Wat hebben we veel gelachen..

Wiste je dat...

Mathijs een teek heeft gehad
De meiden Praag niet echt hebben gezien
Het zweet uitbrak tijdens het lazerschieten Joyce erg goed is in Candy crush Femke is over en op een steen gevallen Alenis haar voet verzwikte tijdens een berg naar beneden lopen.
Cheryl mathijs Rolf en Teun het laatste kamp was bij de rsa Zij nu echt alles zelf moeten gaan doen Wij eindelijk de Lidl hebben gevonden naar een week zoeken Rolf en mathijs goed de weg kunnen zoeken op de kaart De meiden rare geluiden kunnen maken vooral tijdens openbaar vervoer Er geen ruzie is geweest!!!
Floris gister erg grappig was..
Wij heel veel hebben geslapen
Wij uitgerust terug komen
Wij fan zijn van subway Mac en Starbucks Wij complimenten kregen over het schoonmaken en daarom geen schoonmaak kosten hoefde te betalen..
Wij steeds beter Engels kunnen spreken
Dit is veel geoefend tijdens het kamp..
Doeiiiiiii


 
AFSLUITING zomerkamp.

 

De welpen en gidsen sloten hun zomerkamp af op vrijdagavond op de kamplocatie.
De verkenners , van plan terug te fietsen, maar daarvoor te moe, sloten hun kamp af op het HK.
Het was een geweldig kamp, daar was ieder het over eens. Alle scouts hadden diverse insignes gehaald. Ook de twee patrouilleleiders, kregen complimenten en een extra insigne. Daarna samen opruimen...